Topiknyitó: ecofun 2021. 11. 04. 08:14

Bige László vörösbáró a baloldal oligarhája  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Aral4 2022. 01. 05. 13:22
Előzmény: #996  euler
#999
Egy kis pontosítás: egy év alatt 4 szeresére emelkedett a termék ára, még ha az un akciót nézzük akkor is. 
signal2
signal2 2022. 01. 05. 13:14
Előzmény: #997  zhagar
#998
Ezzel szemben Bajnit úgy hívták oda, a felvétel vágott, és minden kérdésre tűpontos választ adott. A történeben még érdekesebb, hogy az ügy kulcsszereplője, Berki azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi városvezetésből senkit nem ismer, ellentétben ismeri Tarlós helyettesét,  Bagdy-t, akivel többször találkozott, sőt, vele kezdett el üzletelni a fővárosi ingatlanügyekben. És akkor itt válik rendkívül kínossá a törvénytelen titkosszolgáltai módszereket bevető fidesz számára a teljes story...
zhagar 2022. 01. 05. 13:09
Előzmény: #863  Törölt felhasználó
#997
mint látható, hetekkel ezelőtt megrendeltem „moneycenter”-től egy Orbán-Mészáros beszélgetés hangfelvételét, amely leleplezné őket arról, hogy „obán az mondjuk ML strómanja, aki neki lop”
tettem ezt azután, hogy moneycenter azt állította a Városháza gate rendkívül kínosan lebukott szereplőit mentegetve (Karácsonyt, Ganspergert, Bajnait és cápaelvtársait és bűnbandáját), hogy „Én is olyan hangfelvételt gyártok neked, amilyet akarsz. Nem nehéz. És bárkiről bármit el lehet mondani egy ilyen felvételen”
nos akkor rögzítsük: moneycenter természetesen KAMUZOTT (és ez itt nagyon enyhe kifejezés), és nem tud ő semmilyen hangfelvételt előállítani hiszen persze hogy tudja, hogyha egy ilyen vizsgálaton lebukna, akkor mehetne egyből a rabosítóba és úgy megbüntetné a törvény, mint annak a rendje! ehhez képest a Városháza gate leleplezett szereplői azóta is hallgatnak mint szar a fűben, naná, hiszen ronggyá égett az eddig is kétes renoméjuk, illetve ismét alaposan lejáratták az ellenzéki összefosásnak nevezett roncskoalíciót! – akik, emlékezzünk csak: olyan hazugságokkal verték át a választókat mint „transzparencia, korrupciómentes városvezetés, stb., miközben épp a Városháza gate mutatta meg, hogyha tehetnék, akkor tényleg még a Parlamentet meg az anyjukat is eladnák a több pénzért és a több hatalomért!
moneycenter!! Bajnai elvtársad  kénytelen volt elismerni hogy természetesen ő volt hallható a felvételeken, azt pedig hogy nem volt manipulált a felvétel éppen azzal ismerte el, hogy a vizsgálóbizottság üléseire nem hajlandó személyesen elmenni. hiszen akkor ott olyan kínos kérdéseket kapna, amelyekre azért nem válaszolhatna, mert önleleplezést és beismerő vallomást valósítana meg rá nézve arról, hogy nyakig benne volt az ócska mutyizásban!! - további hazugságokat pedig ezek szerint nem merne már bevállalni! ha nem lenne takargatnivalójuk, minden érintett elment volna a bizotsság üléseire! hát ennyit tudtok, és ennyire képesek az elvtársaitok..akiknek mindig van lejjebb és lejjebb!..
te jó ég, micsoda kupleráj!!
euler 2021. 12. 30. 10:27
Előzmény: #995  szieszta
#996
Bigén valószínűleg már csak a földgáz árának csökkenése segítene. Persze egy kormányváltás is jól jönne, hogy a politikai és hatósági támogatású rablóeljárások nyomása csökkenjen rajta.
A túlélési stratégiája jónak tűnik, ha van elég tartaléka és azokat be is áldozza. 
Ha esetleg leállítja a termelést, a rablóállam azonnal lecsap a gyáraira.
.
"A cég egyelőre erős ugyan, ám a műtrágyagyártás energiaigényes folyamat, a földgázszámla pedig a többszörösére emelkedett az idén.
A termék ára is nőtt, de közel sem ilyen ütemben, itthon például 2021 első kilenc hónapja alatt a negyedével. 
Bige úgy játszik a túlélésre, hogy akciót hirdetett a magyar gazdáknak és kereskedőknek 2022 januárjától május végéig. Azt ígéri, hogy nem viszi külföldre a termékét, hanem 100 százalékban nekik értékesíti, méghozzá a mindenkori európai árszintnél olcsóbban. Ha valaki ki akarja védeni az elkerülhetetlen áremelkedést, megveheti a műtrágyát előre – javítva ezzel a Nitrogénművek likviditását."
https://hvg.hu/360/202152__bige_laszlo__perben_haragban__ev_eleji_learazas__negativ_kilatasok
szieszta 2021. 12. 30. 09:08
Előzmény: #994  qpec
#995

Most már csak azt nevetném, ha valami oknál fogva bezuhanna a földgáz ára és ezzel együtt a műtrágyáé is. A gazdák meg a leszerződött árat fizetnék. Mert ugye most a műtrágyaárak  a tavalyinál sokkal magasabbak. Tudom kicsi az esélye, de bármi megtörténhet.
Volt már ilyen a történelmünkben, mikor a rezsicsökkentés miatt kellett többet fizetnünk a picit magasabban befagyasztott árakkal.
Ez a hercehurca nagyon jó reklám volt, aki soha nem vett műtrágyát, még az is besorakozott. :-)
qpec 2021. 12. 30. 08:37
#994
A nagy felháborodás eredményeként meghirdetett decemberi kettő hazai szerződésre meghirdetett napon,a pétfürdői nitrogén műtrágyagyártó kapacitást az első félévre a hazai mezőgazdasági termelők és műtrágya kereskedők lekötötték.Azóta csend és nyugalom van.?!Vihar előtti??
Törölt felhasználó 2021. 12. 19. 07:10
Előzmény: #992  Törölt felhasználó
#993
"konkretizáljunk! :) csak mert a videóban elmondottak nem biztos, hogy érthetőek mindenki számára... nem veresnek jó, hogy az ábel alapítványnak elővásárlási joga van. :) veres csak stróman. az a lényeg, hogy az ábel alapítványnak azért van elővásárlási joga, mert az ábel alapítvány a tényleges tulajdonos, veres csak a névleges. az ábel alapítvány pedig szintén csak névlegesen alapítvány, valójában kövér lászló egyik "avatarja"... fordítsuk meg a gondolatmenetet, hogy még érthetőbb legyen: - fideszes politikusként nem a saját pénzedből, hanem közpénzből akarsz magántulajdont szerezni, de nem akarod, hogy ezt bárki lássa. mit teszel? - csinálsz egy alapítványt, aminek te magad vagy a kedvezményezettje, a tulajdonosa pedig egy strómanod (barátod, rokonod). - ha csavart akarsz vinni a történetbe, akkor két alapítvány működik párhuzamosan, egyik a másiknak a "nagytestvére", a cél csupán annyi, hogy a saját (fideszes fejes) kötődésed még távolabbinak tűnjön. de például elővásárlási joggal mindig biztosítva van a kistestvér számára a vagyon kimentésének lehetősége... - a hozzád (fideszes bűnözőhöz) kevésbé köthető alapítványt mindenféle állami forrással támogatod (amihez fideszes tisztségviselőként kvázi legálisan jogod van), továbbá olyan pénzeket is belepumpálhatsz bármelyik alapítványba, amit egyébként elfogadni egyszerűen korrupció lenne (például egy tajvani üzleteber nem a zsebedbe tesz egy kisebb vagyont valamilyen előnyért cserébe, hanem az egyik alapítványodat tömi ki). - az alapítvány megvesz a messzi távolban néhány ingatlant, amiket néha használsz ugyan, de leginkább csak parkoltatsz. talán kamu igazolásokkal úgy teszel, mintha közcélú használatra szolgálnának (lásd a vadászházakat és diákpanziókat - tényleges használói nincsenek, de a nevük alapján bárki elhiszi, hogy vannak). - az alapítványi forma akár tartósan is fenntartható, hisz így sem kell az alapítványi tulajdonon osztoznod senkivel, gyakorlatilag a sajátodként kezelheted. de nyilván a végső cél, hogy például a gyereked nevére kerüljön az alapítványi tulajdon. idő és könyvelés kérdése... - az ingóságok és ingatlanok avulnak, az értéküket nem kell szakhatóságnak felbecsülnie, pár év múlva teljesen törvényesen átjátszhatod a gyereked nevére egymillió forintért a százmilliós vagyontárgyat. mivel az elővásárlási jog a saját kezedben van, senki másnak nem lesz lehetősége az olcsó vételre, csak neked és annak, akinek te megengeded. értjük már, hogy miért van minden fideszesnek egy olyan jó barátja, aki határontúliakat vagy sportolókat vagy gyerekeket vagy környezetvédelmet pártoló alapítványt működtet? :)"
Törölt felhasználó 2021. 12. 19. 07:10
Előzmény: #990  zhagar
#992
sasa44 2021. 12. 19. 05:46
#991

Zhagar ezt most ne olvassa el mert nem nekik szól (mivel a beteges balliberálisfóbiáját és az értelmi színvonalát úgyis meghaladja).
Ha Orbáné éppen nem elérhető számára, ideiglenesen felajánlom neki az alfelemet, hogy a nyelve ne csak úgy haszontalanul mozogjon a szájában....
zhagar 2021. 12. 18. 15:00
#990

a balliberálisok ezt most ne olvassák el mert nem nekik szól (mivel a beteges orbánfóbiájukat és az értelmi színvonalukat úgyis meghaladja)
tehát a többieknek ajánlom megtekintésre a Duna tévén ma este 21:20 tól a Görögország 2015 című filmet (Varufakisról, az akkori pénzügyminiszterükről szól!!!
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 12:28
Előzmény: #988  sanka
#989
Miért gondolkoznék el a te problémáidon,én nekem nincsenek olyan gondjaim,hogy kit téritettem meg a Fidesznek vagy kit nem :)
sanka 2021. 12. 17. 10:56
Előzmény: #987  Törölt felhasználó
#988
Látod itt nem mész semmire a trollkodásoddal, nem tudsz senkit megtéríteni a fidesznek, de másik topicsba  se, vajon miért van ez, nem gondolkoztál még el ezen?
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 10:09
Előzmény: #985  geza77
#987
A bécsi szelet nálunk is kapható 1500 ft körül,persze lehet,hogy nem borjú combból készül,ezért jobb ha saját maga készíti el az ember :)Ott már ki jön simán 1000 FT-ból egy adag :)Egyébként nem jó az osztrákokhoz mérni magunkat,mert nagyon nem ugyan az az alapunk semmilyen téren sem,és soha nem is volt.Egyáltalán mi alapján szeretnénk mi osztrák fizetést ,még a cseheknek sincsen pedig azok sokkal jobb helyzetben vannak és voltak mindig is,mint mi.
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:59
#986
Ez régi vita,hogy jó e-a gyenge forint vagy rossz,van akinek jó és van akinek rossz,de olyan sohasem lesz,hogy mindenkinek jó legyen.Az csak a kommunizmusban van de azt sajnos nem tudtuk elérni pedig a határáig eljutottunk :)
geza77
geza77 2021. 12. 17. 09:43
Előzmény: #978  Törölt felhasználó
#985

nem az háborít fel , évek óta az a mantra, hogy termeljünk és adjunk el külföldre és azért ojrót kapunk azért meg több FOSrintot!
1) Ez minden haverra legyen igaz, Bigére nem? ő adjon el itthon rossz magyar FOSrintért? ne akarjon már nyerészkedni, hát mit képzel ez!!
2)mit ér a több FOSrint, ami kevesebbet ér? míg 10%-al leértékelik, így annyival több darab FOSrintot kapsz az árak meg 20-30%al felmennek, így annyit sem kapsz érte, mint előtte KIVÁLÓ GAZDASÁGPOLITIKA!! hosszútávon fenntartható, jól prosperáló, lassan a világuniverzum összes bolygója a hátunkat nézi, csak azt nem értik miért hasalunk a földön arccal a sz@rban.
3)mi is az eu lényege? ki is akarta annyira? Orv bán már akkoriban is ellenezte?
4)Európai béreket kellett volna megközelíteni és akkor em háborítana fel senkit az európai ár!!
Sajnos így sem versenyképesek a magyar árak a külföldivel, hisz az osztrákoknál még mindig olcsóbban hosszú hétvégézhetsz mint itthon. Még ilyen sz@r FOSrint mellett is. Képzeld az osztrák mennyivel másabbul érzi magát amikor a háromszorosa fizuból kell kifizetnia ugyanazt a számlát!
vagy az ott 10 eurós wiener schnitzel itthon miért nem 3,33eurónak megfelelő FOSrint? Hisz a harmada bért kell fizetnünk az embereknek, a műtrágya is a fele sem volt, a disznótelepekről így a húsnak is olcsóbbnak kéne lenni,.......................................................................................................................
sanka 2021. 12. 17. 09:40
Előzmény: #983  Törölt felhasználó
#984
Mondjuk azzal, hogy szar a fosrint, tudod 300 felett monjon le a kurmány, ki is mondta, ja, orbán vala anno:))
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:39
Előzmény: #980  sanka
#983
Mondjuk nem tudom,hogy mi köze van Orbánnak a műtrágya világpiaci árához,de ha te azt mondod,hogy miatta emelkedtek az árak,akkor az tuti,hogy úgy is van:)
sanka 2021. 12. 17. 09:36
Előzmény: #981  Törölt felhasználó
#982
nőttek, múlt idő 2t:))
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:35
Előzmény: #979  bigyula
#981
Csak poénkodtam,ha nem tűnt volna fel.Bige árát azért tettem be mert euler jött Csányi szerinte magas műtrágya árával,ami szerinte felháborító,ami e-közben,még mindig olcsóbb valamennyivel mint Bige műtrágya ára.Nekem egyik árral sincsen gondom, nőtek az alapanyagok árai,ennyi a világpiacon a műtrágya ár.
sanka 2021. 12. 17. 09:34
Előzmény: #976  Törölt felhasználó
#980
Te jöttél elő a farbával, bizonyísd te az igazad, amúgy az áremelkedéshez bőven hozzátett a kurmányod az elcseszett kurmányzásával, ja még csak nem is kurmányzott.
bigyula 2021. 12. 17. 09:25
Előzmény: #978  Törölt felhasználó
#979
Akkor lennél korrekt, ha a többiek ajánlatát is odatennéd. Így önmagában egy szám nem jelent semmit, csak a többiekhez viszonítva. Ha ennyi az ár (a többiek is ekörül szállítanak), akkor meg minek a feszkókeltés? Mondhatnád azt is, hogy drága az euró, de ha nincs aki olcsóbban adta, akkor sajnos ennyi az ára.
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:19
Előzmény: #972  Törölt felhasználó
#978
Látom 6 nem tetszést kapott az az írásom ahol jeleztem,hogy Bige 200 000 ft feletti áron kínálja a műtrágyát,ennek örülök ezek szerint ez a magas ár mindenkit felháborított :)
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:17
Előzmény: #975  sasa44
#977
Völner ellen eljárás van ha nem tűnt volna fel,ha jól sejtem el is fogják ítélni mert elég ütősnek tűnnek ellene a bizonyítékok.Czeglédy Csabát viszont képviselőnek inditottátok,Tóth Csabával egyetemben meg a kis karlengetős nácikkal a Jobbikban.
Törölt felhasználó 2021. 12. 17. 09:12
Előzmény: #973  sanka
#976
Nyugodtan meg cáfolhatsz egy linkkel ha tudsz :)Gondoltam ha valaki kíváncsi rá akkor rákeres a neten.
sasa44 2021. 12. 17. 06:06
Előzmény: #968  zhagar
#975
finoman szólva sem fair dolog azzal vádolni az ellenfelet, amit éppen a pártotok szokott  elkövetni (régóta ismert bolsevik trükk de pótcselekvésként mégis alkalmazzátok, mert egyebetek sincs..)
jelesül: annyira erőlködtök hogy már könyékig barnák a mancsaitok, de továbbra sem tudjátok kimosni a szarból Völner Pált és a sleppjét,  no akkor még erősebben próbáljátok, - most is ezt tetted - de a szarlé megint vissza és felfröccsen, és így tovább...
erkölcsi mélypontra kerültetek, hiába erőlködtök
Völner egy tisztességes, átlátható s demokratikus végrehajtói kart ígért - ehhez képest csak a lopást-csalást-hazudozást-mutyizást látjuk futószalagon
te jó ég, micsoda kupleráj!!! -  de jól működik, mert ti vagytok a bele járó, elégedett kucsaftok akik maximálisan vevők ezeknek az erkölcsi hulláknak a hiteltelen vergődésére (napi politikájukra), amit Völner államtitkár úr és a koalíciótok produkál a kormányban.
sanka 2021. 12. 17. 04:01
Előzmény: #968  zhagar
#974
Ezt a kurmányról írtad, tökéletes.
sanka 2021. 12. 17. 03:59
Előzmény: #972  Törölt felhasználó
#973
Ide azért tegyél be egy linket, ne te találd ki.
Törölt felhasználó 2021. 12. 16. 23:43
Előzmény: #971  Törölt felhasználó
#972
Bige Egyébként 200 000 Ft feletti összegért árulja jövő évi kiszállításra.
Törölt felhasználó 2021. 12. 16. 23:21
Előzmény: #969  euler
#971
Nem az a kérdés,hogy hány szorosáért szállítja Csányi a műtrágyát hanem,hogy mennyi is az ára jelenleg a világpiacon,az év elejéhez viszonyítva tudtommal a többszöröse lett az ára,meg az is számít, hogy milyen is a minősége.Ha jól sejtem Bige is többszörös áron adja a műtrágyát,mint 1 éve adta.Nem azért írom ,mert kedvelném Csányit,köztudottan nem a szívem csücske,de igy a korrekt.
euler 2021. 12. 16. 23:19
Előzmény: #969  euler
#970
Bocsánat, "a tonnánkénti átlagár 2022-ben 198 ezer forint lesz, miközben idén 81 ezer volt", azaz több mint a duplájáért árulja majd a műtrágyát Csányi cége a Lázár János-féle Ménesbirtoknak
euler 2021. 12. 16. 20:11
#969
A Lázár János felügyelte Nemzeti Ménesbirtok a műtrágyát a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó KITE Zrt-től vásárolja, de annak is duplájára ment az ára  - írja az Átlátszó.
Hogy van ez? Mégegyszer: 
"Csányi Sándor érdekeltsége, a KITE Zrt. szállíthatja a korábbi ár kétszereséért a műtrágyát annak a Ménesbirtoknak, ahol a fia az alapítványban kuratóriumi tag."
.
Akkor ez nyilván hazafias cselekedet, és nem egy nyerészkedő milliárdos támogatása, még ha Bige esetleg olcsóbban is szállítana.
zhagar 2021. 12. 16. 17:44
Előzmény: #965  signal2
#968
finoman szólva sem fair dolog azzal vádolni az ellenfelet, amit éppen a pártjaitok szoktak  elkövetni (régóta ismert bolsevik trükk de pótcselekvésként mégis alkalmazzátok, mert egyebetek sincs..)
jelesül: annyira erőlködtök hogy már könyékig barnák a mancsaitok, de továbbra sem tudjátok kimosni a szarból Karigerit és a sleppjét,  no akkor még erősebben próbáljátok, - most is ezt tetted - de a szarlé megint vissza és felfröccsen, és így tovább...
erkölcsi mélypontra kerültetek, hiába erőlködtök
Karigeri egy tisztességes, átlátható s demokratikus városvezetést ígért - ehhez képest csk a lopást-csalást-hazudozást-mutyizást látjuk futószalagon
te jó ég, micsoda kupleráj!!! -  de jól működik, mert ti vagytok a bele járó, elégedett kucsaftok akik maximálisan vevők ezeknek az erkölcsi hulláknak a hiteltelen vergődésére (napi politikájukra), amit Karigeri és a koalíciótok produkál az önkormányzatokban
signal2
signal2 2021. 12. 15. 22:23
#967
signal2
signal2 2021. 12. 15. 12:21
Előzmény: #965  signal2
#966
továbbra = továbbra sincs, vagy várom, hogy mi lenne az
signal2
signal2 2021. 12. 15. 12:17
Előzmény: törölt hozzászólás
#965
Valamiről lemaradtál, mert ez eddig is ismert volt. És továbbra bűncselekményre utaló jel. Hacsak nem az illegális lehallgtaás, és a csalás. 
Rágod a szart, és mélyre süllyedsz benne...
Törölt felhasználó 2021. 12. 15. 12:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#964
Jó,hát Karácsony Gergely esetében nem azt nehéz megállapítani, hogy mikor hazudott hanem azt,hogy mikor mondott igazat :)
sasa44 2021. 12. 15. 12:11
Előzmény: törölt hozzászólás
#963
Szar érzés lehet nektek, hogy nem Karácsony nyerte az előválasztást és így az ellene előkészített szarbomba a ti kezetekben robbant fel. De azért érdekes látni, hogy a kezeteket még mindig Karácsonyba próbáljátok beletörölni. :)))
ecofun 2021. 12. 15. 11:50
Törölt hozzászólás
#962
Törölt felhasználó 2021. 12. 14. 11:11
Előzmény: #959  zhagar
#961
De igen, vette magának a 2/3adot, mert 44 százalékból lett 2/3-ad. Úgy, hogy trükközött az adminisztrációval. Tehát magának csinálta.
A kiskereskedelmi adó emelésével meg nyílván emelkedni fognak az árak is a boltokban. Kezdődnek a kormányzati megszorítások.

Topik gazda

ecofun
4 1 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek