abból kiindulva, hogy az USA monetáris bázishoz képest sokkal alacsonyabban van mint 1971-ben egészen meglepő magasságokba is elmehet az elkövetkező években... bár szerintem rossz ez a megfogalmazás, a kérdés helyesen inkább a következő lenne: meddig fog összeomlani az USD árfolyama az arannyal szemben?
A fizikai-befektetési arany adó, ÁFA és illetékmentes. Nem vagyunk kötelesek jelenteni. A bankod jelenti a pénzmozgást. Ott vegyél, ahol valóban a tulajdonod és elkülönített vagyonod lesz, egyéb esetben, ha csődbe megy a bizományos, futhatsz az aranyad után. Anonimitásra vonatkozóan, nem ez a megfelelő platform :)
Szerinted mennyi USD-ig megy el az aranyrally? Ha így nézzük, akkor 3,5 éve emelkedik az arany, noha kicsit úgy viselkedik, mintha korrekciós mozgás lenne.
ugye nem most akarsz venni??? Evekig a beka segge alatt volt, miert nem akkor vettel? Most megveszed, aztan visszamegy 1000dollar kozelebe, evekig(evtizedekig) beleragadsz
"Pénzmosási szabályok aranyvásárláskor 3,6 millió forint fölötti készpénzes aranyvásárlási tranzakciónál a banki gyakorlatban szokásos azonosítást (azonosító adatlap, tulajdonosi nyilatkozat, külföldi állampolgár esetén ezeken kívül még egy nyilatkozatot, hogy az illető közszereplőnek minősül-e vagy sem) kell kitölteni. Ezeket az adatokat nem kell automatikusan megküldenünk a hatóságoknak. 2014-től az előzőeken túl, már 300 ezer forinttól előzetes ügyfél azonosítást kell végezni." Conclude https://www.conclude.hu/hogyan-vasarolhatnak-aranyat-a-concludetol.html
Sziasztok. Befektetési arany vásárlással kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem: -Milyen értékhatár felett köteles jelenteni az aranykereskedő cég bármilyen állami hatóság felé a vásárlást? -A vásárlásnál hogyan lehet megőrizni az anonimitásom? Egyszerűen egy fiktív személy nevére kérem a számlát? Ha igen, ebből a későbbiekben (eladás során pl) származhat bármilyen hátrányom? Előre is köszönöm a válaszokat.
Részemről annyi kiegészítés hozzá, hogy az 1401-ről indult szakasz 1540 - 1600 között valóban bárhol tetőzhet. Nagyobb esés elejét jelenleg 1480 letörése triggerelné csak, ekkor 1440-1400 között megállva még korrekciónak minősülne az esés, ahonnan még legalább egy új csúcs jöhet.
Drámai fordulót 1266 letörése okozna jelenleg. Az valóban azt valószínűsítené, hogy az arany évekig nem jön 1600 közelébe, letörésével 700 körülig tartó esés lenne valószínű. Merész gondolatok...
Hosszúlejáratú GLD 145-ös CALL vásárlásával kezdtem, amihez 150-es CALL kiírásával 2x akkora creditet hoztam a pozicíóba, mint amennyibe kerül az eredeti pozi. Tehát egy egységnyi profitot rögzítettem és 6x-os lehet még így is. Ha GLD eléri a 150-et, átalakítanám Condorrá ezt a pozit egy BearCallSpreaddel. Szintén hosszúlejáratú SLV PUT kiírásokkal folytattam, 15 majd később 14-es szinteknél. A 13-asról már lemaradtam. Ezek a pozíciók már megtermelték a prémium 50-60%-át és zártam. Volt még GDX PUT kiírás 20-ról, de ez is zárva. Ha lesz korekció, visszanyitom, ha nem így jártam. Pénz a zsebben! ;) Vettem néhány bányászpapírt. SBGL-t és GOLD-ot megfeleztem, mert nagyon megnőtt a súlyuk a többihez (NEM, KGC, GFI, AUY, NGD, EGO, WPM, PAAS, SVM, EXK) képest. Ezeket tartom és 30-60 napos GDX szintkiírással (BearCallSpread) védem.
Arany-Ezüst