A GOLD/SILVER magas értéke miatt inkább ezüsttel foglalkozó termékekben spekulálok, de ezeken a szinteken se HUFért, se USDért nem vásárolnék. Ami van azt tartom és fedezem.
Nos, aranyat mindenhol lehet venni....akkor minek utaztatni!? Nyilván akkor a spread miatt ismét mínuszból indulnék...de az még mindig jobb mint a szállítás biztosítása+VÁM combó A közelgő indulásomig nem kalkuláltam már jelentős emelkedéssel, plusz a kétkulacsos politikát folytató kiszámíthatatlan Trump megszólalások rizikóit sem akartam vállalni :)....ezek miatt 1369EUR-on eladtam. Eddig engem igazolt a market.
Köszönöm a linket! Jelenleg nem áll szándékomban fizikai aranyat vásárolni, de lényegesen jobbak ott a spreadek, mint itthon. Mindenesetre a te példád is tanulságos. Azt gondoltam, az arany egyik előnye, hogy könnyen mozgatható, elvihető bárhova, de mégis inkább eladtad és máskép utaztatod a vagyonodat. Gondolom megvan az oka.
Nem tudom, hogy a fórum szabályzata engedi-e az ilyen linkmegosztást, de példaként itt egy mostani adat 25EUR-s spread-re….ha éppen eladáson vagy vételen gondolkodsz: https://shop.vg-edelmetalle.com/1-unze-nugget-kangaroo-gold Szóval 1kg-os tételnél ez 800EUR....az általad írt 2100EUR helyett
Az eladásnál tájékozodtam...nem bánom, hogy eladtam....ha nem tettem volna akkor most bánnám. Tudod akit egyszer már a kígyó megmart már a gyiktol is fél 😂
Igazat adok, de értsd meg az akkori dühöm amikor létbiztonssági okokból veszel valamit ami addig még SOHA nem volt veszteséges az ismert történelemben, majd bő egy éven belül elveszti az értéke 25%-át!!…. ez ám a méreg nem a cián :) akkor is ha nem hiányzott a családi kasszából
Fel ev, azota meg meg 5. Mondom, ha majd soprik az utcan. Lehet 1-2 ev vagy 30. Mindegy. Nem hianyzik es ez a legfontosabb, hogy ne zavarjon be a csaladi koltsegvetesbe, de biztositsa legszuksegesebbet, ha kell. Nyereszkedni jobb a Gazprom, vagy egyeb papirok.
Ott a pont.....Én is pont emiatt vettem 2012ben....melyről fél éven belül kiderült, hogy elkapkodott cselekedet volt. Csomó bosszúságot spórolhattam volna HA....de ez már mindegy
Arany-Ezüst