Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
McDee 2015. 04. 29. 06:14
Előzmény: #7899  Törölt felhasználó
Azt gondolom, hogy FAS/FAZ esetén érthető az eredmény esetünkben, amikor a mögöttes termék konzisztensen emelkedik/oldalaz. Trendelés esetén mindig így (?) lesz. A többi ETF mutatja a nem v. kevéssé trendelő piacon reálisabb, sokkal volatilisabb képet.

Egyébként még az is teljesen érthető és logikus, hogy FAZ (short irányban trédelve) jobb eredményt mutat, mint FAZ (long irányban). Ez visszavezethető a napi értékelésű tőkeáttételes ETF-k korábban tárgyalt tulajdonságára.
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 22:09
Előzmény: #7898  pomperj
Itt vannak, ezeknél már nem olyan szép az eredmény, de majd játszom kicsit az RSI határokkal és a hosszával.

link

pomperj
pomperj 2015. 04. 28. 21:47
Előzmény: #7895  Törölt felhasználó
Szamoljunk kicsit.
A modszer kb. 15 alkalommal mukodik evente.
Az FAS eseteben az atlag hozam 15 alkalommal szamolva oszesen kb. +24% evente.
Az FAZ esetere is kb. ugyanannyi, +24% korul.

Az majdnem kizart, hogy a 2 modszer egyidoben mukodjon, mert a 200 napos mozgoatlagra vonalkozo feltetel ezt kizarja.

Viszont:
Az nagy kerdes, hogy mondjuk mukodhet-e parallel mondjuk az SPY-tol erosebben fuggetlen mozgasokra:
Aranyra NUGT es DUST
Olajra ERX es ERY

Ha igen, es meg idoben eleg sokszor el is tolodik a be-kilepes, akkor a dolog nagyon eros strategia, mert akkor majdnem haromszorozodhat a hozam. De ha az idobeli egybe eses gyakori, akkor is jo diverzifikacio.

Meg tudnad ezt is tesztelni?

Mert innentol, ha ez is bejonne, erdemes egy kulon topicot nyitnunk ra. De, most egy fizetoset;-)

Azota vagyunk ilyen okosok az OTP forecastjaban is, amiota azokat a korrelaciokat McDee kiszamolta.

Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 20:50
Előzmény: #7896  Törölt felhasználó
Szívesen.
Közben megnéztem még jópár 3X ETF-re, messze a FAS/FAZ esetén működik a legjobban az RSI(4) 25/75, a többinél nem ad ennyire szép eredményt.
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 20:39
Előzmény: #7895  Törölt felhasználó
Nagyon koszonom.

(Ha valaki meg mindig nem ertene: a fuggoleges tengely 10k USD indulo tokere vetitett profit/loss-t mutatja).

Nagyon durvak ezek a chartok, ahogy irtad is korabban (most mar ertem, mit irtal :-)): felezni is lehetett egyes idoszakokban nagyon konnyeden...
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 20:28
Előzmény: #7894  Törölt felhasználó
McDee által a #7884-ben linkelt stratégiát leprogramoztam thinkorswimben, ez generál backtestet azt szimulálva mintha 10k USD-vel mindig bekötöttük volna az adott buy/sell signalt és kiszálltunk volna az adott RSI érték elérésekor. A kapott kötéslistát betöltöttem excel-be, amiben a grafikon azt mutatja, hogy adott kötésszám után hol tartott a P/L (függőleges tengely).
Az benne van, hogy benéztem valamit, de egyelőre nem találtam erre utaló jelet azon kívül, hogy túl szép az eredmény.:)
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 20:18
Előzmény: #7893  Törölt felhasználó
Ezt explicite nem hiszem el.

Kivulallo, naiv hozzaszolok szamara -- mint en magam is -- elmondanad, hogy a grafikon mit abrazol? Az egy instrumentum chartja? Na de ha ezek mind ilyen "nyilegyenesen megyek az egbe" tipusu chartok, akkor ezekre nem jobb egy sima buy&hold modszer?
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 20:10
Előzmény: #7892  McDee
Sikerült megírnom, FAS/FAZ indulástól. Először nem akartam elhinni, de úgy tűnik nem rontottam el semmit.

link

link
McDee 2015. 04. 28. 19:40
Előzmény: #7891  Törölt felhasználó
FAS-FAZ párosra rátettem egy 365 napos "backtest"-et.
link
link
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 19:29
Előzmény: #7890  Törölt felhasználó
Az még lemaradt, hogy ezekben az eredményekben a jutalék (ami ennyi kötésnél nem jelentéktelen) és a slippage nincs benne. Szóval a valóságban kicsit rosszabbul festene a dolog.
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 19:00
Előzmény: #7888  Törölt felhasználó
Ezek egynapos tradek, nyitáskor beszálló, ha a feltétel adott, záráskor kiszálló.
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 18:58
Előzmény: #7884  McDee
Még barátkozós fázisban vagyunk a thinkscripttel, de szerintem meg tudom majd oldani.:)
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 18:45
Előzmény: #7883  Törölt felhasználó
Hat ez eleg hihetetlen, ha igaz. Nemcsak, hogy nagyjabol 10%-kal nagyobb az esely a nyeresre (45-55), hanem az atlagos nyero trade erteke is nagyobb 10%-kal, mint az atlagos vesztoe. Raadasul evi 100 trade van, ami azt jelenti, hogy atlagosan 3 napig el egy pozicio. Erre valami robotot kellene irni, es csak szamolni a penzt :-).
felcsorgok
felcsorgok 2015. 04. 28. 18:27
Előzmény: #7886  felcsorgok
Találtam egy ausztrál média céget, ami meglehetősen alulértékeltnek tűnik, talán te jobban képben vagy, hogy mi lehet az oka.

link

Szívesen meghallgatnám a véleményed róla Kisvuk.

Ahogy látom a tavalyi éve nem volt valami fényes, viszont magas osztalékot fizet, kérdés, hogy ez mennyire fenntartható.

Köszi.
felcsorgok
felcsorgok 2015. 04. 28. 18:11
Előzmény: #7882  Törölt felhasználó
Köszi, benne vagyok az ArcelorMittalban.
Még tavaly Decemberben vettem belőle egy kis pakkot, azóta tartom, jelenleg 12%-os nem realizált hozamom van rajta, de mivel továbbra is alulértékelt, ezért eszem ágában sincs eladni.
Majd ha innen dupláz, akkor esetleg megvizsgálom/elgondolkodok az eladáson, addig semmiképp.

Van egy másik piac, ahol jó alulértékelt cégeket lehet találni, ez pedig a hajózás. Tibi már otthonosabban mozog a hajók között, én még csak most kezdem felfedezni őket. :)

Ez pl. kiválló jövedelemtermelő képességgel rendelkezik:

link

Ja és én benne is látok lehetőséget:

link

Költségoldalról nem néztem meg őket, de eljön az is.
pomperj
pomperj 2015. 04. 28. 18:02
Hu, de szuper!
tanulmanyozom.
KOSZ.
McDee 2015. 04. 28. 17:51
Itt van Larry Connors 25&75 RSI stratégiája, amit előzőleg javasoltam.
link
link
Ezt tudod modellezni?
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 17:30
Előzmény: #7557  pomperj
Pomperj, McDee,

Megnéztem néhány termékre a korábban említett 3x ETF stratégiát az utóbbi 5 évre az alábbi szabályokkal:
- ha nyitó legalább 2,4%-al több mint tegnapi záró, akkor buy
- ha nyitó legalább 2,4%-al kevesebb mint tegnapi záró, akkor sell
- zárás napi záróáron
- stop/take profit nincs (próbálgattam mindkettőt, de nem igazán találtam olyan beállítást ami javított volna az eredményen, inkább csak rontott)
- darabszám = 10000 / nyitóár

Nagyjából az látszik, hogy eléggé termék és időszakfüggő, lehet benne fantázia hosszú távon, de trader legyen a talpán aki ezt konzisztensen tudja csinálni. Nagyon komoly fegyelmet igényel ebben a formában, mert lehetnek elhúzódó (több éves) kemény időszakok és van amelyik terméknél napi szinten akár 20-25%-os mozgások is. Ha van ötlet finomításra és le tudom programozni, megnézem szívesen.

link
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 16:35
Előzmény: #6557  felcsorgok
Szia felcsorgok,

szep lassan egyre erosebb lesz benne a momentum....
ha a kozeljovoben kepes lenne 11,25-11,40$ korul zarni arra ra fognak nehanyan mozdulni a nagyfiuk kozul is, akik esetleg meg nincsenek benne....

Legyen szep heted!
Törölt felhasználó 2015. 04. 28. 15:36
a kovetkezo napokban megnohet a volatilitas.....
es ha meg nem is beszelhetunk egyertelmuen trendfordulorol azert nem art figyelgetni a grafikonokat, ha esetleg nem emlekeznenk a kulcsfontosagu szintekre....
(a dollarbika mintha kifulladt volna,de legalabbis megpihent ahogy errol koraban elmelkedtunk bar febr-marcius ill. majus koze valoszinusitettuk, persze lehetnek ezek false kotoresek a savbol,de azert nem art kepben lenni, hogy merre valoszinubb az irany.....persze ehez a FED aszisztalasa sem art, ha vegre befejezik a meset a kamatemelesrol....akkor sokan fordulhatnak ami konnyen 500-1000pipes elmozdulasokhoz vezethet par het alatt....
az egyik legnagyobb kockazat viszont az a nehany trillionyi vallalati hitel amit USD-ban vettek fel......

link

link

link

link

link

egyebkent mindegyik parnak megvan a jellegzetessege....

EUR (gorog story)
GBP valasztasok
CAD olaj, esetleg ujabb kamatvagas
AUD nagy valoszinuseggel kamatvagas majusban
NZD pedig nehany ora mulva a kereskedelmi merleg ill. az uzleti hangulat adatai is okozhatnak meglepetest....

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek