Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 04. 30. 08:56
Előzmény: #7918  pomperj
Szia,

nem tudom szoktal-e shortolni ill. van-e lehetosegedre sajat szamlan....
SLF (SPDRŸ S&PŸ/ASX 200 Listed Property Fund)-ot ajanlanam hogy tedd fel a figyelo listadra...

link

en nagyobb fantaziat latok benne mint a bankok shortjaban es ennek shortjat nem biztos hogy betiltjak ha komolyabbra fordulna a helyzet.....

egy masik erdekesseg, hogy atlag ausztralnak a nyugdijalapjaban (default settings-nek 25-30% property fundba van fektetve...), ha csak valaki ki nem csereli ill. irasban nem keri hogy valtoztassak ezt meg.....

mai napon jutatta el a kormanyhoz az egyik legnagyobb kutato ceg a berlakas helyzetrol szolo jelentest...
egyedul allo szemely 65000 lakast vizsgalva kevesebb mint 3,8%-at erheti el a piacnak, mert nem megfizetheto szamara, egyedul allo no ill. anyuka gyermekevel kevesebb mint 3%-ot...
ha pedig valakinek mas miatt kerul hatranyos helyzetbe ott 2% alatt van....
nehanyan krizisrol beszelnek, az RBA folyamatosan adja ki a figyelmezteteseket, hogy az ingatlan arak tulfutottek...
Perth egyes reszein mar 30-40%-os arcsokkenes figyelheto meg a kerdes mikor gyuruzik at az egesz....
IMF pedig evek ota figyelmeztet a helyzet komolysagara....

szerintem SLF kepes 4-6$-ig is beesni...szoval eleg jo hozam kockazat arany van benne a short oldalon...

Legyen szep napod!
McDee 2015. 04. 30. 08:53
Közelmúltban valahol felmerült (talán itt) atlantai FED GDP előrejelzése. Jelen esetben a konszenzus 1%-kal link szemben az ó modelljük hetek óta 0,1-0,2%-t mutat link .
pomperj
pomperj 2015. 04. 30. 08:16
Előzmény: #7911  Törölt felhasználó
Jo utem erzeked van.
Tegnap a kotveny piac volt a legerdekesebb. Es nem az SPT vagy plane nem a FED.

1)Ugyanis, bar a reszveny indexek oldalaztak egy kis korrekcioban, a kotveny kamatok nagyot mentek.

A kamat felugott, es tegnap zarasra a 10 eves bond 2.08% szintig ugrott.
Na es?
Nos, ugy tunik, meglesz az elso higher low paros alj a kamat charton, megpedig hamarosan. Szoval, elindulni latszik a kamat a piacon felfele.

Az USA inflacio mar kuszik felfele, 2% korul jar.

Hosszu, nagy lejtmenet utan, ami segitette a reszveny piacot es minden gazdasagi trendet, most mar vilagos megfordulasi jeleket ad. Es tudjuk, a bond piac ellen a FED sem tehet semmit. (Es a rovid kamatok manipulalasanak tovabbi mozgastere maris beszukult)

Hiaba voltak tegnap hallgatagok a FED ules utan, semmi erdemit nem mondtak, de a piac ertekelt. Ha a lendulet kitart meg par napig, es 2.15% fole ugrik, akkor megvan a higher high pont is: confirmalt bear piac lesz hamarosan a kotvenyeknel.

Nem irom le sokadszor, amit kovetkeztetni kell ebbol. Az inflacio az USA-ban mar 2 hoapja felfele kuszik es mar 2% korul jar. A kamatok maris mennek arrafele. Es a bond 2.30%-nal tor ki az eso parallel csatornabol.

Mo-on mostanaban eladnam a kotvenyeimet. A kotveny Alapokbol kivennem a penzem. Nem lesz meg egy hasonlo mentes, mint Questor-nal latszik. Az allamnak sokkal tobb es sokkal nagyobb bajai lesznek. Idoben szoltam.

2)Az SPY kinlodik. Probal feljebb keveredni, nem nagyon megy.

Lehetseges, hogy megis osszekaparja a maradek erot, szezonalisan meg egy het van a "jo szezonbol", aztan annak is vege. Es elkepzelheto, hogy a szukulo ek formaban 2150 iranyaba meg kepes lesz uj csucsot utni.

Akar elobb, akar kesobb szakitja le a Diagonalt, a target SPY-ban elso korben 1820 lefele.

Az Azsia piacok lefordulasba kezdtek. Az utolso heten szinte mindenutt eses kezdodott. Pillanatnyilag Jakarta es Tokio vezeti a lejtmenetet.

3)Az USD szepen megya gyengules iranyaba, amerre varjuk is, tegnap mar majdnem 1,12 is volt. Most gyorsul be a Dollar gyengules.

4)Es arany, szinten ahogy vartuk, erosodo trendben van. Egy kis parnapos korrekciot csinal eppen, es nagyon keszul a latvanyos (iii) hullamra, felfele. Az ezust hasonlo, talan meg erosebb.
pomperj
pomperj 2015. 04. 29. 18:38
Előzmény: #7915  pomperj
Mielott az SPY piac megelozne, rogziteni erdemes, hogy a blogban lathato SPY ertekeles kritikus letoresi szintje ezen a heten:
Dowban merve 17750 korul,
SPY-ban merve 2085 korul van.

Ha a fenti kritikus szintek alatt zar, akkor leszakitotta az Ending Diagonal support vonalat.

Es, akkor egyelore feltetelezhetjuk, hogy legalabbis roved tavon Bear piac indult.
Es ha 3-szor egymasutan az alatt zarna egymas utan, az mar konfirmalasi erossegu lenne.

A piac sok csodara volt kepes eddig. Mar 2eve a leszakadas szelen tancol tulertekeltsegben, tulstimulalasban, stb.
Lehet, hogy most is kepes lesz csodara.
Törölt felhasználó 2015. 04. 29. 17:34
Előzmény: #7915  pomperj
nem fogod elhinni,de majdnem feltoltottem egy screen shoot-ot....
16 poziciobol mindegyik zold volt...
csak azert nem tettem fel mert a reszvenyek szamabol es arabol lehetett volna kovetkeztetni, hogy mekorra sajat szamlaval kereskedek (es ez csak 1 szamla)....

szoval probalok nem "fennhejazo lenni"...
bar nemelyik pozi ill. profit lattan szerintem piciket tobb tiszteletet kapnank, te is en is...,de a penz nagyon relativ dolog, es minden kinek mas hozza a kapcsolata...

szoval maradjunk annyiban, hogy mintha kezdene nehany kereskedonek derengeni valami es mintha a konzervativabb allaspont kezdene meg meg csillani....
pomperj
pomperj 2015. 04. 29. 17:21
Velem ritkan esik meg az az Unnep, hogy mindegyik poziciom egyszerre zold.
Ma ilyen nap van.
Mi van benne?
SPY short
7 db aranybanyasz
3 India
1 Kinai
2 Brazil
1 lithium
2 Olajos

Ennel fontosabb, hogy az Apr.27-28. datummal irt ertekeles az SPY-rol egyre inkabb mukodni latszik:
tovabbra is szembe mozog SP500 es arany.

Raadasul aranybanyaszok most a GLD bull piacok idejen szokasos modon, atvettek a piacvezetest.
Törölt felhasználó 2015. 04. 29. 16:13
Előzmény: #7912  Törölt felhasználó
koszi
;)
McDee 2015. 04. 29. 16:10
Előzmény: #7909  eurocent
Pl. itt: link
Törölt felhasználó 2015. 04. 29. 15:13
Törölt felhasználó 2015. 04. 29. 15:08
Előzmény: #7907  pomperj
lehet hogy Bill G. meg mindig ert a kotvenyekhez...
paran kezdtek leirni,de egyelore ot igazolja a piac, persze hol van meg a vege...
;)
Törölt felhasználó 2015. 04. 29. 15:06
eurocent 2015. 04. 29. 14:08
Van valahol nyilvánosan letölthető adatbázis, ahol egy ETF adatai letölthetők (pl min, max, záró...)?
Törölt felhasználó 2015. 04. 29. 13:47
Előzmény: #7907  pomperj
szoktak hasznalni high-low swing trading rendszernel 3-5 napos aljakat kilepesre...
;)

velemenyem szerint.....:
eloszor van a strategia es aztan probaljuk kulonbozo instrumenteken es nem forditva, kulonben erdekes meglepetesben lehet reszunk...
pomperj
pomperj 2015. 04. 29. 13:08
Előzmény: #7903  Törölt felhasználó
Igazad van.
A modszer vegulis az emelkedo trendben levo 3x charton a rovid ideju, par napos leszurasok-visszapattanasokbol keresi a penzt.

Ahol viszont elofordul, hogy eros es kitarto lemeno korrekcios mozgasok is nak, (persze a 200MA iranyaba), ott nagy downdraft fordul elo.
Es egy-egy ilyen kepes elvinni 4-6 jo trade hozamat.
Ennek az elofordulasa ritka, de nagy kart okoz: a kerdes az, hogyan lehet elkerulni?

Pont erre talaltak ki a stoplosst. A kerdes az, hogy lehet-e szimulalni egy jo stoplosst?, persze a normal kilepesen kivul.
Pontosabban, meg kellene talalni a legjobb stoploss valtozatot, ami mellett a nyereseg magas marad.

Van 2 otletem, csak nem tudom, megcsinalhato (beprogramozhato)-e?

Az egyik a klasszikus stoploss: ha a veszteseg egy tradenel eleri a 2, 3, 4, 5 % merteket, loje ki. Melyik szamnal lesz a legjobb az osszes hozam? Talan meg fel % pontossagra is erdemmes finomitani a lepeskozt.

A masik meg egyszerubb. Ha az RSI tovabb van 30 alatt mint 3, 4, 5, 6 nap, akkor loje ki.

Ha megvan az optimalis veszteseg-minimalizalo kilovesi parameter, akkor ennek nagyot kellene javulnia.

Meg lehet tesztelni?
Törölt felhasználó 2015. 04. 29. 12:27
Előzmény: #7887  felcsorgok
Szia,

en nem nagyon szeretem a media szektort, a legnagyobb uzlet emberek vannak benne es eleg kegyetlen kuzdelem folyik...
technikailag erdekes lehet,de fundasan nekem nem felel meg az en kriteriumnak....
30%-nal nagyobb az adosag, veszteseges a ceg...

egyetlen dolog lehet erdekes, ha jol emlekszem van valami megallapodas koztuk es News kozott...
hogy mi azt nem tudom,de ha R. Murduch (lehet hogy rosszul irom a nevet) elkezdene felvasarolni esetleg nagyobb reszesedest szerezni akkor erdekes lehet,de ez inkabb speki mint, befektetesnek mondanam....

en tavaly vagy tavaly elott a TEN-be, volt kisebb pozim sajat szamlan,de a masodik pozicional kivagott a Stop, abba Gina R. es James Packer is benne volt ill. talan meg mindig benne van....

szerintem a kozel jovoben Packer Crown cege erdekes lehet, mert rajuk jar picit a rud a kinai korruption torveny csere miatt ill. Macau-i vissza eses miatt es ha lenne 1 kisebb korekcio a piacokon akkor Crown erdekes lehet....

Southern uzemeltet One tv csatornat meg az egyik legkedveltebb radio adast,de en nem ezeket a csatornakat hasznalom, szoval igazan nem tudok velemenyt mondani rola...

Legyen szep napod!
eurocent 2015. 04. 29. 12:10
Előzmény: #7902  eurocent
UGAZ/DGAZ páros nem jó, nem lehet shortolni.

Viszont NUGT, DUST már lehet.

ui: ha nagyon nagy hülyeséget mondtam ezzel az ötlettel, légyszi javítsatok ki.
Törölt felhasználó 2015. 04. 29. 10:07
Előzmény: #7900  McDee
Úgy tűnik valóban, hogy a hosszan, viszonylag szűk sávban trendelő cuccoknál működik a legjobban.
Törölt felhasználó 2015. 04. 29. 09:38
Előzmény: #7898  pomperj
Az RSI paraméterek variálásával ez volt a legjobb amit ki tudtam hozni. Az arany páros nagyon nem meggyőző így sem, eleve túl kevés a kötés, hogy erre alapozni lehessen. Az energy is határeset, talán az ERY szóba jöhetne, de ott is hatalmas DD-k vannak.

link

Még annyit hozzátennék, hogy ez a szimuláció nem egy 10k USD-s portfolio-t szimulál, hanem azt, hogy minden tradet 10k USD-vel kötünk be, tehát ha egy kötésen elment mondjuk 2-3k, akkor is 10-el kötjük be a következőt. Szóval ebbe a stratégiába nem lehet a tőke jelentős részét belerakni (egy termékbe semmiképp). A 10k-s összeget mindössze azért választottam, hogy valamennyire hasonlíthatók legyenek a különböző ETF-ek, ha mindig fix darabszámmal szimulálnám (megoldható az is természetesen), akkor az árak szórása teljesen eltorzítaná az eredményeket.
eurocent 2015. 04. 29. 08:38
Előzmény: #7898  pomperj
Egy őrült gondolat: UGAZ, DGAZ short egy időben 3, 6, 9, 12hó ... időtávra.

Vélemény?
McDee 2015. 04. 29. 06:15
Előzmény: #7900  McDee
helyesen: mint FAS (long irányban)

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek