Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2014. 08. 10. 16:56
Előzmény: #2127  pomperj
Az arany kilatasairol tovabbra is szinte lehetetlen a chartok alapjan velemenyt alkotni.

1)A GLD vilagosan (e) hullamban van meg mindig. Valoszinuleg befejezte (b) subwave-et, es most (c) hullam emelkedesben latszik mozogni. Talan 1355-60 szintig elmegy, de az vilagos, hogy alig van ero benne.

Hogy onnan mi tortenik, azt majd akkor meglatjuk. Az vilagos, hogy ha SPY meg leszakad 25 pontot, 1880 korulre, nos, akkor mar 70-80% esllyel bear piacban van.
Ha meg nem, akkor ujra nekifuthat az SPY a 2000 szint ostromanak. De ha eleri, akkor se hinnem hogy a bull folytatodik; onnan lesz szep nagyot esni.

Ehhez kepest a GDX erosebbnek latszik. EGyertelmuen emelkedo es nem nem oldalazo haromszogben van. Nem tudom miert, talan a kisse elhuzodo oldalazasa miatt, megse tetszik annyira.

Szoval, hajszalnyival tobb bull iranyt latok mint a mult heten. De nem vagyok meggyozve. De profitalni szivesen veszek belole.
Ha attori GDX AU es GFI a krtitikus szinteket, akkor persze egy Buystop-al lesek a kritikus szint felett 5 tick-el rajuk.;-)

link

De az vilagos, hogy hosszabb tavon meg mindig sokkal inkabb aranyat kell tartani, mint reszvenyt.

Good luck.
Törölt felhasználó 2014. 08. 09. 11:56
Előzmény: #2158  Törölt felhasználó
nem magyar nyelvu billentyuzetet hasznalok mint masik 7Milliard-15 millio ember...
engem nem zavar, ha helyesirasbeli ill. gepelesi hiba van a szovegben......
valoszinunek tartom, hogy ez nem csak velem fordul, fordult elo...
;)

Egyebkent azt hittem beszelo viszonyba vagy Gyuszival....
;)
Törölt felhasználó 2014. 08. 09. 11:38
Előzmény: #2157  Törölt felhasználó
azt hittem/reméltem,hogy az eddigieknél már nem tudod jobban nevetségessé tenni magad!
de úgy látszik,nálad mindig van lejjebb!

ha ennyi időt szánsz egy 0 tartalmú hsz-re,hasznosabb lenne,ha a helyesírásodra fordítanád ezt az időt!
ismered az átlag fogalmát?

kellemetlen élény lehet nap,mint nap belenézned abba a tükörbe..
Törölt felhasználó 2014. 08. 09. 11:20
Előzmény: #2156  Törölt felhasználó
Szia Gyuszi,

nem is tudom melyik felhasznalo neved tetszik jobban...., bar engem nem zavar....
A tukorrel kapcsolatban, koszi szepen,de kerlek ne faraszd magad, mert fenn van a furdoszobaban es akarva is akaratlanul belenezek naponta.....
Te szoktal borotvalkozni gyakran, en igen.....

Egyebkent a hozzaszolasoddal kapcsolatban, ez mar nekem is megfordult a fejemben Lulo-val kapcsolatban....
;)
Neha szegyelem is magam, mert eleg nagy valoszinuseggel fogyatekos emberrel vitatkozni nem szep dolog.....,
(persze bizonyitani nem tudom,de naprol napra kozelebb kerulunk az igazsaghoz...., tevedes jogat fentartom)
azoknak segitsegre van szukseguk, bar arra nem en vagyok a legmegfelelobb szemely,te ismersz valakit?

es mivel tudom, hogy neked es Lulo-nak eleg hasonlo dolgok szereznek oromot....:

link

kiteheted a szobad falara, a kep cime Csonkolasra varva!
(csak azert, hogy tudd hova tenni, hogy en nem csak predikalok mint 1esek, hanem amit mondok ill. hiszek azt kereskedem is...)

ja es ezen a szamlan van meg 13 hasonlo kereskedes, azok is csonkolasra varnak......, tudod nekem tobb szamlam van,
van akiknek meg tobb felhasznalo nevuk van, ki miben leli oromet....

Tenyleg te szoktal kereskedni vagy csak elmelkedsz, azt tudom, hogy Lulo szokott demozni, lehet hogy o segithetne...
egyebkent udvozlom galaga-t.....ha esetleg osszefutnal vele, remelem meg ebbe se kavarodtal bele....

egyebkent el ne aruld Lulo-nak a Dax forumon rosszak a szamitasai a 10000 kereskedessel kapcsolatban....:

1. is az ember nem kereskedik minden evben azonos mennyiseget, tudod be es kilepesi jel....
2. tudod a nyari es teli idoszakban is kiesnek hetek, honapok amikor nem likvid a piac, ill. azert minden valamire valo kereskedo elmegy legalabb 2-szer nyaralni, telelni nehany hetre...(szoval 7-8 honapnal, tobbel nem celszeu szamolni)...
olyan aprosagokrol nem is beszelve, hogy az ember el tarsasagi eletet is stb.....
3. a valosag kicsit kulonbozik a demo-tol, viszont az excel tabla nem hazudik.....

Gyuszi sok sikert a piacon, ha esetleg 1-szer veletlenul nyitnal 1 pozit, akar demon is.....
;)

egyebkent tudod, hogy felajanlottam mar, hogy hadjuk egymast, neked ill. Lulonak ott lenne a DAX es ott elszorakozhatsz magaddal, bocs Lulo-val es nehany masik felhasznalo nevvel es akar figyelmen kivul hagyhatnad ezt a forumot, es igerem ha te nem teszel megjegyzeseket rolam ill. nem emlited a nevem en se foglak idezgetni meg rossz peldanak felhozni....(bar tudom, ez mar elsore se sikerult,de hatha most veletlenul....)

Pomperj-jel meg velem kapcsolatban, a harc mar lezarult mielott belekezdtel volna....(szoval csak energia pocsekolas)...

Gondold, gondoljatok at Lulo-val es akar hetfotol jatszhatnak ilyet is...
:)

Legyen szep hetveged!
Törölt felhasználó 2014. 08. 09. 10:01
It's London to a brick that he's got kangaroos loose in the top paddock...
Törölt felhasználó 2014. 08. 09. 07:54
Előzmény: #2142  pomperj
Szia Pomperj,

Eloszor is szeretnem megkoszoni a turelmedet, masodsorban szeretnem megkoszoni az idot es energiat amelyet a forumra szansz illetve arra, hogy segits nehany kezdo kereskedonek.....
En is tudom nem konnyu ez......

Vegig neztem es olvastam az abraidat illetve amit irtal roluk....
es megprobalok az en hitem, tudasom es tapasztalatom alapjan valaszolni ra......:

1. is szeretnem felhivni mindenki figyelmet ez nem a spanyol viasz es nem is csodafegyver...
akit erdekel ill. talal benne hasznos informaciot es felhasznalja annak sok sikert kivanok, aki nem talalja erteknek az meg remelem kepes lesz rajta hamar tullepni....

kereskedesrol Basic szinten.:

1.Bika vagy medve van-e:
mar elottem nalam ezerszer jobb kereskedok meghataroztak ezt.....
bika piacnak hivjak amikor az arak egyre magasabb erteket vesznek fel, van akik ugy fogalmaztak az arak folyamatosan novekszenek ill. ujabb es ujabb (magasabb csucsok ill. a melypontok is egyre magasabb erteken vannak; higher highs, higher lows....etc)
" a reszvenyvasarlas legkellemesebb modja a bikapiacon valo vetel", folyamatosan novekvo arak mellett.....

a problema ott kezdodik, hogy az arak nem folyamatosan novekszenek, hanem hullamokban, sorozatokban.....

mi az amit minden technikai alapon kereskedo es sok fundamentalista hasznal?????
a valasz nem mas mint a napi nyito, zaro, min., max arak vagy a napos, daily chart,grafikon....

tehat honnan tudjuk, hogy bika piac van? onnan hogy az arak naprol napra novekszenek.....
(hogy milyen idotavon erdemes kereskedni az 1 masik temakor)....

Nyilvan az elozoekbol kovetkezik, hogyha az arak naprol napra csokkenek ill. alacsonyabb ertekeket vesznek fel...
(lower highs, lower lows...) azt nevezhetjuk medve piacnak...

Livermore egyebkent nem szerette be skatulyazni ill. raeroltetni a piacra ezeket a kifejezeseket o a legkisebb ellenallasrol beszel illetve arrol, hogy az arak merre hajlamosak menni leginkabb....

Darvas aki az 50-es evekben kereskedett, ezt meg tovabb egyszerusitette, talan azert mert o toltott el a legkevesebb idot a piacon ill. broker es intezmenyi szinten es o mint 1 amator ill. 1 tancos megkozelitessel allt a piachoz....

Livermore ill. Darvas soha nem akart olcson ill. eso piacon venni (most a vilagvege hangulatot ill. a totalis panikot hagyjuk.....)
ok emelkedo piacon vettek dragan reszvenyeket es megdragabban adtak el, mert ok kereskedok voltak.....

(szerintem ezt a legnehezebb megertetni kezdo kereskedokkel.....meg akkor is ha mar kerestek ezzel penzt, egyszeruen minden ember (99% vagy tobb olcson akar vasarolni es dragan adni, milyen egyszeru is lenne....,de ebben csak az amatorok hisznek) akit erdekel ez az utana nezhet vagy korabban mar feltettem az email cimemet szivesen elmagyarazom, aki tenyleg szeretne fejlodni, aki meg nem hisz benne annak meg sok sikert kivanok, attol kerek a vilag hogy mindenki masban hisz...

Na most ha mar tudjuk, hogy emelkedo piacon vasarolni kell, eso piacon meg adni, akkor azert jo lenne tudni, hogy mik a referencia pontok, mint mondjuk az iranytunel eszak stb...

Darvas a doboz rendszert hasznalta ill. atvette elotte levo kereskedoktol, hogyha 1 adott reszveny arra folyamatosan emelkedik akkor azt erdemes vasarolni abbol a reszvenybol,
arra is rajott, hogy a reszvenyek hullamokban emelkednek, tehat 1 dobozbol valo kitores utan a reszveny uj csucsra megy majd visszateszteli az elozo doboz folotti tartomanyt ott erdemes vasarolni a visszatesztben......
(ezzel neki es nekem is csak egyetlen bajom van ill volt, van hogy a visszateszt neha nagyon nagy elmozdulas utan jon es nem biztos, hogy a visszateszt visszakorigal az elozo csucspont tetejenek kozelebe.....)
tehat a peldaknal maradva 1 reszveny ara 0,6-0,8$ kozott hullamzik, majd felszalad 1$-ra...
nyilvan a visszatesztben kellene venni ugy 0,8-0,85 korul
aztan mondjuk van 1,05-1,27
majd 1,27-rol elszalad az arfolyam 1,81-ig
utana visszakorigal 1,67-ig majd uj csucsra megy 1,85-re

aki megnezi a referencia pontokat rajon hogy az ar nem mindig teszteli vissza az elozo csucsot....

Tehat a koltoi kerdes hol erdemesebb venni amikor B szektorbol vagy dobozbol kitor az arfolyam es 1,27 folott vesz az ember valahol 1,30-1,40$ kozott ahol eppen teljesul a megbizas vagy megvarja a visszatesztett ami lehet hogy nem jon es majd D es F szektor visszatesztjebe (G szektor mondjuk ugy 1,67 korul) ??????

Velemenyem szerint es meg sok profi es felprofi kereskedo szerint 1,30-1,40 kozott amikor hirtelen kitor az arfolyam erdemesebb venni mint vegignezni az emelkedest es varni a visszatesztre ami lehet hogy majd csak 10-15,20% feljebb lesz leghamarabb ugy 1,67 korul.....
(persze nincs garancia, arra hogy 1 kitoresnel az arfolyam emelkedni fog ill. nem pont onnan fog veglegesen lefordulni, de arra talaltak ki a stoppot......)

link

2.nagyobbat esik lehetoleg rovidebb ido alatt???

Mint az 1-es kerdesnel az emelkedesben valo vetelnel ugyanezt alkalmazhatjuk eso piacon, vagy medve piacon....

Hol kell erdemes shortolni???

1 masik nagyon komoly felreertes kezdo ill. tapasztalatlan kereskedok koreben....,mert ok abban a hitben elnek, hogy a csucson kell adni, ezzel csak 1 problema van nem tudjuk hol lesz a csucs, csak azt hogy hol volt eddig.....
;)
tehat nem a csucson kell adni, hanem eso piacon ill. ha 1 jelentosebb esest nem tud visszakorigalni a piac es tovabb csordogal lefele......
( AKI SHORTOL STOP NELKUL azok akiket a piac az esetek 99,9%-ban a leghamarabb levadassza, tehat shortot eszedbe ne jusson soha aktiv STOP nelkul megnyitni)
nem nehez belatni a shortnal a veszteseg elmeletileg vegtelen lehet, a nyereseg pedig meghatarozott, mert reszvenyek ara nem esik 0 ala.....

Tehat ha esik a piac akkor adni erdemes....(persze ezt is meg kell tanulni, hogy hogyan is erdemes ezt jol csinalni, sokkal nehezebb megtanulni mint gondolnad vagy a legtobb kereskedo gondolja....)

Medve piacot az esetek tulnyomo reszeben rovidebbek ill. gyorsabban lezajlanak mint 1 atlagos bika piac.....
(hogy miert az egy kulon temakor, talan errol maskor)

3.-as mekkora volt a legnagyobb eses es mennyi ideig tartott???

velemenyem szerint minden bika es medve piacnak megvan a karakterisztikaja, ezekben lehet hasonlosagokat felfedezni ill. kulonbsegeket....
ugyanugy mint reszvenyeknel,kotvenyeknel, allampapiroknal, befektetesi alapoknal kulonbozo emberek kulonbozo befekteteseket kedvelnek.....
ugyanugy mint a reszvenyeknel, szerintem regiokba is kulonbozo beallitottsagu emberek fektetnek....
kockazatkedvelok mondjuk afrika es kisebb azsiai ill. del-amerikai cegekben, indexekbe keresik a lehetoseget....

Tehat amikor valaki 1 index vagy reszveny esetleg befektetesi alap karakterisztikajarol beszel, valosagban az abba befekteto emberekrol ill. az o stilusokrol, befektetesi, kereskedesi stilusokrol mond velemenyt....

Egyebkent ez azert erdekes most, mert a DJIA pont most ill. az elmult nehany napban flortolget a 200MA-val, amig a Nasdaq ill. SP500 meg joval messzebb van ettol....
(DJIA-ba regebben sokkal konzervativabb befektetok fektettek), persze a Russell2000 mar aprilis 11 ota elkezdte keresztezgetni a 200MA.....

4.mekkoranak kellene lennie.......???

oszinten szolva nem tudom,de hogy elnezem az 1880-as szint kornyeket jelolted meg az pedig kozel van az en referencia pontomhoz, ill referencia vonalamhoz....
(200MA)

5. (25pontot; jelenleg ez inkabb 48 pont korul kellene esni-e, bar en nem hiszem,hogy 4 nap lenne a donto)????

Lehet, hogy jovo heten esunk 1 nap alatt 100 pontot az S&P500-nel, bar erre kicsi az esely....
az is lehet, hogy visszateszteljuk az 1950-es szintet es utana fordulo, vagy a kovetkezo 3-12 honapban megyunk ujabb 30%-ot bar erre nagyon, nagyon pici az esely, de semmi sem zarhato ki, mint ahogyan az sem hogy 1 nap alatt esunk mondjuk 290pontot.....
en nem tudom hogy mikor merre fog menni a piac csak az eselyekkel kalkulalok...es adott indexeken a piaci helyzethez megfeleloen a strategiaim szerint lepek be ill. zarok; csonkolok ill. stoppolodok ki....

6. Hogy Novemberre teljesul-e az 1650-es S&P500?

jo kerdes, ha tudnam ra a valaszt, talan mar kezdenem nyitogatni a poziciokat.......
;)
nem tudom,de minden egyes nappal kozelebb kerulok az igazsaghoz...
Nem tudom, hogy mikora erjuk el az 1650-et lehet, hogy mar Augusztus 19-en, de az is lehet, hogy Oktober 14-22. kozott
es arra is van esely, hogy varni kell meg ra 6,12,18 esetleg 36honapot...
ha esely szinten kerdezed, velemenyem szerint nagyobb eselye van hogy oktober kozepe kozott lejjebb leszunk mint, most, de ez sajat velemeny, mert en a nagyobb elmozdulast ill. amerre az arak konyebben mozdulnak azt lefele tennem,de ezt nem artana a piacnak megerositeni.....
(es mint beszeltunk korrabban erre jo pelda ill. jel lenne ha S&P500 a kozeljovoben keresztezne a 200MA-t.....

Nyilvan aki vette a faradsagot es vegig kuzdotte magat ezen a hozzaszolason tobbszor talalkozozott a 200MA-val.....

aki olvassa a hozzaszolasaimat ill. idot szan arra, hogy megnezi a grafikonokat amiket a forumra felteszek neha az eszrevehette, hogy szinte minden grafikonomon ott van a 200MA.....

Miert hasznalok ill. miert hasznalom referencia pontnak vonalnak a 200MA-t???

20,50,200MA a penzugyi szektorban altalanosan elfogadott es az 1.-ik leggyakrabban hasznalt indikator, mozgoatlag,referencia.....

Tudom vannak akik hasznalnak 5,13,65,75,100,150-est
mindegyiknek van logikai alapja es nem nevezhetnenk egyiket se jobbnak a masiknal......
a tobbseg ill. a konzervativ kereskedok, oreg rokak, mind hallottak mar ill. hasznaltak ill. idonkent raneznek az eves csucsokra ill. aljakra....(azokon a piacokon ahol belepesi pontot keresnek ill. zaras, likvidalas folyik ott kotelessege tudni az embernek, hogy az aranynal peldaul eves max. 1420-33 korul van, melypont 1180-1200 korul a 200MA meg jelenleg 1280-90 korul nyilvan ez folyamatosan valtozik....
(ahogy 1 mozgoatlaghoz illik)....
250MA-t hivhatnank eves mozgo atlagnak es erre is mar keszitettek kvantitiv analizist....
hogy ne raboljam tulsagosan az idotoket, az analizis azt az eredmenyt hozta, hogyha valaki a 250MA folott lep long pozicioba ill. 250MA keresztezesenel lefele zarja a meglevo pozicioit akkor a piacot meghalado hozamot kepes elerni, es a DD-je azonos van kicsit alacsonyabb mint a benchmark referencia hozama.....
Persze hatalmas szoras van a kulonbozo reszvenyek ill. indexek kozott....idoben es kategoriaban is,de 1 jo okol szabalynak veheto es van ra nehany igen magas statisztikai adat itt tobb szazezres kereskedes lett modelezve, tesztelve es nem 1,2 honapra evre hanem evtizedekre es eleg sok indexre ill. reszvenyekre....(tobb 10000)....

es ahogy korabban irtam mar nem az szamit, hogy valaki 20,21,22....50,51,52,55 napos csucson lep be a piacra es az se hogy 20,21,22.....illetve 100MA-nal likvidalja a pozicioit...
hanem az aranyokon ill. hogy milyen piacon milyen termekekkel, hany pozicioval, mekkora kockazattal, trendkoveto esetleg swingtrading strategiaval es milyen koltsegekkel kereskedik........

Csak erdekesseg keppen a DAX-nal a 200MA 9580.5-nal volt, tehat onnan van eso trendbe az en referencia pontom szerint...
250MA-nal meg 9480,9 -nal lenne szamomra, ebben nincs nagy kulonbseg az en rendszeremben.....

Koszonom mindenkinek aki vegig olvasta, nem hiszem, hogy ennel nincsenek jobb, egyszerubb dolgok, en ezeket tartom fontosnak, aki egyetert vele vagy talaly benne hasznos uj informaciot annak egeszsegere aki meg mas velemenyen van azoknak meg sok sikert kivanok.....

Bocs Pomperj ha nem teljesen ezt vartad,de remelem sikerult, benne nehany kerdesedre valamifele valaszt adni.....

Legyen szep hetveged!
Törölt felhasználó 2014. 08. 08. 23:13
Előzmény: #2153  bobsurf
Szia bobsurf,

a kerdes, hogy melyik indexen stb. beszelunk longrol.....
Altalanossagba elmondhatjuk, hogy a DAX nincs long trendbe es van nehany mas europai index amirol a hasonlokat lehet elmondani....
Persze minden viszonyitas kerdese....
nyilvan aki 4500,5000,6000,6500-rol longol annak a jelenlegi helyzet korrekcio.....
A dax forumon hozzaszolok akikrol en tudok azok ennel sokkal rovidebb tavon kereskednek, mondjuk 50-1000pont kozott...
azon az idosikon nincs long trendbe a Dax....kellene meg hozza min. 400 pont....

Egyebkent semmi baj a longgal, csak az en rendszeremben nincs long belepesi jel se trendkoveto strategiakra se swingtradingre....
persze ez nem jelenti azt hogy akar mar szerdan valtozhat ez a kep....

a kis befektetok meg veszik az esest(tehat ok longolnak), nezd meg a FTSE MIB-et, az intezmenyek meg adjak(ok mar nem a long oldalon kereskednek)....
;)

Legyen szep hetveged!
bobsurf
bobsurf 2014. 08. 08. 22:51
Előzmény: #2140  Törölt felhasználó
Én azt nem értem, hogy miért lett hirtelen egy csomó embernek baja a longgal leginkább a longot kereskedőkkel)...

Olvasom Pomperj elemzéseit, könnyen lehet, hogy igaza is van, de jelenleg még nem nyert megerősítést.
Ellenben van egy kb 5 éves trend, ahol a "vedd meg az esést" jól működött, így most sincs okunk mást feltételezni. Lehet, hogy nem jön be? Persze, hogy lehet! Erre van a STOP
De soha nem tudhatjuk előre a jövőt. Aki mást mond, az hazudik, vagy hülye.

Tehát mi is a baj a longgal?
Törölt felhasználó 2014. 08. 08. 22:27
Előzmény: #2151  Törölt felhasználó
Semmiféle káröröm nincs bennem... Több lesz attól nekem, ha te veszítesz? Pusztán tükröt tartottam eléd, szerintem nem baj, ha néha belenézel.
Törölt felhasználó 2014. 08. 08. 22:13
Előzmény: #2150  Törölt felhasználó
;)

swingtraden kivagott a stop, nem is tudom hogy fogom tul elni.....
Dax short meg megvan....ott meg messze a stop....
:)

Nincs is szebb a karoromnel, mert nincs benne irigyseg....
bar en nem 1 napra, hetre, honapra, evre vagy bika piacra kereskedek......

Legyen szep hetveged!
Törölt felhasználó 2014. 08. 08. 21:56
Előzmény: #2148  Törölt felhasználó
"Sok beszédnek sok az alja."

Hétfőn ismét csonkolhatsz, ha eddig még nem tetted meg.
Mikieger85 2014. 08. 08. 14:49
Előzmény: #2148  Törölt felhasználó
Én 7végére hóttziher, h nem nyitnék rá shortot. Jó eséllyel elmosná a kincstári 7fői optimizmus...
Törölt felhasználó 2014. 08. 08. 14:15
Előzmény: #2146  Törölt felhasználó
es meg az is lehet, hogy most es a kovetkezo 3 oraban konnyen lehet jo short belepoket talalni.....
Dax-on trendkoveto strategiaval....
SP500, DJIA es NDX-en swingtrading strategiaval....

(tevedes jogat tovabbra is fenntartom!!!)

Törölt felhasználó 2014. 08. 08. 13:25
Előzmény: #2146  Törölt felhasználó
stoky-nak és eurocentnek!!!

"Es hogy meg te is megertsd"
"Persze ezt csak az a tobb mint 10000 valos kereskedes tapasztalata mondatja velem....
Demo-hoz nem tudok hozzaszolni az a te asztalod...
;)"

ezek a mondatok nem sértik a fületeket,esetleg ettől nem fordul fel a gyomrod stoky?? mert nekem igen. most már érthető a reakcióm? és ez a megfogalmazás minden egyes hsz-ére jellemző! ha nektek nem jön át,hát sajnálom!

Törölt felhasználó 2014. 08. 08. 13:12
Előzmény: #2141  Törölt felhasználó
Ugyanazert biztos, hogy nem.....
(Persze nyilvan elkerulte a figyelmedet, nehany aprosag...)
Ha van idod es energiad, olvass vissza es nezegesd a grafikont es meg az is lehet, hogy rajossz, hogy mit miert csinaltam....
A valasz pedig nem tul bonyolult....
Es a grafikonon nincs tul sok zavaro tenyezo, hokuszpokusz es egyeb varazslatos indikator, mert semmit nem kell jobban megbonyolitani mint amilyen.....
Ha pedig megnezed, hogy hol es miert shortolom a Dax-ot....
SP500 short az nem trend trading inkabb nevezhetnek swingnek, bar minden relativ ill. Hozaallas kerdese.....
En tandem tradingnak nevezem......

Es hogy meg te is megertsd: Dax-on nem latok long belepesi pontot se trendkoveto strategiara, se swing tradingre....
Meg akkor sem ha nagyon jo esely van arra, hogy az Usa-ban 10-11 oraig huzhatjak az arakat felfele es igy a dax is mehet akar 50-100pontot.....

Persze ezt csak az a tobb mint 10000 valos kereskedes tapasztalata mondatja velem....
Demo-hoz nem tudok hozzaszolni az a te asztalod...
;)
pomperj
pomperj 2014. 08. 08. 11:20
Szia,
itt a Magyar valtozat szoveg 1/3 resze.
A masodik 1/3 a chart alapjan jol elkepzelheto.
A 3/ meg a haromfazisu bear trade strategia lesz.

A BULL PIACOK HALALA, ES A BEAR PIACOK TULAJDONSAGAI. 1/3 RESZ.
Az atmenet a bull piacbol a bear regime-be az utolso 40 ev tapasztalatai alapjan ketfelekeppen tortenhet.

1)Az egyik, es talan veszelyesebb atmenet az a fajta, nevezzuk Typ1-nek, amikor a fordulat egy elhuzodo, tobb honapig tarto, lassu emelkedes utan kezdodik. Ez a teny, meg a kozben megjeleno “orokos bull van!” jellegu cikkek abba a hitbe ringatjak a kezdo es ovatlan invesztort, hogy ha igy volt 4-5 evig, nos, akkor igy marad meg egy ideig. Es nem tesz semmit, marad long poziciokban, long oldalrol tradel, nem hisz a karogoknak, a medvepiacot “kepzelodo” hangoknak, hanem kitart.

A Typ1 volt jellemzo a 2000-2003 es a 2007-2009 bear idejen. Ilyenkor a piac mindent elkovet, hogy az invesztorokat a leheto legtovabb tartsa bizonytalansagban: esik, aztan emelkedik, aztan megint esik…es mire az invesztorok tobbsege felebred 4-8 honappal a TOP utan, hogy itt most nem kis korrekciorol van szo egy bull piac idejen, hanem mar a bear piac kozepen tart, nos addigra –(25-30)% esesben vannak.

Az elso eses jellemzoen –(8-12)% nagysagu. Amit egy kb. 62% Fibo fel-korekcio kovet, ami azonban jol elhuzodik es idoben az esesi idonek 2.5-5-szerese. Aztan ujra esik, ez alkalommal mar kicsit tobbet, jellemzoen –(10-18)% korul. Aztan megint korrigal elhuzodoan, mar-mar remeny tunik fel az ujabb top eleresere, az ujsagcikkek ujra bull hangulatuak….de az emelkedes megall, lefordul, es aztan a harmadik alkalommal mar –(20-35)% eses kovetkezik. Ebben a szakaszban ebred fel az invesztorok nagy tobbsege, es az orokos “kesonjovo” a kozponti bank es a kormany.
(Ide rakom majd a 2 Typ1 bear piac chartjat)

Es itt mar remenytelen a menekules oriasi veszteseg nelkul. Akkor az addig “kitarto” invesztor reagal, hiszen a kormany is megmondta hogy bear es recesszio van, persze tobbnyire panic hangulatban az “aha” pillanat hatasara, amikor mar csak oriasi vesztesegekkel lehet kimaszni a rossz long poziciokbol.

Az meg vegkepp nem igaz, hogy “majd tartom par evet, es visszamegy”. Tessek csak peldakeppen megnezni a vilag legnagyobb bankjanak (CitiCorp) arfolyam alakulasat a 2008-as bear piac ota. Mekkorat is buktak osszesen, akik az “aha”pillanat, a Lehman osszecsuklasa idejen nem adtak el, akkor mar oriasi bukasban?

2)A TYP2 az a fajta atmenet bear piacba, amikor a reszvenyek elkezdenek esni, es lenyegeben igen kis, 1-3% korrekciokkal ugyan tarkitva, de szinte megallas nelkul, folyamatosan esnek.

Ilyen Typ2 bear piac volt 1929-ben, 1973-ben, es 1987-ben is. Aki ilyen esetben arra var, hogy majd a piac ad jelet, az nagyon befurdik. Mondjuk hallott valamit TA-rol, mondjuk azt, hogy amikor atmetszi a 200 napos mozgo atlagot akkor kezdodik a bear piac. Es addig nem ad el, hanem var. Hogy majd netan majd vissza-korrigal, es akkor majd kimenekul. Nos ilyen Typ2 piac eseten az ilyen invesztor jo esellyel orokke varhat.

Akkor ebred fel, amikor mar oriasi a veszteseg. Pedig neki azt mondtak hogy addig nincs bear, amig nem metszi at, akar tobbszor is, mert az a biztos (!)

Az ilyen bear piac meg azt a “nyomot” se hagyja, hogy szepen hullamzik lefele, es lower-low, lower high tipusu csucsokat csinal, ami felebreszti a bull mindenhatosagaban hivoket.

Szoval vannak egyreszt a csaloka atveros tulajdonsagu Typ1, es vannak masreszt a brutalis kivegzo jellegu Typ2 tipusu bear piacok.

Mi tehat a teendo, hogy felismerjuk, vajon bull vagy bear van? Es melyik tipus van most, ha egyszer mindketto kb. egyenlo aranyban fordult elo az utolso 40 evben?
Folyt. Kov.

link
Törölt felhasználó 2014. 08. 08. 10:50
Szia pomperj,

picit elfoglalt vagyok,de a hetvegen a megfelel neked vegig megyek a kerdeseiden, raneztem a chartodra......
en mashogy kozelitem meg a piacokat, de vannak kozos pontok amelyeket mindketten referencia pontnak hasznalunk....
(talan ez a piacon eltolt ido ill. tapasztalat miatt lehet).....

koszonom turelmed, legyen szep napod ill. hetveged!

T.S
pomperj
pomperj 2014. 08. 08. 07:03
Itt van hozza a chart:
link
pomperj
pomperj 2014. 08. 08. 06:57
Szia kisvuk,
EZ most neked szol, egyelore masoknak nem publikus. Kerem, NE olvasd tovabb!

Kertek tolem egy "Basic" szintuen megirt cikket arrol, hogy "mi is van most a piacon?"

Megprobaltam egy kerdes-felelet (Q&A) gorog modszerrel osszeszedni, hogy mik a fontos kerdesek a piacon ma, es azt, hogy mik ra a helyes valaszok.

Szerintem a fo kerdes, hogy bull vagy bear van?, es az, hogy ennek mik a kriteriumai.

Szoval, a szoveget nem irtam meg egyelore, de ebben az abraban benne van minden lenyeges gondolat.
Mi a velemenyed? Mit kene "BASIC" szinten beletenni meg?

Koszi a valaszt elore is.
PJ

Törölt felhasználó 2014. 08. 08. 06:38
" miert is probalgatnak long oldalon belepni egyesek.... "

valószínüleg ugyanazért,amiért te megpróbáltál short oldalon belépni ndx long trendben...

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek