Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 11:26
Előzmény: #2093  pomperj
Szerintem jo eselyed van...pomperj a nagy ontesre ill. a 2-3%-os eseshez, mert FTSE MIB-et ontik mar......
szoval a Nasdaq es S&P500 is mehet szepen lefele ma, hacsak valami rendkivuli nem tortenik.....
Ha igy folytatodik akkor meg a 8900-as zonat is megnezheti a DAX......
Mikieger85 2014. 08. 06. 11:24
Előzmény: #2098  Törölt felhasználó
Annakidején 2008ban iszonyúakat kaszáltam short ETF-ekkel. Aztán sajna áttértem másra (certlik), de rájöttem, hogy én leginkább ezekkel a 2-3x-os fix áttételű papírokkal tudok dolgozni, mind2 irányba. Illetve longba érdemes egy-egy jól kiválasztott részvényt tartani. Ami mostanság érdekel (de aztán itt végképp offtopic) az ebola-spekuláció, amihez egyelőre 1 papír (TKMR) adott.
Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 11:14
Előzmény: #2095  Mikieger85
shorton valo penz kereses joval nehezebb, mint a longon,es kell hozza nagyon nagy onfegyelem.....
stop!!!! es tudni kell azt megfeleloen hasznalni.....

Dax forumon levok tobbsege csak a long-ot ismeri es a kereskedesi stilusul inkabb 1 nem tul jo swing traderehez hasonlithato.....
de legalabb segitenek a likviditasban egy darabig.....
Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 11:06
Tudod pomperj, hogy te nem latsz a jovobe azt Lulo-nak ki kellet hangsulyoznia, persze amikor o butitja a nepet....az rendben van...
es az is, hogy o rolad vagy rolam valotlansagokat allit, ill. gunyos megjegyzeseket tesz az mind rendben van....
pedig lassan nem artana valami ujat kitalalnia mert vegyuk meg az esest demo-n es fuszerezzuk Fibo dumaval, csak a legnagyobb ujoncokat lehet beetetni.....

Tehat legyszives ne irj olyat ami Lulo elkepzelesenek ellentmond, mert akkor nem 1 logikai vitaba keveredsz ahol ervekkel kellene megprobalni meggyozni a masikat.....
hanem 1 olyan vitaba ahol sertegetes,kritizalas es hazudozas kovetkezik....
Tudod mint az oviba.....

Mindenesetre en akkor is szivesen olvasom az elemzeseidet, ha jo nehannyal nem ertek egyet,de ettol kerek a vilag....
Ja es koszi az idot amelyet arra szansz, hogy segits masoknak...

Legyen szep heted!
Mikieger85 2014. 08. 06. 11:01
Előzmény: #2095  Mikieger85
Apropó, a korábbi ezüst short tippem bejött, kár, hogy beszállás helyett a biotech shortomat hízlaltam :&@##grrh...
Mikieger85 2014. 08. 06. 11:00
Előzmény: #2092  Törölt felhasználó
"a dax forum csendes ha esik az index" Jah, másról se olvas az ember, hogy próbálkozzunk kiütés előtt lélegeztetőgépen függő certlikkel. Egy 2009-es bukta után a certli amúgy sem a kedvenc műfajom, de hogy miért vesz valaki (az akármilyen időtávú) trenddel SZEMBEN óriási leverage-ű certlit, nem fér a fejembe. Gigakockázat, limitált haszon.

Én amúgy mindenkit meghallgatok, permabullt, permabear-t egyaránt.

A korrelációs táblákhoz: vannak még indokolatlanul defenzív szektorok. Én pl jelenleg a nasdaq biotech (^NBI) szektorra álltam rá, jelenleg shortolom: hülye ötlet volt, mert míg az összes fő index 1% körül esett tegnap, ezek megmakacsolták magukat -0.2%-on.
Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 10:36
Pomperj nem tudod elmagyarazni nekik, hogy jelenleg a trend az nem long.....(Dax forum)

mert ok csak a long-ot ismerik.....
nehanyan akik meg shortolgatnak neha, azok se trend koveto traderek hanem swing traderek, abbol is a beginner level....

hogy lehet beragadni 1 daytradebe????
hogy lehet 5,10,20 vagy akar tobb %-os minuszt elerni 1 kereskedesen, raadasul daytraderek (0,5-0,8%-nal nem is kockaztathatnanak tobbet 1 pozicion)......
szoval komoly problemak vannak, de legalabb egyutt vannak
;)
pomperj
pomperj 2014. 08. 06. 09:15
Előzmény: #2090  pomperj
1)A DOW index mar minuszba esett erre az evre.
Az SPY gyengesege egyaltalan nem varatlan. A NYSE valojaban Aprilis ota erre az esesre keszult, azota van diagonalban.
Tovabbra sem kizart, hogy egy uj rallyval felfele elerje a 2000 szintet. De naprol napra, es fokeppen esesrol esesre csokken ennek a valoszusege.

2)Rovid tavon az a legvaloszinubb, hogy az elso impulzus (iV) hullama fejezodott be Aug.5.-en.
Es matol indul lefele (v) hullam, ami nagyjabol lehet akkora, mint (iii) volt. Azaz, -(2-3)% koruli esesre szamitok matol.

Ha igy lenne, atszakitja 1890-80 szinten a supportot. Es onnan, ahogy korabban is irtam, a bear valoszinusege 70-80%ra emelkedik. Akkor mar nagyon roszak az eselyek, hogy a 2000 szintet latni fogjuk.

3)Aranynal meg mindig tart egy kis (b) vagy mar (c)??? hullam, ami tegnap zaras elott emelkedest produkalt.
Tovabbra sem latom kizartnak, hogy GLD felrohanjon egy (c) hullammal 1360
szintre. De az eselyek az ido mulasaval romlanak.

Mindenesetre, amikor az SPY-ban (v) hullam, tehat az elso le-impulzus kesz lesz, ami kb. mostantol 2 nap,

nos, onnan indul fel egy a-b-c korrekcio. Az talan 4-7 nap alatt eleri SPY a 1961 szintet.

Ha igy lesz, akkor GDX banyaszainak jo hatszele lesz (arany is, reszvenyek is emelkednek) ahhoz, hogy egyreszt megkiserelje GLD (e) pontjat felvinni 1360 szintig;
es masreszt akkor erdemes lesz GDX, AU, ANV, stb long pozicio is. Ott longot kell majd nezni.

Good luck.
Törölt felhasználó 2014. 08. 06. 09:04
Mikieger a dax forum csendes ha esik az index, mert a legnagyobb hangemberek csak longolni tudnak...:
Trendtrader
TaxisGyuszi
Lulo

viszont ne aggodj, ahogy a bika visszater a piacra ugy fog az o hangjuk is visszaterni egyszer....
utana meg jonnek majd a kulonbo hiper-szupi strategiak
mindenfele indikatorokkal fuszerezve....

;)
McDee 2014. 08. 05. 20:57
Előzmény: #2090  pomperj
Ha tudunk hinni valamennyire fibo-ban, viszonylag könnyen meggyőzhetjük magunkat, miért hezitál SPX 1920-30 szinten:
Ez az első korrekciós szint. Az ennél komolyabb/erősebb(nek gondolt) 38,2% szint valahol 1880 körül van. Miután a 61,8%-t nem vitte át lendületből, a korrekció/medve erejének kiteljesedettsége még kérdéses. Az 1880 szint erősebb ellenállás(nak tűnik), ezért ott tovább elbilleghet az index, vagy akár jelentősebben korrigálhat is.
pomperj
pomperj 2014. 08. 05. 20:04
Előzmény: #2089  eurocent
1)SPY nagyon gyenge.
Meg annal is, mint amire szamitottam. A 1941 szint volt a minimalisnak tekintett korrekcios magassag, es azt eppencsak elerte. Pillanatnyilag esely sem latszik a 1961 eleresere, pedig az csak a "kozepso" es legvaloszinubb korrekcios target volt.
Egyszeruen nagy az eladoi nyomas. A korrekcios matrix arra utal, hogy minden esik, GLD es HGY is gyenge, tehat nem rotacio van, hanem a likvidalas tart.

(Na, ettol meg megeshet, hogy meg fog lepni holnap, az egyaltalan nem kizart, de a mai "performance" alapjan nem szamitanek ra).

2)De innentol azt gondolom, hogy Szerda zarasra megkozeliti, talan at is szakitja 1891 szintet. EZ a szint a mai alatt van eros -1.5%al.
Ha ez megtortenik, akkor ez lesz a masodik erosebb likvidalasi nap.

Es persze vele megy DAX is, meg BUX.

Good luck.
eurocent 2014. 08. 05. 18:31
Előzmény: #2088  pomperj
Köszönöm a leírást. A "Stochastic Fast" indikátort én s használom (ezt már ellestem tőled a blogodból:), általában párban a MACD-vel.

Még egy kérdés: perc, órás vagy napi charton érdemes nézni a stochastic 20 illetve 80-as szintet?
pomperj
pomperj 2014. 08. 05. 15:38
Előzmény: #2079  eurocent
1)Ezt a haromfazisu short-ot leirom majd rendesen, (szerintem masokat is erdekelhet)
meg mielott aktualis lesz. Ami 1-2 nap.
A modszer talan picit szokatlan, de ismereteim szerint a legjobb short strategia. Ja, es nemi gondolkodassal evidens is, hogy miert olyan.

Addig is: Nem ajanlanam, hogy SPY-ban barki longra alljon, ahogy bull piacon szokott, a dip idejen, mint pl. most.

UJ HELYZET van.
Bear regime van. Nem bull.
Ilyenkor minden trade-et forditva kell csinalni mint bull idejen.

a)Bull idejen a melyedesekben veszunk LONGOT, es a csucsokon eladunk.
Akkor veszunk, amikor a stoch. indicator alulrol felfele indul es eppen atmetszi a 20 szintet. Bull piacon soha nem erdemes igazan shortba menni.

Mostantol minden forditva VAN!
Akkor veszunk SHORTOT, amikor lokalis topon van az ar,
akkor lepunk be, amikor a stoch. felulrol lefele indul, es eppen atmetszi lefele haladtaban a 80 szintet.
SOHA nem erdemes igazan longba menni.

Na ennyit az alapokrol BEAR idejen. A rendes short strategiat meg majd leirom.

2)DAX is korrigal fel, es SPY a korrekcio kozepen jarva esik ma nyitaskor picit, eppen ugy ahogy egy rendes zig-zag 2 hullamnak kell a (b) szakaszban.

Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 15:13
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 13:52
Előzmény: #2085  Törölt felhasználó
jajistenem!

mondd,miért nem a honfitársaidat boldogítod a hülyeségeiddel,de tényleg??
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 13:47
Előzmény: #2084  Törölt felhasználó
47.6% esely az emelkedesre.....(elozo nap zaro ar)
41-49% esely, hogy a zaro ar magasabban lesz mint a nyito ar......
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 10:54
Előzmény: #2083  Törölt felhasználó
ok...

nálam is kb 260-300 lehet a vége...

onnan meglátjuk mi jön...

ez az 50%-nál kevesebb vmi statisztikai számítás eredménye?

Viszont USA nem egyértelmű...

ide is beteszem a számozást - magyarázat a dax topikban...
pomperj kommentálhatná...

link
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 10:15
Előzmény: #2080  Törölt felhasználó
Nezd meg mi tortent Azsiai regioban.....
Szerintem az intezmenyek eladoi oldalon vannak......
Ha ma az Usa-ban az utolso 2 oraban nem lesz emelkedes az nagyon rossz jel lesz......
Sajnos 50%-nal rosszabb az eselye a Dax-nak,hogy ma pozitiv tartomanyban zar, meg ugy is hogy jelenleg 0,6-0,7% pluszban mozog....
Majd nezd meg 9250-80 kozott olyan lesz mintha falnak ment volna az index.......(bar ez csak szemelyes velemeny)
Persze az elso fel ora oraban veszi a nep a reszvenyeket....
az intezmenyek meg tomik le a torkukon es addig nincs baj amig turelmesen adogatnak, a problema akkor kezdodik amikor elveszitik a turelmuket es lefele is adni ill. onteni fogjak....

Szerintem lesz mozgas a kovetkezo 3 napban....

:)

(tevedes jogat tovabbra is fenntartom)
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 10:13
Előzmény: #2078  Törölt felhasználó
Ultra
Gáz
Vagy!
Törölt felhasználó 2014. 08. 05. 09:33
Előzmény: #2080  Törölt felhasználó
Nézzük, mit adtak leginkább az elmúlt 1 hétben USA-ban...

link

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek