Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pomperj
pomperj 2014. 08. 01. 14:46
Előzmény: #2038  eurocent
Csutortokon az indexek leszakadtak. Nagyjabol az Aprilisi szintre. Miert fontos, ami tortent?

1)Ez mind igaz, mondhatnad szkeptikusan es helyesen, de megis, es ezzel egyutt is, csak -4%ra vannak az egy hettel ezelotti TOP ertektol. Az csak korrekcio, annak is kicsi!

Ami igazabol majdnem csak egy mikro-korrekcio. Es, 10 esetbol 9 eseteben nem kulonosbben erdekes, mert vissza fog emelkedni. Es folytatodik a bull.

Es most is, bar atszakitota a 20 es 50 napos mozgo atlagot, nem szakitotta at a 100 es 150 naposat, amik egyebkent 1910 es 1883 korul vannak.

2)A lenyeges kerdes tehat az, "Mi kulondozteti meg a mikro-menetkozi korrekciokat a fontos, bear regimre valtasi korrekcioktol?"

Az nyilvanvalo, hogy a csutortoki esesnek olyan a kinezese, a szaga es erzese, mintha egy jelentos likvidalas indult volna.
De van-e merheto, objektiv megkulonboztetesi eszkoze is?
Nos, szerintem van.

3)Amikor egy “kiscserkesz-menetkozi-korrekcio” van, akkor a valosagban az tortenik, hogy a nagy alapok atrendezik a portfoliot. Es az eddigihez kepest valojaban maskepp diverzifikalnak. Az taktikai valtozas.

Akkor mondjuk a 6 legnagyobb asset class kozul 1-2 esik, 2-3 valtozatlan, es 2-3 meg emelkedik. Akkor leginkabb a treasurys TLT, a junkbonds HGY, az arany es banyaszok GLD GDX, a cash SHV, a nagy reszvenyek SPY, a smallcaps IWM, az emerging markets EEM valtoznak, De kozuluk csak a kisebbik fele esik. A nagobbik fel meg valtozatlan, vagy emelkedik!

Persze, a volatilitas VIX felugrik, de csak roved par napos-hetes idore, aztan megint leesik.

DE: Amikor likvidalas indul, akkor lenyegesen mas az abra. Micsoda?

folyt kov.
emerald 2014. 08. 01. 12:04
Előzmény: #2038  eurocent
Majd segítünk és összefoglaljuk egy csokorban....:)

Én azzal kezdeném hogy az usa indexek ünnepek előtt emelkednek, mert ajándékba veszik őket.
De az is nagy tanulság hogy bizony nagyobb index esés esetén GLD szektor is gyengül.

Tegnap én nem voltam, de gratula Neked és Mindenkinek akinek sikerült!
eurocent 2014. 08. 01. 11:34
Előzmény: #2030  pomperj
Kedves Pomperj.

Ha egyszer kiadsz egy könyvet, vagy akár egy jegyzetet "tőzsdei gyakorlati praktikák" témakörben, mindenképp szólj, mert én megveszem tőled!

Köszönöm az előrejelzéseidet, a tegnapi infót. Benne voltam a buliban rendesen:)

Továbbra is érdeklődéssel olvasom az írásaidat!
Törölt felhasználó 2014. 08. 01. 10:50
Nem tul biztatoan neznek ki a hataridok a longosok szamara...
de legalabb nem tokolodunk,mert nehanyan mar majdnem belehaltak az unalomba....

Nem reg neztem a RUT-ot na ha ott elesik az 1000-es szint, na akkor kezdodik a kalamajka.....
Placa
Placa 2014. 08. 01. 07:59
néhányan (én is) továbbra is szívesen olvassuk a hsz-eidet, még ha nem is értek minden előrejelzéseddel maradéktalanul egyet, sőt!
ezekben a postokban a kettőspontoknak is több a haszna, mint néhány szájkaratés által leírtaknak, akik képesek fél napon keresztül egy kezdő demossal szórakozni (óvoda, ott is a kiscsoport)
mindenesetre javasolnám inkább ezt a topicot, mindenkinek jobb lesz úgy szerintem
köszi és sok sikert!
Törölt felhasználó 2014. 07. 31. 20:38
Előzmény: #2034  Cosinusrider
hm...
talan te emlekszel mi a velemenyem a tokeattetelrol....
talan arra is emlekszel, hogy kinek es mekkorat ajanlottam....
ha nem olvas vissza legyszi...
egyebkent sok kritikat kaptam es kapok, hogy tul sokat foglalkozok a kockazat kezelessel, mindenesetre ha a kovetkezo 10,20,30 vagy 100 napba ugyanigy folytatodna mint ma en akkor se kapnek margin call-t.....
Cosinusrider 2014. 07. 31. 19:23
Előzmény: #2032  Törölt felhasználó
Ne felejtsd el, hogy ott 10-20-szoros tőkeáttételeket használnak sokan. Vagyis 20-40%-os bukók keletkeztek ma. Ez indokolja a megnevezést.
Törölt felhasználó 2014. 07. 31. 19:20
Előzmény: #2032  Törölt felhasználó
jujj,ez nagyon gáz,amit csinálsz. az ott olvasottakat itt sajnálod le? szánalmas..
Törölt felhasználó 2014. 07. 31. 18:57
Előzmény: #2031  Törölt felhasználó
Hat azert sikerult meglepnie nehany forum tagnak...
a Dax forumon felutotte a fejet a mini panik kifejezes, pedig szerintem rajtuk kivul es nehany teljesen amator kezdon kivul en nem latok panikot csak 1 minuszos napot.....
;)
Törölt felhasználó 2014. 07. 31. 18:13
Előzmény: #2030  pomperj
Szia Pomperj,

Nem allitom, hogy nem esnek a reszveny indexek.....,de azert azt hozza tennem, hogy a reszvenyarak nem csak felfele tudnak menni....
(esetleg ha valakiknek ez elkerulte a figyelmet)
es mint irtam talan nem is olyan reg a volatilitas hamarosan megnovekszik vagy eppen mar kezdjuk erzekelni....

Tehat ez mely viz csak jo uszoknak,de ez meg nem 1 penzugyi cunami, csak 1 megszokotnal nagyobb hullam es lesz itt meg fel is meg le is, ezert kell vigyazni....

Nyilvan Europaban, nem tul fenyes a kep, a DAX pedig szepen atvitte a 200MA-t tehat talan itt celszerubb bekapcsolni az oveket....
Azonban azt nem szabad figyelmen kivul hagyni, hogy az Usaban
csak a Nasdaq-nal kell meg minimum 7-8% eses, hogy egyaltalan korrekcionak nevezhessunk ezt az egeszet, Dow esett kb 500pontot mondjuk ami kicsivel tobb mint 3%....
Szoval ez meg nem a vilagvege, majd ha esik naponta 2-3% egy-ket hetig folyamatosan akkor talan erdemes lesz elo venni a terveket a vilagvegevel kapcsolatban....

Nyilvan nehanyan akik ugy gondoltak, hogy ha esik 1 reszveny ill. index es megveszem az esest azok most kicsit tanacstalanul allnak, mert a szokasosnal kicsit nagyobb volt a hullam,de hol vagyunk meg a nyilt viztol.....
lesznek ennel meg nagysagrendileg nagyobb huppanok...
;)

Szoval a vilagvege szerintem egyelore elnapolva, de ami kesik az nem mulik.....

Legyen szep hete mindenkinek!
pomperj
pomperj 2014. 07. 31. 16:02
Előzmény: #2029  pomperj
Akiket netan erdekel:
A DOW majus ota epitett minden support vonalat leszakitotta.
SPY pontosan a kritikus 1951 szinten all, es (meg!) NEM szakitotta le.

Mivel Samllcaps, Midcaps es DOW leszakadt, mar cask SPY all a vartan, egyedul van. EGyes egyedul.

Ha ma megteszi, hogy 1951 ala szakit ertekelheto meretben, akkor a szabadeses elott nincs akadaly. Semmi.

Good luck.
pomperj
pomperj 2014. 07. 31. 13:56
Előzmény: #2026  pomperj
Annyival kiegeszitem, hogy

-ma WTI olaj ara ma 100 ala esett, es ujabb -1% koruli eseben van. Tudom, hogy Brent fontosabb, de az se emelkedik.
-az SPY futures mara -0.5% esest indikal a piaci nyitasra. Ekkora eses nem volt legalabb 2 honapja.
-AZ EU indexek, es benne a bankok kulonosen, zuhannak (foleg a Portugal Espirito bezuhanasa miatt), es most -1% koruli eseben vannak. Zarasra lesz ez tobb is.

Eddig ovatos duhajkent shortoltam, inkabb daytrade jelleggel, es masokat is ovatossagra intettem, meg kivarasra.
De egyre nyilvanvalobb, hogy ideje elkezdeni agresszivabb hozzaallasra atallni.

Az arany trade temaban tovabbra is a varakozast ajanlanam. Es nem ajanlok semmi olyan strategiat probalgatni (barmennyire is egyetertek egyebkent kisvuk elvi fejtegetesevel), ami long pozicioba menne mostanaban.

Szoval, erdekes nap ele nezunk.
Törölt felhasználó 2014. 07. 31. 12:43
Előzmény: #2027  Törölt felhasználó
csak erdekesseg kedveert a 200MA az S&P-nel 1876-nal jelenleg, tehat a kerdes, hogy meglatogatjuk hamarosan mondjuk jovo heten, vagy a heten, nem hinnem, hogy meg ma, persze erre kicsi az esely jelenleg, de semmi sem kizart...
Törölt felhasználó 2014. 07. 31. 12:32
Előzmény: #2025  emerald
Szia Emerald!

Hogy all a strategiad???

Nem ketlem, hogy a kereskedes az egyik ha nem a legnehezebb szakmak egyike....,(egyebkent boldog, boldogtalan ezzel keresne a kenyeret...)

Amig tozsde nyitva van addig semmi sem valtozik, csak a zsebek....
Tovabbra is a legfobb mozgato rugo marad a felelem,remeny ill. kapzsisag....

Hogy latom en, minden kereskedo eleteben vannak konnyebb ill. nehezebb idoszakok....
itt valik el, hogy kik azok akik megprobaltak es kik azok akik kereskedove valnak elobb-utobb.....

Sohasem jo latni 1 pozicion ahogy a veszteseg no es az se sokkal jobb, ha a profitod egyik naprol a masikra szinte kodde valik.....ezert nelkulozhetetlen 1 jo strategia, hogy azokban az idoszakokban amikor az ember mar legszivesebben feladna akkor legyen mibe kapaszkodni, sokan elvesznek itt, mert nincs hituk ill. tapasztalatuk.....es nem kepesek elviselni a nyomast......

Szoval 1 strategia attol, jo hogy segiti a kereskedot barmi is tortenjek,(roma gyerekek hullanak az egbol, vagy az indikatorok tobbsege mind azt mutatja, hogy rosszul dontottel.....)

Egy jo strategia ami kepes volt 40,50 esetleg 100 even keresztul profitot termelni, nem fog egyik naprol a masikra kimenni a divatbol, mert feltalaltak az MT4 platformot vagy eppen a questor elemzo csapata vagy Warren Buffet esetleg George Soros mas velemenyen van......
1 jo strategiaban megvan hatarozva, hogy mi a belepesi jel, mi a kilepesi jel, hol vannak a stoppok....
es nincs mas dolga a kereskedonek csak kovetni.....

BARMI TORTENJEK is!!!!!

ha pedig a mi kis kereskedonk koveti a kereskedesi tervet, strategiat az eredmenyek elobb-utobb jonni fognak....
(tehat a piac soha sem valtozik csak a zsebek....)

En tudom milyen erzes, amikor 1 nap az ember 1 honfitarsa heti, havi esetleg eves fizetesenek mond bucsut.....,persze a masik oldalt mindenki szinte magatol erthetonek veszi, vagy csak elkonyveli, hogy milyen okos is volt.....
:)

a kereskedes piszok nehez szakma, es honnan tudod, hogy kezdesz kereskedove valni, hat majd onnan, hogy amikor mar napok, hetek, honapok ota rad jar a rud es ugy gondolod, hogy te mar soha tobbet nem fogsz penzt keresni a piacon, akkor is felve, talan remego szivel vagy kezzel is kepes vagy kiadni a megbizast, meg akkor is ha nagyon felsz, hogy jon az ujabb pofon es a felelmednel csak egyetlen dolog nagyobb, az pedig nem mas mint hogy nem koveted a sajat magad altal kijelolt utat, tervet, strategiat.....(es tudod, hogy aki nem kepes kovetni az sose lesz sikeres ebben a tevekenysegben)...

u.i.:Persze ez csak akkor mukodik, ha tenyleg van 1 megbizhato strategiad, nem 1 mondva csinalt, csiribiri, hokuszpokusz, hanem 1 megbizhato ami mukodott mar 20,30,40,50 esetleg 100 evvel ezelott is.....

Szoval sok sikert es kitartast es legyen szep heted!
pomperj
pomperj 2014. 07. 31. 10:36
Előzmény: #2023  Törölt felhasználó
Koszi, hogy feltetted eddig is.

Azert van nehany kritikai megjegyzesem az EWI chartok tartalmahoz.

1)Az vilagos, hogy EWI egy kis parnapos eses utan eles emelkedest var a banyaszoktol, talan 20% meretben. ES ugyanugy 1355-60 szintig varjak GLD arat emelkedni. Mint 3-4 hete en is vartam kb. ezt.

Ehhez kepest most masnak latom a kilatasokat:

a)A GDX chartra ranezve egybol latszik, hogy a jellemzo emelkedo-eso fel-ciklus hossza kb. 2 honap. A GDX emelkedik juni. eleje ota, tehat most eppen 2 honappal kesobb vagyunk, tehat nagyjabol ennek a fel-ciklusnak vege. Lefele kene forduljon, ezt mondjak a ciklusok.

b)Az a 7 honapos szukulo-oldalazo haromszog, benne a-b-c-d-e oscillalas, aminek az (e) utolso agaban vagyunk, es ebben eddig egyet is ertek veluk. Am, az utolso ag bizony, gyakran szokott "szabalytalan" lenni: rovidebb, erotlenebb, torz formaju, elobb lefordulo.
Ok EWI-nel egyszeruen varjak a szabalyos format: olyan modon, hogy egy szokatlanul eros (b) hullamot rajzolnak kozepre. Ez eroszakoltnak tunik, a mozgasok nekem nem tamasztjak ala.

2)Semmi nyoma, hogy akar arany, akar a banyaszok erosodnenek. Juli. 10 topja ota korrekcio megy lefele, csak eppen gyenge oldalazo kis hullamok voltak eddig. Ami az en olvasatomban akar leading diagonal-la is formalodhat, lefele.

3)Ugyanakkor ekozben az arany szokasos "kisero partnerei", az olaj is, es a DBC commodity index is, bizony lefele megy. Gyengek, es egyre gyengebbek.
Raadasul geopolitikai valsagok ideje van (Gaza, Ukrajna), mindketto olajfuggosegi hely, es megis, lefele megy.

Raadasul DBC mar februari melysegekben jar, es ujabban megint a szakadaek szelen tancolni latszik, eses elotti allapotnak latszik.

4)Kinaban rally van, Indiaban menetkozi rally-korrekcio. Igaz, ok szeretnek aranyat venni. De, amikor vadul megy fel az index, ok is szivesebben veszik a piacot, es nem aranyba menekulnek.

5)Az SPY bizony nem eros, hanem gyenge mostmar 5. napja.
Az SPY MACD mar juni. eleje ota lefele mutat, a 11 napos (havi ciklusos) stochastic is 50 ala esett tegnap. Az SPY "rokon" indexek mind esnek, mar jellemzoen -5% korul jarnak.(IWM MDY, EFA, nem sorolom, errol mar irtam itt)

Ha... Ha azt lefele varjak (mint en is), nos, akkor hogyan fognak a banyasz reszvenyek felfele menni? Amikor az arukat szokasosan az emeli, ha arany is es a reszvenyek is emelkednek?
Szoval, SPY ellene hat a GLD es GDX emelkedesnek eppen.

Osszefoglalva: Minden tiszteletem EWI-e.
Am, most ebben nem ertek egyet. Persze, ok nalam sokkal okosabbak es tapasztaltabbak, es nagyot tevedhetek.

Good luck.
emerald 2014. 07. 30. 17:39
Előzmény: #2024  pomperj
Tanultam ám tőled!
Néha jó készpénzben lenni....;)

Pláne ilyen "csapdosónap"

pomperj
pomperj 2014. 07. 30. 16:51
Előzmény: #2019  emerald
Azert maradj ovatos. Van ra ket okom.

1)Eleg vilagos, hogy SPY az indulo gap-jet azonnal betoltotte ma (en is fadeltem kis zsebpenzert),
Es most oldalaz, es egeszen FED bejelentesig igy maradhat a kritikus 1965 felett. Amikor bejelentenek, azonnal atszakad.
Vagy, es az a rosszabb Gold-nak, SPY maris folytatja lefele, letori, es onnan szabadesebe megy at. Mire a FED bejelent, mar megcsinalta az elso impuzust.

Ha igy lesz, akkor GLD se, es a banyaszok se allank meg, mennek vele.

2) A commodity es koztuk olajosok lefordultak par napja. Mar a "nagyfiuk" is esnek szepen, BP vezetesevel.
Az nem jo GLD-nek.

Good luck.
Törölt felhasználó 2014. 07. 30. 16:29
Előzmény: #2022  Denever
Szívesen, holnap este még fel tudom tenni, utána fizetős az oldal...
Denever 2014. 07. 30. 15:52
Előzmény: #2021  Törölt felhasználó
Köszi.
Törölt felhasználó 2014. 07. 30. 15:33
Előzmény: #2018  Denever
fejvállhoz:
link

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek