Július vége van.
Én időben augusztus vége, szeptember elejére várom az arany csúcspontját. Kb. Mint tavaly.
Bocsi mindenki ez nem elemzés, csak a szokásos megfigyelésen alapul.
Fogalmam sincs hogy ez 1340-60 vagy 1400 körül lessz.
A "tipp-mixem" inkáb az utóbbi.
Goldi nem igazán tudja eldönteni, hogy mi legyen. Mindenesetre van benne erő, mert a nagyon jó GDP adat sem tudta lejjebb nyomni. Este 8-kor jön a következő le-föl.
Nem különösebben jók az EWI előrejelzések, ami nem kifejezetten Prechtert minősíti személyesen. Jeffrey Kennedy kereskedés-orientált EWT alapú egyszerű praktikái / könyvei viszont jók. Máig ő a legjobb az EWI csapatból.
Persze hogy kirazos lesz.
Am, ma SPY a nap legalso ticker-jen zart. Az nem bull elojel holnapra.
Es, zaras utan a futures tovabb esik, es meg gap is van benne. Menekulnek a profik kifele.
Ha holnap nyitaskor GAP indul le, akkor
....megvan a confirm is. Bob Prechter-nek akkor megint igaza lesz.
1)A "Poetry in Motion"t lattam, July-Aug szam. Az nekem ertheto ugyan, de kisse tulkomplikaltnak tunik. Az eleje, az elso 3-4 model igazan elfogadhato szelsoseges Elliottizmus nelkul is, azok nekem is OK, de a vegere addig hatvanyozta a Fibo szamot, amig kijott neki precizen.
Van ahhoz kepest uj?
2)A PRO-ban viszont szerinte is, az ervenyes kek szamozas szerint megvolt az SPY top, july.17.-en, es azota 1-2 hullamok egesz sorozatat szamoljak.
Ha attorne DOW 17080 fole, akkor az mind ervenytelen. Es visszaterne a diagonal triangle valtozat, a szurke szamokkal, aminek az (5) utolso hullama van hatra.
Ha viszont leszakadna SPY ma-holnap, 16970 ala, naplane egy eros impulzussal, nos, akkor tenyleg jogos a NAGY SHORT inditasa az elso korrekcioja tetejen.
Negy napja GLD nagy lendulettel elindult felfele. Aztan azota korrigal, oldalaz-esik.
Ez normalis, arra utal hogy ez a (2) hullam, es nemsokara folytatja felfele. Normalisan erre 3-4 nap szokott kelleni, es Fibo 50%.
Csakhogy
-nyaralasi foszezon van, a bull-ok is nyaralnak.
-az SPY elbatortalanodni latszik, a penz meg megy Kinaba. Ahol par napja eros rally van, senki se akar kimaradni, viszik oda es veszik a job cegeket, minden fokusz ott van.
Nem latom, mi kovetkezhet GLD piacon nagyobb valoszinuseggel.
Ezt én is várom, de nagyon.
De van egy olyan érzésem, ha nem sikerül elkapni a "tetejét" akkor kirázósan fognak esni. Persze az ez évi kinlódásom mondatja ezt velem.
Ezt szombaton írtam itt:
"Igen, sp500 úgy néz ki még van le kör a felfelé indulás előtt.
ForkaG feltett a dax topikba két EWI grafikont sp-ről.
Ha, én jól értelmezem a 15 percesen nézve hétfőn ujra egy lefele kört várhatunk, majd esetleg ott kell longra visszaállni. "
Most örömködtem daxba is. Tudod én ott tartok elliott ismeretekben, hogy próbálok eligazodni, és nem eltévedni az értelmezézben.
a látszat ellenére én valóban tisztellek és elismerem a tudásod,de mint írtam már korábban is,minden hsz-ed shortos szemszögből írodik,aminek nyílván van alapja,nem is kevés!
a fáradtságra én inkább bizonytalankodást mondanék,ami teljesen érthető ennyi rossz hírrel terhelt fundamentális környezetben.
putyint szorongatják az oligarhái,bármikor meghátrálhat és előáll valami piacoknak tetsző dologgal,pillanatok alatt nyoma se lesz a fáradságnak,de szerdán egy jó gdp adatra is hamar alábbhagyhat ez a nyomott hangulat
naposon a macd pl-ul már elég mélyen jár,ahhoz képest nem is esett sokat a dax,simán lehet plató is.
ha kiárazódik a sok rossz hír,egyáltalán nem kizárt egy mini rally
amiket írsz sp-re,hányszor lett volna aktuális kérdés az elmúlt években? nagyon is sokszor,ennek ellenére mi történt? nézz rá hetesen,havin!
Megtisztelsz, hogy "veszmadar" lettem, de jo tarsasagban;-).
Neked nem, de aki hajlando utana nezni, annak ajanlok par ellenorzendo ideat.
1) Maga az SPY nagyon faradt.
A 3 technikai mutatoja, MACD, RSI, CMF junius uta, amikor csucson jartak, azota esnek. Megjegyzem, nem tegnap ota: ez a jelenseg mar legalabb egy honapja igy van.
2)A smallcaps (Russel2000 Index, IWM) Junius vege ota esik. Eddig -5% korul jar.
Raadasul ugy, hogy esett -6%ra, visszakorrigalt -4%-ra, es most ujra esik.
Lehetseges-e, hogy a kicsik mind esesbe fordulnak, a nagyok meg emelkednek? Sokaig?
3)A mid-cap (SP400 Index, MDY) is elkezdett esni. Juniusig szepen egyutt ment SPY-al, aztan Julius elso napjaiban lefordult. Most –4% korul jar a csucsa ota. Nocsak, a kozepes cegek is esni kezdtek?
4)Az SPY-al egyutt emelkedett az EFA (fejlett piac index). De, lamcsak, Junius eleje ota SPY emelkedett +3%-ot, az EFA meg nem, hanem oldalazva esett, mennyit is? -2%ot? Nocsak, ez is negativ divergencia lenne?
5)Harom honapja, Majus eleje ota egy szazaleknyi korrekcio se volt SPY-ban. Teljes onhitt onbizalom, "minden penz oda, eljen az emelkedes!" hangulat van.
Szokasban van ilyesmi sokaig a tozsdeken??
Arany-Ezüst