A pingvinek a déli féltekén élnek, de jó lenne, ha átköltöznének az északi tájakra! "Előfordulásuk:Szinte kizárólag a Föld déli féltekéjén élnek, többnyire Dél-Amerikamérsékelt övi partvidékén és a környező szigeteken. Két fajuk az Antarktisz partvidékén telepedett meg. A hideg tengeráramlatokkal jóval északabbra is eljutnak: több fajuk a szubtrópusokon, sőt, egy az Egyenlítő vidékén honos."
Látom nem érted annak a chartnak a lényegét! Azt jeleztem vele, hogy a két ellenállás között pattog az árfolyam ( két 38.2%-s) ! Abban a pillanatban nem lehetet tudni, hogy melyik győz, vagy veszít! Vagyis melyiket üti át az árfolyam! Azok voltak az akkor kalkulált cél értékei és a szintjei! Az alsó 38.2-s elveszítette a csatát és teljesült a 100%! Fordítva jobb lett volna...! Az akkori felső 100% most már nem ott van, hanem lejjebb! Az app charton láthatod a zöld pingus az, és megint a 38.2-nél vagyunk! Mondtam is múltkor, hogy azon kéne túljutni!!
Na akkor tegyük tisztába! Ezeknél a rv-nél nincs tuti sosem! Amikor van benne normális forgalom, akkor lehet közelíteni a tutihoz, de általában nagy kilengésekkel/kanóccal fordulnak! Amikor elindul egy trend, azt elég jól be lehet határolni, hogy hol vannak a szintek! Amikor az indulásnál meghatározom a célárat, akkor fel lehet készülni rá, hogy az rsi ott lesz túladott, vagy közeli állapotban! Na most ilyenkor két dolog lehet! Korrekció, vagy oldalazó korr./konszolidáció, ami netán lehűti az rsi-t is és zászlózva tovább emelkedik! Ezt a hónapokkal ezelőtti kalkulációnál nem lehet tudni, aki tudja az festi magát, maradjunk ennyiben! :) A másik dolog, hogy app azért megy, mert az opit veszik szépen! Az opinak van feljebb is célára, amit nem tettem oda, mert sok a nagyokos.... és nincs kedvem magyarázni/magyarázkodni! A localis csúcsa 258, ez legtöbbször egy normális papírnál ellenállás, elsőre! Akkor a képen amit látni....!! Van egy piros célár madár, a sávjával! Ezt már 110 környékén meglehetett határozni, de azt nem, hogy be is indul! Ezért volt az app charton, amikor elsőre feltettem, "ha fordul"!! Vissza az opihoz, amikor elindult nagy gázzal, elment az első ellenállásig 61.8%! Kicsit túlment, de ez volt a trükk/fordulás! Jól látni, hogy a zöld meddig ment, és utána is ott pattogott! Jött a korrekció, a 61.8-38.2 között! Na itt már jöhetett a következő célár madár is, amit feltettem (kék)! Jött a következő emelkedés, ami áttörve a csökkenő kék trendvonalat egész a csati tetőig a célárat elérve, majd vissza a trendvonalig és egy konszolidáció után újból emelkedés! Persze itt megint felkerült a következő cél madár, ami már elég necces, de a ta szerint "ott a helye"! Közben elérte a kék madarat is, itt tartunk éppen egy magas rsi-vel. Nem tudom mi lesz tovább, mert nem vagyok jós, csak a számokkal sakkozom és 258-nál egy loc csúcs és egy 61.8-s ellenállás, ami a köv. célé! Na ezért van "ott a helye". Ami a lényeg, hogy ameddig megy, addig app app...!! 🐟 😃 Opi D https://ibb.co/HzKLxSt
Appeninn real