Semmilyen osszefonodas nincsen a ket ceg kozott......allitod egy par bejegyzessel lejjebb.Egy masikban meg ezt irtad bemasolom. Megint hulyesegeket hadovaltal ossze de most mar sajat magaddal is hadilabon allsz:-) fci454hétfő, 18:11előzmény: #1536 feel#1539 https://bet.hu/newkibdata/128190861/WAM.m_d_04_02.pdf 6 millió db Wallist átadtak még februárban abból fizették ki a mostani 1 milliárdos készpénzes tőkeemelést az Alteóban.
"Az eddigi 1011 forintról 3,5 százalékkal 1049 forintra emelte az Alteo-részvényre vonatkozó egyéves célárfolyamot az MKB Bank."
Ezt nem én mondom hanem az MKB elemzője.
Egyébként a KBC elemzője 70 milliárdos árbevétel és 2,5 milliárdos várható árbevétel mellett "előre árazottnak"írta az árfolyamot és akkor még nem is tudott az eladósodottságról.Szerinted Ő most a mérleg tudatában milyen fair árat mondana a Wallisra?
Megint nem neztel utana a dolgoknak de ezt mar megszoktam toled:-) meg nincsen beragadas es egy kisbufi sem tud tomegeket a szakadekba rantani. Viszont te boduletes hulyesegeket tudsz irogatni :-)
Én meg azt hittem,hogy fizetett felbeszélő vagy de rájöttem,hogy csak egy beragadt kisbüfi aki kommentjeivel és csodás technikai elemzéseivel tömegeket rántott magával a szakadékba.
De a penz az jo volt amibol lejegyeztek a reszvenyeket az is egy helyrol jott.Sot lehet pont az AutoWallis-tol..... Egyebkent ido kellett hozza mire rajottem mire ez a nagy okoskodasod a Wallis topikban ami altalaban mindig negativ volt. Azt hittem mint reszvenyes irogatsz,aztan kiderult mint Alteo reszvenyes csak nem tudtam osszerakni a kepeket. Igaz semmi ertelme nem volt nem is ertettem.
"Egy csapat egy holding." Baromság.Ez két egymástól teljesen különálló vállalkozás azonos nagytulajdonosi körrel. Semmilyen összefonódás nincs a két cég között ezért nem is ide apportálták be a Wallis Nyrt-t.
Törölt felhasználó2019. 04. 09. 18:34
Előzmény:
törölt hozzászólás
Itt értékteremtés zajlik. Ez nem a Wallis a közel 400%-os eladósodottságával....
Többet ér az Alteo az MKB szerint2019.04.09 17:57Az eddigi 1011 forintról 3,5 százalékkal 1049 forintra emelte az Alteo-részvényre vonatkozó egyéves célárfolyamot az MKB Bank. A bank elemzésében emlékeztet az Alteo által márciusban végrehajtott zártkörű részvény-kibocsátásos tőkeemelésre,
amelynek során a társaság összesen csaknem 2 milliárd forint értékben, a
korábban meghatározott ársáv felső határán bocsátott ki részvényeket. Az
MKB arra is felhívja a figyelmet, hogy az Alteo április elején 13
toronyból álló, 25 megawattos szélerőműparkot tulajdonló és üzemeltető
társaságot akvirált.
Az akvizíciónak köszönhetően, a fejlesztés alatt lévő naperőművi
beruházásokkal együtt, a megújuló portfólió mérete meghaladja az 55
MW-ot, az 50 MW-os földgáz erőművi kapacitás mellett. Az Euro Green Energy által közöltek alapján a szélerőműpark
évente mintegy 58 000 - 60 000 MWh villamos energiát képes termelni;
ez mintegy 1,8-2,1 milliárd forint árbevételt jelenthet;
illetve az elemzés szerint 1,5-1,7 milliárd forint EBITDA-t;
az éves eszközérték-csökkenést 5 százaléknak feltételezve az éves amortizációs költség 550 millió forint;
az éves fenntartási költségek pedig mintegy évi 150-170 millió forintra rúghatnak.
A
szélerőmű által előállított áramot 2022-ig a KÁT (kötelező megújuló
energia átvételi) rendszerben értékesítik emelt tarifán, ezt követően
pedig piaci áron. A társaság azonban három, a KÁT-rendszerből kifutó
szélerőművét már most is képes hatékonyan és gazdaságosan működtetni,
köszzönhetően egyebek mellett az Alteo virtuális erőmű programjának,
illetve a gáztüzelésű erőműveket is tartalmazó portfóliójának. Míg a
szélerőművek fenntartási költségei viszonylag csekélyek, az áram ára
várhatóan növekedni fog, ami magas EBITDA marzsot feltételez az elemzés
szerint. Tekintetbe véve a megemelkedett részvényszámot, az
adósságmutatókat, valamint az akvirált társaság mutatóit, az MKB Bank
1011 forintról 1049 forintra emelte az Alteo-részvényre vonatkozó
egyéves célárat.
Csak érdekesség, vagy van vmi köze az Alteo-nak ehhez? Lehet tájékozatlan vagyok. Tegnapi emelkedést lassan visszaadja a papír sajnos, lefelé csorgás folytatódik lehet.
Te is tudod,hogy ezt eben a formában nem fogják leírni a bet.hu-n,de kis logikával nem nehéz kikövetkeztetni. A 6 millió Wallis amit eladtak egy strómanon keresztül annak kb 1 milliárd forint volt az ellenértéke.Azt pedig szépen betolták az Alteóba.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.