Lassan itt is be fog indulni a részvényár. Valaki okosan veszegeti. Szerintem még az év vége előtt megindul 5000 fölé.
Törölt felhasználó2017. 09. 25. 09:51
Nagyon dolgoznak, örülök, hogy vettem a papírból (igaz csak keveset...) - a lelkem is megnyugodott, hogy a gyereknek lesz egy világ, amiben felnőhet, meg talán idővel valóban beváltja a növekedési papír ígéretet.
link
A meglebegtetett projektek - szél és nap - mennyit dobhat majd a cégen valójában?
Nekem az is tetszik, hogy az adósságállományt is szépen kezelik. Fél év alatt 1,1 milliárddal kevesebb a rövid- és hosszú távú kötelezettség. A tendenciák jók, az új fejlesztésekkel 2-3 év alatt duplázódni fog a cég. Sajnos a részvényprogram nyomás alatt tartja az árfolyamot, de lehet éppen ez ad majd okoz egy akciós vételre. Középtávon mindenképpen fölfelé várom, idővel a közkézhányadot is növelni fogják majd, de nem ilyen árfolyamon hanem majd az új projektekkel beárazva.
Sajnos mivel illikvid, jelen árszinthez képest minimum 7-10%-kal lejjebb venném csak. Pedig szimpatikus területen tevékenykednek és nem a simliskedők közé tartoznak. Kötvények rendben mennek. Van tájékoztatás, infó. Alighanem lemaradtam róla, mert a múltkor mikor volt 4300 alatt nem álltam bent a könyvben mert Nyomdában meg GSP-ben meg Rábában vártam a vételi lehetőségeket.
Megérkezett az Alteo féléves jelentése.
A befektető prezentáció alapján:
Éves alapon 27%-kal növekvő árbevétel.
29%-kal romló EBITDA
17%-kal gyengébb nettó eredmény, ami viszont még így is 300 forint körül van részvényenként.
A romló eredmények részben kedvezőtlen energiaárak, részben a már meginduló projektek költségei.
A fejlesztések közül a debreceni depóniagáz projekt (300 millió) augusztus 1-jén elindult.
A soproni gázkazán beruházás (200 millió) október második felében lesz készen.
A csőben lévő majd 10 milliárdos napenegria és szélenegria projektekről kevés új információ látott napvilágot, de ezek a fejlesztések adják majd a következő évek növekedését.
link
"A Társaság az „ALTEO 2017/II.” elnevezésű, HU0000354956 ISIN azonosítóval rendelkező
kötvényei – amelyek 2014. június 18. napján 6,50 % fix éves kamatozással, 1.483.690.000,- Ft
össznévértékben kerültek kibocsátásra – a mai napon lejárattal megszűntek.
A Társaság a kötvénytulajdonosok felé valamennyi kötelezettségét teljesítette, a kötvények után
a teljes tőkeösszeget visszafizette, az esetékessé vált kamatösszeget maradéktalanul megfizette,
és a KELER Zrt-nél eljárt a kötvények törlése érdekében. "
Budapest, 2017. augusztus 18. link
Felesleges félelem, nem egyszerre fogják tőzsdére önteni a dolgozók, meg nem garantált, hogy az összes programban résztvevő részvényt meg is veszik.
A forgalom itt az érdekes inkább. Most, hogy a blue-k elfáradtak és a kicsik beindultak, a kérdés, hogy mikor fedezik fel, hogy az Alteo alulértékelt és pörög fel a forgalom.
A mai napon a vállalat részleteket tett közzé a munkavállalói részvényvásárlási programjáról:
link
A programban 96.253 darab részvény vesz részt.
A vételi jogot a 2017. első féléves eredményének publikálásának időpontjától 2021. nov. 7.-ig lehet gyakorolni.
A részvényeket 3.800 forinton lehet megszerezni és 4.630 forint alatt nem lehet majd eladni.
Véleményem szerint a program enyhe eladói nyomást fog gyakorolni majd augusztustól az árfolyamra, ami sajnos a gyenge forgalom miatt arra elég lesz, hogy az árfolyamot megfogja egy időre.
Ez az érdekes, hogy folyamatosan érkeznek a pozitív hírek a céggel meg a jövőjével kapcsolatban és mégis kisebb a forgalma, mint egy Pannergynek, pedig annál sokkal nagyobb fantázia van az Alteoban. Nem értem miért szeretik azt jobban.
A márciusban meghírdetett debreceni depóniagáz erőmű augusztus 1-jén elkezdett termelni. Kis lépés a meghírdetett 10-15 milliárdos fejlesztési tervben:
link
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.