az alami bizniszrol nem hallottam. nem olvasom rendszeresen a hazai hireket. de azt olvastam, hogy az alteo is orban vejenek erdekeltsege lett, nem lenne meglepetes, ha ide csatornazodna be minden
Vannak szeles projektjei is: - Ács - 2 MW - Bábolna - 15 MW - Bőny - 25 MW - Jánossomorja – 2 MW - Pápakovácsi - 2 MW - Törökszentmiklós - 1,5 MW . A nagy állami szeles bizniszből a nyáron sajnos kimaradt (egyelőre). Állítólag azt (is) egy cégre szabták, de becsúszott mellé egy második cég is.
Köszönjük az infót! Szerintem az Alteo esetében nincsenek olyan publikus adatok, bontások stb., amik alapján ez nagyon számolható lenne (csak annyit látok, hogy a szegmens által 2023-ban értékesített távhőmennyiség 315 GWh volt). Tavaly ilyenkor sem találtam hasonló infót, illetve a tavalyi változásra sem kommunikált a cég. De ha valaki máshogyan tudja, írja meg bátran! :) (Van egy kis Pannym is.)
nem fogom itt megcsinalni a hazi feladatot. De az ejjel kijöttek az uj hatosagi höarak (lasd magyar közlöny) Atstrukturalasra került az egesz rendszer, az eddigi csakis GJ alapu ertekesites helyett egy 2 komponensü elszamolasi rendszer jött be. Egy fix havi alapdij es az eddigi tenyleges ertekesites. A Pannynal ez eleg jelentös arbevetel ugrast fog jelenteni. Tanulmanyozzatok es szamolgassatok az alteos erdekeltsegeket.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.