Pontosan :D Sose lehet tudni, hogy mikor jelenik megy egy huncut hír amire senki se számított. Sok nagyon bölcs befektető megmondta már hogy nincs értelme ki-be ugrálgatni, én nem próbálok okosabb lenni náluk.
Azért ne gondoljátok, hogy mert 1 napig 1000 euró volt az áram a tőzsdén ez most ki fog lőni, én úgy gondolom, hogy ez az árfolyam jelenleg reális és egészen addig ezen a szinten lesz amíg nem jön valami pozitív hír és az alteo ugye nem arról híres hogy vágtat, idén már elég komolyat emelkedett 2800 körül időzött majd 1 évet...szetinem most másban kell menni pár kört aztán visszajönni ide
A gázmotoros erőművel jól ki lehet használni ezt az extrém helyzetet. Még annyival is extrémebb a 2022-nél, hogy olcsó gázzal lehet drága áramot előállítani. Az Alteo-s naperőművek pedig akiknek ez a szitu rossz,jellemzően inkáb KÁT-osak és/vagy METÁR-osak nem? Szóval összességében pozitív ez jól látom?
Ha csak nem üt be valami oltári nagy krach, akkor ezt én is kötve hiszem.. Szépen halad lépésről-lépésre előre.. Egy pár hétig 4200-on állt egy komolyabb tétel, amit aztán pillanatok alatt kiszedtek. Most ugyanezt látom 4300-on. Közel 8,3k van eladáson, de hasonló mennyiséget vettek ki 4200-ről is. Nem szeretném elkiabálni, de az idő nekünk dolgozik.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.