Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. ma, 11:15
Előzmény: #116742  csuloktata
Szóval, hogy a tisztánlátás is meglegyen, de a pánik érzés élvezete is megmaradjon.

Nézzük csak.   
/Annak tudatában hogy a 4IG  nincs korcsma látóterében, de kicsit a fanoknak is szóljon./
Az korcsma fejében  most a cég ás a védelmi ipari háló így néz ki.
.
  -SpaceX: ők adják a Starlink Mobile-t, és később a szuverén megoldásokat.
  -Northrop: hozza a HUGEO műholdat, és C-UAS és precíziós fegyvertechnológiát is.  
  -Lockheed: ott van a HIMARS integráció. 
  -L3Harris: pedig digitalizációt hoz.  
  -Esetleg amit még nem ismert
  -Rába-Tátra szárazföldi  haderő...
Ez tehát egy nagyon erős amerikai technológiai gerinc a NATO n belül, sőt talán precedens is...   
.
 A másik oldalon ott van Európa is, és itt jön szerintem a meglepetés.  
 A Rheinmetall nem csak beszállító.  
Ő 25% fölötti tulajdonos a 4iG-ben, és keményen benne ül a magyar hadi struktúrában is . 
Ezt sokan elfelejtik ! 
.
 A Rábában pedig most már a 4iG és CSG (!!) +2x % közkéz van bent.  
 És itt is össze is ér a cseh és a magyar gyártói vonal. 
Ráadásul a Tátra exportban nagyon komoly Rába-gyártásról beszélünk.  
.
 És még egy csavar.
Eutelsat, aki az IRIS2-t építi Európában, közben a 4iG partnere is, mert ők adják a HUGEO pályapozícióját és frekvenciáját.  Itt van valami 15 éves kooperáció is ?
Szóval  valszeg nem arról van szó, hogy Amerika-EU  építi a 4iG-t, és MO van MP pedig  szét akarja ezt verni.  
Én inkább azt látom, hogy a 4iG egy olyan "csomóponttá" vált, ahol amerikai rakéta- és műholdtechnológia, európai hadiipar, és magyar gyártókapacitás találkozik.  
. És ez a korcsma szerint ügyesen össze van rakva. 
.
Szóval aki ezt a csomópontot kontrollálja, az nem csak egy céget irányít.

Szerintem itt a kérdés nem az, hogy marad-e a háló, hanem hogy ki fogja felette gyakorolni a kontrollt.
 És ebben a Rába pont a két világ találkozásánál van.
Ezért a korcsma  egyre kevésbé látja valószínűnek, hogy a Rába ipari szerepét bárki egyszerűen le akarná állítani.
.
Sokkal inkább a tulajdonosi felügyeleti kérdés és  izgalmas. .....
 Itt kapcsolódik be az állami 51% gondolat. Lásd idevonatkozó kormányrendelet ? 

De menjünk geoba pl. a V4 most fontos a kormánynak ....országnak ….nem egyszerű elképzelni főleg egy Cse miniszterelnök nyilatkozat után , hogy szembe menne a CSG vel a kormány…már valami kormány találkozó is napirenden...
Csak mert hogy az előző kormány gereblyézte össze a rendszert. 
.
 Persze kell az izgalom..... 4IG és perek és köpködés , de a karaván az halad.
 Szóval ha még is a Rába a mérleg nyelve lesz (?) akár jól,jobban is járhatnak a közkézesek  ))))
.
Elnézést az esetlegesen pontatlan, felületes, vázlatos gondolatmenetért, de a vasárnapi ebédet felkel valamivel dobni.   
ui.:
 Gyorsjelentések beruházás sora dinamikusan emelkedő, tehát a karaván halad..
Tehát vélhetően a Rába fix nyerő ebben a buliban 
Zoli4444 ma, 09:48
Előzmény: #116741  badmanner
A rábanak is az lesz !!
csuloktata ma, 09:24
Előzmény: #116741  badmanner

Konkrétum nincs? Eltervezett ütem fizikai valójában mit jelent?
badmanner
badmanner ma, 09:14
Előzmény: #116739  csuloktata
Nem vagyok győri, de úgy hallottam a eltervezett ütemben haladnak a dolgok 😎
Az interjúban amúgy nincs szó védelmi ipari cégekről, persze ettől még kellemetlen a 4IG-nek.
pancserlama.
pancserlama. ma, 09:14
Előzmény: #116738  badmanner
Hosszú volna levezetni, de mint szárazföldi haderő kütyüt gyártó, a Rába ebből a katyvaszból CSAK jól tud kijönni.
A kisrészvényes pedig álltalába mindig jól jár ha küldenek a nagyok ))
csuloktata ma, 09:05
Előzmény: #116738  badmanner

Gyártósort telepítik már?
Van valami hír Győrből?
badmanner
badmanner ma, 08:58
Előzmény: #116737  pancserlama.
Ha történik is valami, szvsz legfeljebb annyi, hogy 
4IG megy, Állam jöttment, CSG marad.
Pánikot kelteni persze lehet, én is számítok nagyobb kilengésekre, különben hogyanis tudna átrendeződni a közkéz.. 🤔🙂
pancserlama.
pancserlama. szombat, 16:35
Előzmény: #116736  Imrus55
https://kormany.hu/hirek/elrendelte-kormany-4ig-minden-allami-szerzodes-felulvizsgalatat?utm_source=chatgpt.com
Partizán 4IG ......
https://youtu.be/FnJbu5IpTPc?is=93cd6N7JLEbojg-h 
Kezd érdekes lenni a történet .)
Tulajdonosi szerkezet váltás előtt lennénk ?
4IG marad ?
CSG marad ?
Állam jöttment ?
🤔
Ami történelmi fix, közkéz volt...van !  🤣
Imrus55 péntek, 09:44
Előzmény: #116735  Imrus55
R:3245.-
Imrus55 péntek, 09:23
R:3230.-....ez ott áll egy helyben...vagy lefagyott?
Zoli4444 csütörtök, 12:56
Előzmény: #116726  Dinnye
Nézd meg a 6 hònapos diagrammot és kb latod majd miről beszélek
Zoli4444 csütörtök, 12:55
Előzmény: #116726  Dinnye
Itt semmi sem biztos .De ha nem vagy annyira képben a részvényt vagy a 4 ig val együtt részvényeket illetően szerintem csak òvatosan 
Zoli4444 csütörtök, 12:49
Előzmény: #116729  Electricity
Mit tudnanak mutatni ? Egy konténer felirattal nem győz meg mindenkit .Többet meg ha akarnának se mutathatnának .Ez nem egy csokoladé gyár
Zoli4444 csütörtök, 12:47
Pont tegnap előtt lattam az ultra modern hightech műholdgyartò remred épületet martonvásáron.Kb mintha egy egyszerű logisztika lenne ahonnan én láttam.A gond az hogy sokat kamuztak a neres időkben és mar azt se hiszi el feltétlenül az ember amit lát.Főleg ha latod és semmi extra 
Electricity csütörtök, 12:46
Előzmény: #116728  Zoli4444
Ha cég fikázásán kívül vennéd a fáradtságot és bejelentkeznél illetve valamilyen oknál fogva bejutnál egy gyárlátogatásra, lehet Neked is mutatnának valamit. Off! :-) 
Zoli4444 csütörtök, 12:43
Előzmény: #116727  Electricity
Én még nem láttam képeket 1 ,2 abban barmi is lehet vagy semmi sem 3 arra megrendelő is kéne .Ha ott a nagy business akkor ez a mai minusz ez honnét hmmm ?
Electricity csütörtök, 12:34
Előzmény: #116725  Zoli4444
Valószínűleg igen! Csak tudnám, hogy mit kereshetnek a RÁBA udvarában a Lockheed Martin és Tatra felíratú konténerek? Neked lenne tipped ha így lenne?
Dinnye
Dinnye csütörtök, 12:28
Előzmény: #116725  Zoli4444
Köszi a választ, ebben biztos vagy?
Zoli4444 csütörtök, 12:12
Előzmény: #116724  Dinnye
Eleve hulyeségre emelkedett .Megy vissza 4 ig hoz kozelebb
Dinnye
Dinnye csütörtök, 11:48
Történt vmi rossz hir ma? Vagy csak megunta vki?
oxylant
oxylant kedd, 13:48
Előzmény: #116721  pancserlama.
Mondjuk azt:
Hajrá MO!!
Ecpec
Ecpec kedd, 13:37
Előzmény: #116718  oxylant
Talán akkor jó pár szakember jöhet innen át a Tátrára Humarst szögelni...

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek