mindenki lefelé várja. Van aki azért, mert az elmúlt évben is túl sokat ment. Van aki azért mert ATH közelében egyszer csak esnie kell. Mi is azt várjuk, mert az osztalékot ahogyan sokan eddig is tették -velem együtt, akiknek egyébként sincs szüksége erre a pénzre :) - bővítésre akarják felhasználni. A nagy vevő kiesésével remek alkalom egy short nyitására. Viszont az is igaz, hogy közel három éve aki shortolta a telekomot, az mindig megszívta. Hogy most bejön e vagy sem, azt majd megint meglátjuk. Elértük a reális árfolyamot. Ezzel a kijelentéssel csupán annyi a probléma, hogy 1300 Ft-nál is sokan éppen ezt gondolták. Én nem. Én 1600-nál :). Viszont azóta olyan bődületes ütemben nő az eredmény, hogy tényleg reális a mainál is magasabb árfolyam. Nem tudom, hogy ez miért van, mert az ugye nem reális, hogy a különadók éves 20-30 milliárdos terhének megszűnése ( miközben a környezetünkben az egyik legalacsonyabb vállalati nyereségadó terhelte a céget ) ekkora árfolyam növekedést indokolnának. Nem tudom, hogy ez miért volt, van, de élvezem és drukkolok a shortot nyitóknak, mert eddig ők voltak a legjobb vevők, akik nagyot toltak mindig az árfolyamon.
Örülni kell a minuszoknak is. Általában ők azok a vesztesek, akik vagy lemaradtak a nagy emelkedésről, vagy valami NER-es szutyokba szorulva várják továbbra is, hogy kiolvadjon a bukó. Magam részéről mindig örülök, amikor valaki ebbe a topicba ír, vagy érvel, mert valahol szórakoztató is ez a fórum. Köszi srácok!
:) nyilvánvaló, hogy semmi jelentősége nincsen, ha láthatóan csupán az érzelem motiválja. Olyan ez, mint a ma használatos közösségi felületek. Ki lehet adni a dühöt. Ami a visszavásárlási program kereskedési adataiból látható volt, az a következő: A nagyobb vételek egyre magasabb áron történtek. Heteken keresztül volt 2700 Ft felett az árfolyam, de a 31 kereskedési nap nem volt elég ahhoz, hogy a kívánt mennyiség összejöjjön. Felteszem a kérdést. Ha 2700-Ft felett nem volt elég eladó, akkor 2600-nál, vagy alatta mitől lenne, ha a környezeti feltételek nem változnak ( OTP új csúcson )? Az árfolyamot kis darabszámokkal szinte akárhova lehet tenni, de ezt már korábbról is megszoktuk.
Ez egyelőre még a DT-s felvásárlásnál is nagyobb konspiráció, még ha van is benne ráció. Másrészröl viszont a telefon szolgáltatásban most is partnerként dolgozik együtt SPCX és TMUS.
Mtelekom