-Jó napot!-VG-Technikai:-A Magyar Telekom árfolyama átlépte a csökkenő trendvonalat, és az 1800 forintnál húzódó támasz felett stabilizálódik. Az MACD indikátor még nem adott vételi jelzést, de ha itt tud maradni az árfolyam, erre néhány napon belül sor kerülhet. A következő ellenállási szintek 1856 és 1870 forintnál láthatók, az 50 és a 30 napos mozgóátlagok. OTP: izgalmas a bankpapír grafikonja, hamarosan érkezhet a vételi jelzés - Világgazdaság
Vendégművészként voltam a második felvonáson. De így, a csupán dolgozóknak szóló részekből kimaradtam. Régi kollégák hívtak, akikkel rikán találkozom...én már örökre a Telekom "nagycsalád" része maradok. Tulajdonosként kicsit másabb érzés ezeken a rendezvényeken megjelenni, mint régen kis méhecskeként.
te vélhetően sokkal képzettebb vagy nálam közgazdasági téren, mert én még Modigliani.Miller 1-ső törvényéről sem hallottam eddig, a másodikról meg végképp nem. Amúgy jövedelmezőség tekintetében nyilván igazad lehet. Viszont senki sem tudja megmondani szerintem a befektetők közül, hogy mi a DT célja a magyar operációval. Egy bizonyos tulajdonosi részarány felett felesleges költséggel és egyéb adminisztrációs teherrel , nagyobb transzparencia elvárással stb. jár tőzsdén tartani egy céget, miközben a befektetők pénze már nem jelent érdemi segítséget. Azt sem tudjuk, hogy mi volt az alku tárgya, mi lett az eredménye és milyen ütőkártyák voltak a felek kezében, de végül mégiscsak "stratégiai partner" -séget kötött egymással a DT és a magyar kormány.
Változnak az idők és környezet. A Telekom brutális cash flow termelő, azonban egyensúlyt kell tartani az osztalék és növekedési lehetőségek között. Merre lehet tovább? Hova megy a kes? Energetikai adatközpontok, vagy ez mellett cloud, fintech/IoT? Ezeket kell a telekomnak mérlegelni, mert az irdatlan kes nem termel pénz. Az srv csak a részvényt hajtja de ettől még nem lesz jobb a cég. Minden eldől hamarosan, csak figyeljetek!
Ezt értem, ez a Modigliani.Miller 2. törvénye. (ezt sem értik mára befektetők...) De srv-zni akkor éri meg egy cégnek, ha amúgy a saját jövedelmezőségénél nagyobb jövedelmezőségű egyéb befektetést (akvizíció, stb) nem talál. Tehát ha túl drága már az srv keretében megvásárolt részvény ára, akkor nem éri meg akkor sem vásárolni, haamúgy az osztalékhányadot és tömeget növel, mert összességében a hozam alacsonyabb, mintha (most mondok valami hülyeséget államkötvénybe fektetne).
1840 fölé húzták, és itt kellene maradni. Ahogy néztem most pozi építés van, majd meglátjuk. Egy biztos az 1800 egy lélektani támasz működött, és ezt jegyezzük fel, mindenféle képpen.
Mtelekom