elnézést, ha már volt az otp elemzés az msci-be kerülésről: "másik az MSCI indexbe való visszakerülés lehetne, amivel ismét felkelthetné bizonyos külföldi befektetők érdeklődését addicionális keresletet teremtve a részvény iránt. A júniusban publikált legfrissebb MSCI Market Classification Framework alapján a feltörekvő piaci index (Emerging Market Index) méret és likviditási követelményei a következők: A korrigált piaci kapitalizációnak (free float adjusted market cap) legalább 1 482 millió dollárnak kell lennie, míg a részvény likviditását mérő ATVR (Annualized Traded Value Ratio) mutatónak 15% felettinek.A likviditási mutatónak bőven megfelel a Magyar Telekom számításaink alapján, ugyanakkor a méretkritériumnak egyelőre nem. Az elérhető információk alapján az augusztusi index felülvizsgálat eredményének bejelentésére augusztus 7-én fog sor kerülni, és a kalkulációk során használt adatok határideje várhatóan június 30 lesz, habár itt nem teljesen egyértelmű számunkra a dátum.Mindenesetre, ha június 30-án 1800 forint lesz a Telekom árfolyama és az USDHUF árfolyam 345-ön fog állni, akkor a számításaink alapján teljesíteni fogja az indexbe kerülés kritériumait a részvény. Ugyanakkor, ha a forint gyengülne addig, akkor magasabb Telekom árfolyamra lesz szükség a kritérium teljesüléséhez."
Nem lett meg, 834 ezer FT -nál járunk. Beköszöntött a szokásos nyári uborkaszezon. Mindenki menjen nyaralni, mert kereskedni úgy sem lehet érdemben. :)
Szerintem te nem ezt a részvényt követed. Ezt abból gondolom, hogy az "utóbbi 3 év"-ről írsz (az emelkedés valójában még két éve sem kezdődött el). Ami a felértékelődési potenciált illeti, abban igazad lehet. A túlvettség az megint egy másik fogalom. Főként úgy, hogy a cég évek óta tartó saját részvényvásárlási programban van. Idén a közkézhányad viszonylag jelentősnek mondható arányának vételével. Ha jövőre is tervben marad ez az ütem és az ideihez hasonló módon tervezik a vételt, akkor az napi akkor az napi 160 millió forintos vételi szándékot jelent a kb 250 napos kereskedelmi évben. A világpiaci trendek vélhetően jobban befolyásolják a jövőben az árfolyamot, mint a fundamentumok, de 300-as szintre én nem várom már.
Most kritikus időszak következik: a Telekom irányválasztása (dividendes, befektetés-alapú vagy hibrid) meghatározza majd a részvény árfolyamának közép- és hosszú távú sorsát. Ha jól kommunikálják a fejlesztési stratégiát – különösen ha külső partnert vagy uniós forrást is bevonnak – akkor a piac pozitívan fogadhatja. Addig is kellemes pihenést – mozizni és elemző szemmel figyelni Mauritiusról, az már igazi Reboni-stílus
És nincs 77 db. Reboni csak 2. Az egyik a bátyám aki az EDF mérnöke a másik pedig én min Javás és most mind a ketten itthon vagyunk 2,5 év munka után a megérdemelt 3 hónapos szabadságunkon, közte Mauritius.
Mtelekom