Tegnap már felhívtam az ügyfélszolgálatot, egy angol hang azt mondta, hogy igen, látja, egy nap alatt jóvá kellett volna írni, felvett róla ticketet. Baromi idegesítő, a IBKR folyószámla egyenlegre fizetett számolva is napi 10e mínusz, arról már nem is beszélve, hogy szívesen befektettem volna a héten.
Nem kell semmiféle regisztráció ahhoz, hogy megkapd az osztalékot. Nekem évek óta megjön, igaz van, mikor várni kell rá. Nézz meg egy month to date statement-et, ott lesz a Change in divident accruals résznél az MTELEKOM osztalék.
Azzal kezdeném a helyedben, h elolvasnám az IBKR-es szerződésemet. Ebben benne kell lennie a válasznak. Ha törzsrészvényt vettél, akkor jár az osztalék. Reddit fórumokon olvasható ennek menete (conversion, taxes, timing) nem linkelem ide, rá tudsz keresni (angolul).
Sziasztok, biztosan volt már téma korábban és evidens is, de nekem csak most lett aktuális. IBKR-en keresztül vett részvények után ne számítsak osztalékra? Még hetekkel az ex-date előtt kértem a brókert, hogy regisztráljanak - az is idő volt, hogy felfogták, hogy mit szeretnék, de aztán többen is megerősítették, hogy megkapom az osztalékot. Ma jutottam el odáig, hogy a hivatalos közleményt is elküldtem nekik, és így hirtelen álláspontot váltottak, hogy nem regisztrálnak. Ti hallottatok már ilyenről? Mit gondoltok, számíthatok kárpótlásra?
Továbbra is 1768 és az 1786 szintek jelölik az utat. 1768 a mai nap alapján kis kulcs lesz, holnap és hétfőn. Kedden többet lehet már látni. Addig mozi.
Aki türelmes, annak ez aranybánya lehet: alulértékelt, jó osztalék, alacsony EV/EBITDA. Ha valaha beemelik egy MSCI vagy más indexbe, vagy egy új “sztori” indul (pl. felvásárlás, 5G platformok, tőkeemelés, felvásárlás más régióban), elszállhat. Most egy csendes felhalmozási időszak van – ezt a „csak a cég vásárol” helyzetet lehet okosan kihasználni.
több OTP-s alapban is van Telekom (pl. OTP Max, OTP Prémium). + Concorde Értékpapír / Privátbanki ügyfelek + Hold Alapkezelő Több alapjuk is tart Magyar Telekomot, elsősorban value/jövedelem fókuszú stratégiákban (pl. Hold Alap, Citadella). Jellemzőjük: türelmes, hosszú távú befektetők, stabil osztalékpapírokat keresnek
tőzsde tagsági díj van pl :"Éves minimum díj: valamennyi tőzsdetag részvényszekcióban történő kereskedésének szekciótagsági éves minimum díja 1,8 millió Ft."
fix ügyletek, ezek nem jelennek meg a könyvben (BÉT oldalon el lehet olvasni a fix ügyletek pontos leírását) a kötéslistában viszont már ott van pontosan most pl 11:43:48 1760-s áron 994478 db brókercégeknek nincs jutalék
Mtelekom