Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
316-os dollárnál ilyen VIP kiszálló 10150-en vett TL50-ből és csak 2000 darabot dobott ma el? Ehh? Hát mi a rákra vár az ember, aki 70 ezret vett aznap, amikor 10150 volt? Megvárja sold out-ban, hogy kiüssék? Nem értem, hogy miért nem teszi el ilyenkor a pénzt? Aki meg most veszi longra a részvényt az meg hol a rákban volt pár hete 9500-nál? Azóta annyit történt, hogy még több lesz az árfolyamveszteség és akkor most emiatt kíván rá, hogy nőtt a veszteség, eddig meg nem kellett? ...hát ez, na jó, mindegy, lecarom
Farkasfu anno azt írta hogy a 10800 fölé kell zárnia. Ha az megvan akkor pikk-pakk 12400 körül találhatja magát… Ez a TA! Én findaskent azt gondolom hogy a jövő heti abbvie jelentés tartalmat mar páran sejtik és ennek tudatában vásárolják a Richtert szerintem hosszú tavra.
Ó Richter! A mindennapi panaszkodónkat add meg nekünk ma és bocsásd meg a 11k feletti vételeinket! A Richter gyógyszeripari cég, ami mindig is defenzív szektor volt nem ciklikus, mint az OTP vagy a MOL. Nem 1-2 év alatt megtérülő befektetés, türelmet igényel… Teljesen normális, hogy a ciklikus papírok rallyiznak előbb, de ezek egyszer ki kell hogy fulladjanak… Amikor ez megtörténik, akkor szokott a pénz áramlani a stabilabb, cash-flow alapú részvények felé (ideális esetben). Persze vannak a papírban kockázati tényezők: az orosz függőség, a kormány fiskális ámokfutása, ami átbillentheti a gazdaságot recesszióba, de ez minden magyar bluechipnél igaz…) Mi alapján mondod, hogy “szégyen” ez a papír? Az árfolyam vagy a fundamentumok alapján?
Hát erről ma is lekéstem,de mindegy. Délután jött egy kis forgalom végre ....92K a záróban. A többi blue már erősen túlvett lett. Ez meg napi maxon zárt.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.