Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
A tűzszünet hozza a jobb P/E-t és az majd megtekeri. Én ebben bíztam, sőt hittem benne, de mára már... ha Isztambul se, akkor szerintem itt maci lesz. Amúgy ha úgy számolsz, hogy ami anno 10k volt az évi 20%-os inflával 12k, kövi évben a 12k évi 5% inflával 12.600 akkor az csak sima reálérték nem? P/E az még nincs is a sztoriban.
Jelenleg egyik blue sincs már, pont azok miatt amit írsz. Még MOL volt, azt táraztam most ki. Ath-n a BUX, de mi "hajcsa" kérem? Ez az én problémám is. Trump a gyógyszeripart nyírja kifele, egyértelműen ez az oka a vergődésnek. Legutóbb a gyógyszerlistás hír érte 11k-nál , le is omlott jó mélyre. A mostani hír miatt is csak zuhan. Várok ... Ha a 10300 körüli szint megfogja jó lehet megint egy körre, de amint beszúr 11 fölé, sell. Sajnos nem lehet mit csinálni. Állítom neked ha ez a majom 🐒 nem lett volna elnök, most a 12500-at nyalnánk. Ehelyett ha leesik az oszti, már ismét 10k alatt a papír. Ejjj..
Várható volt, kérdés, hogy most hol lesz a Ricsike alja? Ha holnap Isztambul is befalsol akkor az EU közös hitelből tartani fogja a frontot, mellé jönnek a szankciók és velük az energiadrágulás, azzal meg nálunk az újabb infla, ó az insteni. Jó vacak növekedési kilátásokkal meg leminősítős sz@rviharral. Remek. Lehet megint olyan alapkamat kell majd a HUF alá, hogy a végén az egész hóbelevancot bevágom inkább álllampapírba, aztán szevasz. 30k-s OTP-be beleugrálni és abban ülni? Nem is olyan régen megmutatta, hogy hogyan tud magasról nagyot esni. A 18.800 jó gyorsan ment neki egy délelőtt alatt. Kell a francnak ilyen para, végtére is Trump vámháborúja sem múlik majd ott el nyomtalanul. Azok a kínai hajók, amik nem indultak el nem is vittek oda semmit. Az a kínálati oldal, ami ilyen gyorsan lesz kisebb az drágulni fog nem kicsit. A dominó nyárra, nyár végére csak dőlni fog ott is. Már most szállingóznak a hírek onnan, hogy szaporodnak a nem fizető adósok. Már csak egy kis USA hitelválság hiányzik. Otika még 8k alá is benézett legutóbb, amikor az amcsik villantottak egy jó kis hitelválságot. Nem akarok benne lenni, amikor 30k-ról lefeleződik az tuti, de ha nem az OTP-ben ülök, akkor miben longolok? MOL-ban orosz olaj nélkül? Ricsiben Trump alatt? Lehet inkább shortolni kéne az egész bétet, aztán mindegy is melyik, csak essen. :))) Ezek az átok oroszok egészen véletlenül nem akarnak végre leállni? Ha most tartósan lenyomják miattuk az olaj árát és tartják közben a frontot, akkor itt közben velünk mi lesz? Recesszióban lehet majd shortolni a lepkefing forgalmat? Áhh.
Készülj, drágulás jön: hamarosan sokkal többe fognak kerülni a gyógyszerek Magyarországon is? Az Európai Unió tagállamai vizsgálják, hogyan reagáljanak Donald Trump amerikai elnök új rendeletére, amely a gyógyszerárak kiegyenlítését célozza, és magasabb árakat követel az európai országoktól. Trump hétfőn kiadott végrehajtási utasítása a kereskedelempolitikát kívánja felhasználni arra, hogy más országokat magasabb gyógyszerárak fizetésére kényszerítsen. Az elnök szerint az Egyesült Államok nem finanszírozhatja tovább más országok egészségügyi rendszereit azzal, hogy az amerikaiak többszörösét fizetik a vényköteles gyógyszerekért. https://www.penzcentrum.hu/egeszseg/20250514/keszulj-dragulas-jon-hamarosan-sokkal-tobbe-fognak-kerulni-a-gyogyszerek-magyarorszagon-is-1178801?utm_so
Pedig van az a mondás ha valami nem megy , nem kell erőltetni.. Ami meg megy azt kell tartani , nem egyből eldobni kis hasznoknál azt megvenni a gagyit. Nem kell beijedni észre lehet majd venni ha indul . Egyébként ajánlom , hogy a BÉT részvényeit ne egymástól függwtlenül nézzétek.
Törölt felhasználó2025. 05. 14. 18:53
Ma már csak dacból is vettem még Richtert, az eladott Mol árából. Női megérzés, semmi több.
számomra hihetetlen hogy egy telekommunikációs cégben több van, vagy többre taksálják, mint ezt... az otp is hihetetlen...egy hónapja lehetett venni 18800-on is, azóta ment 9000 ft-ot.... ha csak 9ezres certit vesz az ember az is dupla pénz...
az otp-t meg a tkom-ot már utálom pont ezért a ricsit is, de azt meg más miatt :D elmúlt 2 évben nem is kellett volna piszkálni, csak a másik kettőt....
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.