Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller kedd, 12:18
ha még mindig politika. A kis kádárfiókák kezdenek éledezni. Nem tudom mennyire kell sok ész ahhoz, a csapelzárás nem a kormányra vet rossz fényt. 
Azt sem tudom mennyire kell sok ész ahhoz, ha nem orosz gáz lenne akkor a horvátoktól tudnánk csak olajat szálítani, nagy kiszolgáltatottsággal. Veszel drágán olajat és a horvátok oda rakják a tranzit díjat ahova akarják.  mennyivel lenne drágább?  
Azt már nem is várom el valaki ránézzen Európa olajvezeték hálózatára A barátság vezetékből van 1. és 2. a szlovákok ettől szerencsésebbek. 
Ha reálisan nézzük eljön az idő amikor a majd a fanfarok szólnak. zeli visszamegy zongoristának. Kialakult a végső világrend. A szemétdombra kerül a ballibsi  eszme új vezetők kerülnek hatalomra.  Az üzlet az üzlet és békésen zümmögnek a vezetékek.  
UI: nem zárom ki horvátok ügyeskednek vissza akarják szerezni a finomítójukat. Nagy volt a pofájuk de mindenhol vesztettek. 

Csiszarg kedd, 12:16
Előzmény: #395796  Sehmet
ezek kommunisták. nem gondolja senki komolyan ugye, hogy elismerik, ha mindez, vagy csak egy része igaz? nem lehet mást tenni, csak tagadni, cáfolni. 
kreta
kreta kedd, 12:14
Előzmény: #395795  Uco1989
Ha nem látnád miden esik….
De részben igaz amit irsz
Sehmet
Sehmet kedd, 12:13
Előzmény: #395795  Uco1989
Eltévesztetted a topicot! A MOL részvény árfolyama még soha nem volt olyan magas, mint most! 
Uco1989 kedd, 12:02
Előzmény: #395794  Kolika
Sziasztok az azért remélem mindenki látja,hogy a kormányváltás közeledtével zuhannak a kormány közeli vállalatok,és céges papírok...Hajrá Tisza Párt,hajrá magyar emberek
Kolika
Kolika kedd, 11:58
Vettem egy adag  pakkot,véleményem szerint már nem sok lehet a korrekcióból.
Spiller kedd, 11:53
Előzmény: #395792  Spiller
Ja és vettem egy pakkot :)   anno 550-en eladtam 2900-2950es vételeket most olcsóbban visszavettem. 
Nem egy jó hely..mert 250ig lemehet de meglátjuk. 
Spiller kedd, 11:49
Ha már MOL. némi elemzés ahogy én látom.  
1. A NIS jó üzlet. A horvát a magyar a szlovák és szerb finomító és a kutak jelentős térségi szereplőve teszi a MOL-t
2. politikai okból nyomást gyakorolnak a kormányra és a MOL-ra a Barátság vezeték elzárásával. Minden jelenleg érvényes jogi és szerződéses kötelezettség alapján engedniük kell a forgalmat. Ez az elzárás nyomásgyakorlás. MO. megtehetné visszafogja a jelenleg is folyó áram és üzemanyag szállítást ukránok felé de nyílvánvalóan kárpátaljaiakkal zsarolnak minket. Azért egy ukrán irányú vasúti és közúti forgalomlassítás vagy tilalom lökne a helyzeten főleg ha a szlovákok is beszállnának. 
3. A mol egy jó cég, emlékezni kellene próbálták páran megszerezni OMV is. Az orosz olaj jó üzlet a molnak (miközben az ellenzéki politikusok a másik szájukkal azt mondják drágán vesszük)  
4. Pontosan a rossz indulatú felvásárlási kísérletek miatt lett állami rész a MOL-ban és kereszttulajdonlás az OTP-vel. Az állami rész osztalék hozamát kapják az egyetemi és más intézmények. Csak a gyengébbek kedvéért sok országban a stratégiai cégekben állami tulajdonrész van lásd OMV.  
4. A hír 1-re felment csak az önjelölt zsebguruk gondolták egyenes vonalban megy a mol 168.000Ft-ig mert a vacak kis rajzuk csatornája oda mutat.. (szerintem csak a gatyájukba mutat.
5. Nem kétséges a MOL többet ér a jelen árfolyamánál.  Az is tény mielőtt felmegy általában visszaveszik az árfolyamot. Ezért kell a nyerőbe stopot tenni. Lehet kikapják de akkor is realizáltad a nyerőt nem a holdat nézed. Ha meg befektető vagy minek nézed naponta, itt rettegtek együtt.  Megveszed havonta ránézel meg majd 5-10év múlva.  
6. most is a hírek fogják mozgatni a Molt. Ha megindul a barátság..Ha lesz osztalék..Ha eu nem rondít a NIS ügyletbe..Ha Ha Ha.. ez a piac. 
gyula1971
gyula1971 kedd, 11:47
Eddig igen magas- közel 4 milliárdos forgalom van,tehát a vevői oldal is aktív benne.-
Osztalék várható-275 forint, ami közel 8%-os osztalékhozam, ezért itt már megveszik.
gpuski kedd, 11:33

A gyorsjelentésig nem gondolnám ,hogy lemenne az 3146 ig inkább némi visszapattanás .
Utána az akkori helyzettől függően , elsődlegesen a 3600 -at kellene visszavenni a long hoz de a nemzetközi helyzettől is függ.
A kormány illetve politikai szempontokat idehozni nincs értelme ... 
büntetés meghasonló ...
A befektetők pénzt keresni akarnak  és kész !!
spuur kedd, 11:32
Előzmény: #395788  chuck_norris
azt hittem a shell az...
chuck_norris
chuck_norris kedd, 11:30
Előzmény: #395787  Feherlo
A kormány haszonélvezője volt a háborúnak, a különbözetet megkapta, most a költségvetés fog elesni jókora összegtől. Ezek ilyenek, mindig mást mondanak, mint amit tesznek.
Feherlo kedd, 11:28
uuj, de idegyűltek a narancskomcsik
kedves kisdobosok, a probléma a háború negyedik évében nem az ukrán állam a MOL szempontjából, hanem az, hogy 4 év alatt nem voltak képesek diverzifikálni a beszállítói láncot, aminek az az oka, hogy az általatok istenített kommunista orbán egyebek mellett az orosz olajon keresztül kapja meg a szolgapénzét putyintól a hazaárulásért
szívesen
chuck_norris
chuck_norris kedd, 11:23
3 hónapra elegendő a tartalék, ha ezt politikai okokból csinálják, akkor azt későn teszik, választásig akármi történik lehet lebegtetni a dolgokat.
De azért azt se zárjuk ki, hogy Borisz kurvára nem akar odamenni és bekapcsolni, ellenőrizni a rendszert.
Én biztos nemet mondanék, ha engem kérnének meg rá, nem hinném, hogy emberi beavatkozás nélkül távolról lehet üzemeltetni.
spuur kedd, 11:23
Előzmény: #395784  Szami
milyen jó nekik...+ oroszok is segitik őket
Szami kedd, 11:16
Amíg saját lábukon kellett megállni, jól jött az éves tranzit díj (AI szerint 250. millió dollár) és nem hőzöngtek annyit. Most, hogy az EU kitömi őket ingyen lóvéval, már nem számít nekik ez az összeg, mert a sokszorosát megkapják csak úgy. Így könnyű a vezetéket támadni, vagy legalábbis fenyegetni vele, mert a kieső 250 milla nem érdekli őket...
csuloktata kedd, 11:04
Előzmény: #395780  spuur

Az ukránok köpnek bele a segítő kézbe. Szerintem a háború elején minden segítséget megkaptak. Ezzel szemben hogy bánnak a magyar kisebbséggel? Tisztességes bánásmód járni nekik, ezzel szemben követelőznek, zsarolnak, gátlástalanul hazudnak! Most mekkora a pofájuk?
Hálátlan gazemberek vezetik őket!
Spiller kedd, 11:02
Előzmény: #395778  Glo67
ok okozat. Nem sikerült értelmezned.  ha politikai kampányt nyomsz az üzletbe akkor a luser sc focicsapatban végzed. 
Ha már politika:  egyik szájukkal demokráciáról beszél a fejlett nyugat a másik oldalon élő szerződéseket rugnak fel és jogellenesen értelmeznek. Az a diktatúra ami nekik nem felel meg az érdekeiknek. És jelentős gazdasági és politikai nyomással fenyegetéssel akarják kikényszeríteni a nekik tetsző eredményt. Ha ez nincs meg akkor így jártál. 
vel991 kedd, 11:00
Előzmény: #395778  Glo67
Biztos hogy ide ilyen zagyvaságokat kell írni?

friss hírek További hírek