Most a konkrét szintek tippelgetésébe én semmiképp se szállnék be, de szerintem is van ráció a MOL emelkedésében. Ebbe az irányba mutat a rendkívül alacsony p/e-je és a rendre vastag osztaléka. Én legalábbis - a fundamentumokat tekintve - ugyanazzal az értetlenséggel figyelem ezt az oldalazó árfolyamot, mint korábban az MTelekom és az ANY esetében…
Dehogy veszi rossz néven, két hónap múlva színét se fogjuk látni! 4500 a Mol 2 hónap múlva? Öregszik és akkor most tényleg finoman fogalmaztam. Balin mondja nemsokára 3000. Az benne van a pakliban, mondjuk pár hete még ezen is nevettem volna, de a mostani háború új széljárást eredményezhet...
A fo kerdes az, mit fog az invesztorok osszessege jo befektetesnek gondolni az uj helyzetben? Annyi latszik mar 3-4 eve, hogy a Gold igen, azt mostanaban "jo minosegu" befektetesnek gondoljak. Valos, kezzel foghato, barhova viheto: es 2 ev alatt 2000$-->3500$ -ra dragult. . Ketlem, hogy a bankok es biztositok nagyra nott kintlevo hiteleire fizetett kamatokat annak gondoljak. Az allamok is mindenhol el vannak adosodva, de novekedes meg alig van. , A "kezzel foghato" es mindennapi elethez szukseges dolgok mintha felertekelodesben vannak.
Szerintem kár arra fogadni most, hogy 2 hét alatt lesz 120 dollár az olaj. Elindult fel, és a ciklus arra felé viszi. Oda fog érni szerintem is, de nem hiszem, hogy 2 hét alatt. Én egy 80-90 dollár körüli 2. Féléves olajár átlaggal már elégedtett leszek. Szerintem a legtöbb olajos elégedett lenne velem együtt.
Nem az történik, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Ezt a vak is látja. OTP osztalékkal korrigálva is mínusz ban van, több mit 3x osztalék esett le róla az idei csúcsához képest. Nem igaz az általánosítás. Közben MOL lehet a jövő héten újra eléri a 3000-t. Ez nem ígéret, de valós lehetőség a technikai képe alapján. Ráadásul pénteken érkezett számlára az osztalék. A vételek abból a jövő héten indulnak meg. Az olajár emelkedik. Ahogy korábban írtam, nem sokáig volt 70 dollár alatt a Brent. Azok az álmok, hogy tartósan 50 dollár körül ragadhat az olaj, szertefoszlani látszanak. Az infláció pedig be fog épülni a MOL árába is. Ezt nem lehet örökké visszatartani. Ha az elmúl évek átlagát 2800-al számolom, akkor is 4200 körüli célár jön ki, csak az infláció miatt. A TA-s alátámasztást a héten már csatoltam. Együttállás van! 😉
MOL es Olaj a kerdessel kicsit megleptel; ez a korrelacio az egesz olajszakma alapja. Az utolso 3 evben az olaj korrekciot csinalt, aminek Aprilisban volt vege. . https://imgur.com/a/diZgLr6 . Es az olaj szekularis supercycle ciklusa felfele mutat a Covid ota. . https://imgur.com/a/wFrg8Mp
HA lezárják,akkor majd Európa vissza sírja a vezetékes Orosz Olajat! De nem baj!!! Majd Amerika azt is elszállítja az Atlanti Óceánon keresztül! JÓ Pénzért! A MOL nak meg a duplájára ugrik a profitja! De addigra a NER bujtatott számláira felvásárolják a maradék közkezet is, hogy az osztalék formaként kivegyék a pénzt! 🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀☺️☺️☺️☺️☺️☺️
Na érzem, hogy nehéz lett a kérdés... van egyszerűbb is: Az iráni eseményekre hétfőn emelkedni fog a MOL árfolyama, vagy esni? (és persze rövidtávon árfolyamot becsülni kb olyan, mint időjárást jósolni. De ha neked van igazad, akkor felfelé kellene mozdulnia az árnak, ugye? )
János, vezesd már le kérlek nekünk, hogy az olajár emelkedés hogyan okoz robbanásszerű MOL eredményjavulást! Egyelőre az Izrael-Irán háború (hosszútávú) hatása nem számszerűsíthető. Szerintem nem lesz 120$ felett az olaj ára, még a 100$ is kérdéses. Irán eddig is embargó alatt állt, az ottani olaj és gázkutak felégetése nem okoz majd ekkora drágulást. A Hormuzi szoros lezárása az inkább tényező. De a dolgok jelen állása szerint hamarabb lesznek a tengerfenéken az iráni hajók, mint a tengeren. Ha esetleg mégis lenne extra MOL bevétel/profit a dráguló olajból, azt Orbánék lenyúlják, mert kell a pénz a 2026-os választás előtti osztogatáshoz. Szóval szerintem nem lesz itt nagy emelkedés.. de ne legyen igazam.
Én csak arra gondolok, hogy több mödszer is van arra, hogy egy ilyen piaci helyzet haszna ne a kisrészvényesek zsebét gazdagítsa. Az egyik az árszabályozás, a másik a ma divatos extraprofit adó, a harmadik, hogy osztalékstoppot vezet be (bár utóbbi csak évekre elhúzódó válságnál fontos). Lehet a fentieket kombinálni is, meg olyat kitalálni, ami nem jutott eszembe.
A tozsden akkor lehet jol keresni, ha ellentetesek a velemenyek a kilatasokrol. Lehet remenykedni abban is, hogy ha az osszes nagy OPEC olajtermelo korul elethalal haboru dul, mint Russia, Iran, Szaud, Kuwait, Irak, stb. akkor az olaj ara ott marad, ahol bekeidoben volt.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.