Balin, most komolyan, minek ez? Nekem nincs OTP-m, rá kellett nézzek a kommentek alapján, hogy mi lehet ez a nagy szakadás és tőkekivonás, de nem igazán látom... 2%-ot esett ma, ami azt jelenti, hogy ATH alatt van komoly 3%-kal. Most ettől jobb lesz a MOL befektetőknek? Vagy kevésbé lesz rossz? Vagy csak szimpatikussá akarod tenni azokat akik minden eső nap megjelennek, hogy belerúgjanak a papírba?
Egyszer majd talán ez a részvény is elindul végre és nem csak az osztalék lesz. A MOL ATH-ról húzott leszorító most valahol 3200 körül húzódik, szerintem az még nagy falat. A '19-es csúcsról húzott leszorító viszont nagyon közel van, kb 3080 körül. Szerintem azt kellene első körben végre szignifikánsan és tartósan áttörni. A nagy osztaléknak ilyenkor azért hátránya is van, a szelvényvágás akkora szakadásokat okoz a charton amit nem könnyű ledolgozni.
Összeségében viszont nem látom reménytelennek a MOL helyzetét, tekintve, hogy rendkívül előnytelen külső környezetben (olajárak 4 éves mélyponton, háborús krízis, recessziós félelmek) is tartja magát. Lassan azért lehet arra spekulálni, hogy a legtöbb negatívum beárazódott és innentől jobb lesz. Vannak erre utaló jelek, a régiós országok gazdasági mutatói például már emelkedést mutatnak.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.