Ez a topik a gazdaság működéséről szól: makrogazdasági folyamatok, piaci mechanizmusok, pénzrendszer, összefüggések. A fókusz a fundamentumokon és a mintázatokon van, nem a technikai elemzésen.
Lehet hozni híreket, elemzéseket, saját gondolatokat vagy kérdéseket – a cél a közös értelmezés, nem a versengés. Az etikus vita érték, a beszélgetőpartner nem ellenfél.
A topikban megjelenő vélemények nem minősülnek befektetési tanácsnak.
Igazából ez inkább egy játszós project most mint komoly, az a véleményem, hogy aki nem fog tudni kódolni, nem érti mélyen amit ezek a tool-ok generálnak és nem tudja jól használni őket, az durván le fog szakadni. Nem alkalmasak arra, hogy kiváltsák az embereket, nem alkalmasak arra, hogy kritikus feladatokat rá lehessen bízni, ha nem ért hozzá valaki, nem fogják tudni lecserélni a jó munkaerőt, de a rosszat és képzetlent igen. Gyakorlatilag növelni fogja a társadalmi szakadékot amennyire én látom és nem szeretnék a leszakadók közé kerülni :D
Ami nálam folyamatosan üvölt mint jelzés az a TGA, FED_ASSET. Az igazából már a historikus adatokban is :D Az RRP érdekes még. És most úgy néz ki a 10Y és 2Y is elkezdett bejelentkezni, a VIX ha megy még feljebb akkor már az is, de most még 30 alatt van. Szóval figyelőn vagyok.
Jaja én is figyelem, végül csak összeraktam a scriptecskémet ami lekapkodja az indikátorokat és raktam bele pár scenario analízist is. így kényelmesebb naponta egyszer szépen összeszedi nekem ami érdekel és kiemeli ha van érdekesség, meg mutatja a trendeket. Annyi hátránya van, hogy van pár olyan adat ami nem teljesen friss. Pl. a tegnapi Fred repo ügyletek csak mára jelentek meg, de vannak olyanok is amik 2-3 naposak.
Nekem úgy tűnik, ez "csak simán" a business as the new usual. Januárban 22.5B Februárban meg eddig 39B-t toltak a piacra, ha jól emlékszem Powell tavaly pont ezt ígérte, hogy menni fognak havonta a Repo ügyletek. Valamiért úgy emlékszem épp ezt a 30-40-es volument ígérte, de nem találtam meg az explicit hírt tavalyról.
Visszanézve a január közepi listát + korábbról (Odfjell Drilling, Vale, Norsk Hydro), elég szépen visszaigazolódott a stratégia, szűk másfél hónap alatt egy teljes évi profitot meg lehetett keresni. De lassan ott tartunk, hogy nehezebb többet hozni, mint a HUF... Na jó, ez túlzás, de a 375-ös eurónál már látszik, hogy a piac kormányváltást és/vagy teljes politikai fordulatot áraz, nem pusztán a kamatfelárat lovagolják meg. Áprilisban jöhet a feketeleves, ha nincs egyértelmű győztes vagy békés átmenet.
De nyilván sok meló és igazából nem érné meg ilyen szempontból, amiért elgondolkodtam rajta most inkább az az, hogy amolyan szórakozás képpen megnézni sikerül-e összerakni ilyesmit. Szerintem a nagybankoknak, a FED-nek tuti van ilyesmije, szóval a hírekből elég hamar kiderülhetne, ahogy te is mondtad, annyira jól, hogy előre jelezzen meg azzal a módival amit mondtam nehéz lenne megcsinálni, mert ha csak hetente vagy naponta gyűjtene adatot az lassú lenne. Nem valami AI agentben gondolkodtam, de mondjuk azokkal meg lehetne iratni és polírozni egy kis programot, abban jobban bíznék az determinisztikus :D
MacroLab – Trendek, minták, töréspontok
Lehet hozni híreket, elemzéseket, saját gondolatokat vagy kérdéseket – a cél a közös értelmezés, nem a versengés. Az etikus vita érték, a beszélgetőpartner nem ellenfél.
A topikban megjelenő vélemények nem minősülnek befektetési tanácsnak.