Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 ma, 18:49
Előzmény: #3155  HZsooolt
Csak szólok sose dolgoztam , masutt,csak ők Budapesten és Pest megyében.  Mellé ment a sunyiskodas bandika...😃
De te evvel a stilussal, és jellemmel,hogy lehetsz területi képviselő ,azaz ügynök? 
Ahhoz sima modor, kedvesség kell. Valószínűleg egyedi a termék amit arulsz, ,nincs konkurenciája a piacon.,és csak beadminisztralod  a megrendelést a jutalékért?? De nem kell az ügyfelekkert ,megrendelesèrt küzdeni ...Igaz?
Az ügyvezető  ismerné a jellemed már repülnel,. Khmmm:)
HZsooolt
HZsooolt ma, 18:30
"7X -es áron" alatt mihez képest? inflációval vagy anélkül? tudsz belőle 7X annyi lakást venni? 
HZsooolt
HZsooolt ma, 18:28
Előzmény: #3152  Spiller
tehát sokkal sokkal sokkal többet is kihozhattál volna a dolgokból...hiszen még fatfire is megirta hogy Orbán kormány amig van az ingatlan csak szárnyal bőven 10% felett... akkor te csak egy amatőr spiller vagy ? 
HZsooolt
HZsooolt ma, 18:25
Spiller ma, 18:16
Előzmény: #3147  HZsooolt
"...májusban jártak le pénzek utána raktam devizákat és forintot a részvény kereskedési számlákra.."  bonyolult mondat... ráadásul van egy régi befhitel szerződésem ami kiderült ketyeg és tőkeáttéttel tudtam vásárolgatni nagyobb pakkokat. richternek molnak ismerem a szintjeit. 
utólagos okoskodás az ingatlan. .. tulipánhagyma... senki nem látta csak mákjuk volt.  
OTPvel többet lehetett keresni mint ingatlannal 4ig-vel még többet .  Van pár ingatlan ezek mind használat alatt. .. van olyan ami most épp 7x es áron van..  állampapírral jött 40% felett. likviden. ..és ott vannak a projektek.  Nekem ez megfelel.  
HZsooolt
HZsooolt ma, 18:15
Gyakori kérdések google :) 
Gyárvezetőt nevezhetjük sima üzemvezetőnek is. mondjuk írányit egy kisebb üzemet.
Gyárigazgató pedig sokszor teljes feladatban látja el az adott gyáregység irányítását, tehát akár ügyviteli feladatokat is ellát.És képviseli a céget az adott országban, a cég első embereként.
HZsooolt
HZsooolt ma, 18:10
Előzmény: #3149  N0MAD
placi megtalálta benne a pajtást és az igaz embert... a jó emberismerő... 
N0MAD ma, 17:22
Előzmény: #3144  Spiller
"úgy élek ne kelljen hazudnom. "
Hát, sokan emlékeznek az összes nicked előéletére, el is maradtál a legtöbb topikból, sajátjaid is feladtad. Új topik, új embereknek egy darabig domboríthatod a kocsmacoelhokat. Majd kiismernek és repeat.
Persze reménykedhetsz holnapra elfelejtem. Mint a szavazók is a kormány húzásait tavaszra. Armageddon, ja. :D
HZsooolt
HZsooolt ma, 16:54
Előzmény: #3146  Placi82
milyen pozi az hogy " gyárvezető" ? Ha van egy szívószál üzem, annak a vezetője mi?
Van ügyvezető, CEO vagy CFO, Gyár igazgató de "gyárvezető"? az nem a targoncás? :)
HZsooolt
HZsooolt ma, 16:34
Előzmény: #3144  Spiller
ahhoz kêpest a mol topikban 2 honapja kb. irtad mikor 2600-700 körülről felment 3000 köré eladtad.
Amúgy csodalkozom hogy spiller létedre lemaradtal az elmúlt időszak ingatlanaremelkedésről Tivadar tudna mesélni csak idén januártól mennyit ment.. :) van még mit tanulnod. Persze nem tőlem, hanem Tihamértől vagy Tivadartól vagy hogy is hívják. Izomtól is..
 :)
Placi82 ma, 16:30
Előzmény: #3140  Spiller
Nem volt nap, az utóbbi hónapban és nem fújt a szel. Akkorára ugrott az ország elektromosaram  import ára, hogy csak na.
Csak úgy duborogtek a gáz erőművek, hogy energiát állítsanak elő. 
Az atom az oké. Aki Paks2 t hátráltatja az a haza ellensege. Mert nem érti az energiapolitikat és a szűk keresztmetszeteket.myaron túlterhelés van Európában és Mo-n is arambol , de  a megujulok ciklikusak. És úgyse nem mondhatjuk az energiaigenyes uzemeknek autogyarak vegyiparinak hogy áprilisig álljatok már le légyszí:)) 
Ui. Én elhiszem, hogy Te úgy elsz, hogy neked ne kelljen hazudod. 
Nekem sokan hazudtak. Én elég hamar gyarvezeto lettem  meg 30 éves korom elott
 Sok hazugságot és megtévesztést, hallottam, munkásoktol kezdve a csoport és reszlegvezetokig  😉
Rutin, meg az évek, es a velem született ösztonom alapján, te biztos hogy nem hazudsz... Kiszurom a vetitést, csak minek szóljak. Főleg itt. De te a valósat  mondod magadról. 
Spiller ma, 15:06
Előzmény: #3141  ORK
Igen, a cégekből kivettem saját pénzeket kedvezményes hitelek segítettek ebben és a saját pénz és a "felesleges"  hitelpénzek mentek állampapírokba.  
Spiller ma, 15:01
Előzmény: #3142  N0MAD
ne igyál. hazugsággal akarsz előre jutni? Szánalmas.  22-23ban eladtam minden befekteséses ingatlant utána állampapír. Szotyi pénzek voltak a részvény számlámon. Mollal richterrel kerestem valamennyit.   Idén március májusban jártak le pénzek utána raktam devizákat és forintot a részvény kereskedési számlákra. Teslával meg daxokkal kerestem elég szépeket. Nyakig vagyok eurral usd vel miután ment lefele..a pénzem jó része állampapírban várakozik.   Nem neked írom mert holnapra kialszod semmire nem fogsz emlékezni. Én úgy élek ne kelljen hazudnom. ,) 

N0MAD ma, 13:10
Előzmény: #3138  Spiller
Ja amúgy a hajóról legendásan nem a kisegerek menekülnek.
De miért pont ezt értetted volna meg ha mást se.
N0MAD ma, 13:09
Igen, évek óta várod a gazdasági összeomlást és közben meséled milyen kjól hoztan a tőzsdei hozamaid.
Ezt tanusíthatom.
ORK ma, 11:33
Tűpontos lényeglátás. Jómagam is kivettem osztalékot és becsukom szemem,fülem. Nehéz,nagyon nehéz hogy ne vegyek valamit. De Én is cash poziban szeretnék lenni és magyarázom magamnak, hogy akár egy évig is megéri, mert garantáltan lesz egy korrekció és akkor bele tudok venni a piacba. Egyedi részvényeket akkor nem, kizárólag indexet fogok venni.
Spiller csütörtök, 23:52
Előzmény: #3127  Placi82
Nalam nem gond ha a nyersanyag import. Szeles beszallitoi kör kell.a lenyeg a vacak kis nyersanyAgbol magas hozzaadott erteku csúcstechnológiás a termeket allits élő a rendelkezesre álló legolcsobb energiaval. Pl nap szel es atom. Es ha ott tart a technologia akkor konnyu fuzio vagy  hidrogen. Mellette csokkenteni a karos hulladek kibocsatast a meglevo szemetkupacok elegetese. Gaz vagy plazm egetok...
matatakakiba csütörtök, 23:46
Előzmény: #3134  FatFIRE
Ez Japanban 50+%. Persze ok szorgalmassabbak.
Spiller csütörtök, 21:32
Előzmény: #3132  N0MAD
A szokásos. Nem sikerült megértened és a szokásos, rossz következtetést vonsz le.  Európáról beszéltem. A nomád félék meg csak az orbán gazdaságpolitikáról beszélnek és szervilis testtartással  a bezzeg nyugat zószlókat lengeti. . Azt sem igazán sikerült értelmezned ha valakinek van valamennyi pénze akkor tetszik nem egy teljes spektrumban kell néznie a világot.  Kb 400x leirtam várok egy gazdasági összeomlást , világ szintűt vagy minimum egy 20-30%os beesést amit már várok.  Most ehhez képest nem értelmezni a háború eszkalálódásának a lehetöségét..háát mondjuk nem csodálkozom... a képességek korlátosak... a rumoshordóban cincogók legalább voltak a rumoshordóban.. a pocsolyába fulladó kis egerek élete úgy telik el még a közelében sem jártak. 
HZsooolt
HZsooolt csütörtök, 20:22
Előzmény: #3120  ORK
kettőnk közül téged tiltottak trollkodásért (bárki megnézheti), téged etettek? 
mikor és mire voltam irigy? 
HZsooolt
HZsooolt csütörtök, 20:20
légy férfi és írd le
HZsooolt
HZsooolt csütörtök, 19:59
Előzmény: #3118  ORK
kire gondolsz? :) 
FatFIRE csütörtök, 19:44
Előzmény: #3129  Spiller
Németországról, az európai gazdaságról:
.
"Már jelenleg is 33 nyugdíjas jut 100 munkaképes korú személyre. 2070-ben a legkedvezőbb esetben is ez a szám 43 lehet, tartósan alacsony születési arány és gyenge bevándorlás esetén pedig akár 61 is."
.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251211/demografiai-bomba-ketyeg-europa-sziveben-egyenesen-a-katasztrofaba-robog-a-kontinens-legerosebb-orszaga-805626
.
Világos előjelei vannak a bajnak. Utólag természetesen tele lesz a világ olyanokkal, akik azt fogják mondani, hogy "Dehát senki nem tudhatta előre...". 😂
FatFIRE csütörtök, 19:31
Előzmény: #3131  FR73
Tudtam már róla, ez egy jó kezdeményezés. Egy jól működő lakás gond nélkül elvisel ekkora adótöbbletet, ha ettől folytatódhat a rövid távú kiadás, bőven megéri. 👍
N0MAD csütörtök, 18:38
Igen remeg a gatya a nerpropagandistáknál, armageddon az :D
Aztan év elején még tele szájjal röhögtek azokon akik azt mondták akár baj is lehet a gazdaság terén.
Változnak az idők na, más a cincogás hangszine a hajó elhagyásakor mint a rumoshordóban úszkálva. 
Spiller csütörtök, 17:17
Előzmény: #3128  FatFIRE
még a helyszín a kétséges :) Ha gáz van légtérzár banki kifizetések utalások, széfek zárolása.  Ha fizikailag viszed várnak a rablók. Talán nem véletlen 1-2 éve volt egy hullám európai gazdagok vették a házakat újzélandon és délamerikában. Armaggedonos? igen. De mindig is volt armaggedon miközben senki nem várta. FIRE- Biztonság- Káosz- Menekülés négyese.  
Spiller csütörtök, 16:57
Előzmény: #3116  Goldstein17
nekem is van szép pakk eur /még ma is vettem cégnek/ és usd..de egyelőre az euro létéért aggódom. Érzi a bajszom valami  lesz..  Beraktam videót de kb én is így látom. Két verzió lehetséges..vagy kétféle euro lesz vagy visszajönnek a nemzeti valuták EUROpában. A legnagyobb gond a váltási arány. 
És lehet még ennél is rosszabb.  Látható ukrik egy proxi háborút vívnak orosszal. A nyugat az ukrik vérével kísérletezik az oroszokon. Putyin megmondta ukriknál sebészi pontossággal végzik a csapásokat európával a háború az nem ilyen lenne. Ukriknál mennek az orosz bombák a rakéták és a maximum a 10 halott. A zsidók odacsesznek a civileknek 80-150 ember meghal miközben állítólag célzott támadás volt. Budapest ostromakor több száz ember halt meg egy egy hullám után. Az komoly? Európa oroszok támadására készül? Vagy megtámadására? A most divatos megelőző csapás címszóval?  Eddig provokálják az oroszt?  Nem reális ha túlerősödnek ukrik akár területszerzés is járhat a fejükben. Pl Magyarországgal is bepróbálkozhatnának. EU ellenük fordulna? Vagy a NATO? Minket eladtak már párszor. legutóbb 56ban usa is meg európa is. Sajnos ezekkel számolni kell még ha ez így kimondva extrémnek tűnik de ugyanilyen extrém volt a mostani helyzet pl az ukrán gazdagoknak is. 
FatFIRE csütörtök, 16:35
Előzmény: #3126  Spiller
Az egyéni stratégiám egyszerű: viszem a pénzem. Ökölszabályként elmondható: sokkal könnyebb jól befektetni ott, ahol van tőkevonzó képesség és prosperitás. 🤷🏻‍♂️ Európának inkább a woke és a cancel culture az "erőssége"...
Placi82 csütörtök, 16:29
Előzmény: #3126  Spiller
Igazad van, én gazdasági oldalról közelítem meg. A jövő a nyersanyag és az energia. És az EU nak egyik sincs. 
Ellentétben a globális dél, Kína, Oroszország, Brazilia, stb. A másik oldalt meg USA, és szatelit erdekeltsegei Dél és közép Amerika. 
Es USA hónapok kérdése és hagyja az atlanti szovetseget. Túl drága. Ki fog lépni. EU magára marad mint az arva fiú. Sajnos, nagyon sajnos 
Spiller csütörtök, 16:20
Előzmény: #3115  Placi82
Sajnos ez a pálya. Én régóta tudom de nem nagyon fogalmazta meg senki. 
Ilyen mértékben feladni EU versenyképességét befolyását, biztonságát és fejlesztések helyett nagyüzemben költeni az adófizetők pénzét, veszélyeztetni látüket, létbiztonságukat.. ...  Ez nem simán rossz döntések vagy rossz ideológiai felhang..ez bűncselekmény. 
Facebook
Placi82 csütörtök, 16:16
Vehetsz pár részvényt majd ajánlok, de most 2 monoton nyomom a kereskedés, és fáradt is vok, de írok pár jó részvényt, ami válságállo lesz. 
Placi82 csütörtök, 16:08
Előzmény: #3122  Goldstein17
Meg ne próbáld!!!!!!!!!!!!!! 
Placi82 csütörtök, 16:07
Diverzifikalj. Váltsd egy részét CHF be. Egy reszet USD  be. Egy részét rövid ismétlem rövid USA Treasury. Mármint az euró pakkodbol. 
Bár kovetheted Fatfire vonalat ha ingatlan. Ingatlanba is diverzifikalnek, Dubaj. Például. Csak én nekem már nincs csak amibe lakok meg egy telek, mert, nem hittem hogy még 3 állami ingatlanpiaci pumpa jön 2022 után. Ti jól jártatok. Nekem nincs mit eladni:(
Goldstein17 csütörtök, 13:30
Előzmény: #3121  Goldstein17
Ha hiszek a kamatcsökkentésben akkor hosszú kötvény lenne vonzó.
Goldstein17 csütörtök, 13:24
Előzmény: #3117  ORK
Valami rövid kötvény ETF?

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek