Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
z0li23
z0li23 2025. 10. 03. 19:57
Előzmény: #617  slash
z0li23
z0li23 2025. 10. 03. 19:56
Előzmény: #617  slash
A zöld tea pontosan az! Nem fogod annyira kívánni az édességet és nem fogsz össze-vissza zabálni. A csalán tea meg hajtja le rólad a vizet. A kettő együtt brutál kombó. Olvass utána. 
izommanvagyok 2025. 10. 03. 19:56
Előzmény: #609  tihamer

Jó úton kapizsgálod az egészséges életmódot!  Az őseink táplálkozásához és elkészítési módjához kell visszatérni állatvilágban nincs magas vérnyomásos szarvas  vagy rákos oroszlán!
slash
slash 2025. 10. 03. 19:52
Előzmény: #611  z0li23
Étvágycsökkentő tea kéne. Állítólag van olyan. Így hogy leírtam már éhes lettem..:-)
Goldstein17 2025. 10. 03. 19:52
Nagyon ritkán eszem vörös húst és disznót is minél kevesebbet. Főleg csirkét, halat és sok zöldséget fogyasztok. Ma például csak levest ettem vacsorára, az is finn  lazacleves volt sok kaporral. Semmi cukros, a desszert általában 85 %- os étcsoki. Minden nap 7-10 km-t futok. Súlyproblémáim nincsenek a BMI indexem a normál tartomány alsó felébe esik, de mindig úgy érzem, hogy jó lenne leadni még egy pár kilót.
slash
slash 2025. 10. 03. 19:41
Vacsora nélkül, csak  bezabálva megy az alvás  és  nem tudok éhesen lefeküdni. Éjjel 3 kor felkelek éhség felébreszt ennem kell másnap zombi vagyok. Próbáltam már mindent. 
Goldstein17 2025. 10. 03. 19:40
Látom a táplálkozás területén is hasonló irányelvek vezérelnek, mint az ingatlanpiacon:)
Az se rossz amikor egy ortopédus  a gasztroenterológia szakértőjeként ad tanácsokat, olyan mintha egy vegyészmérnök statikai megoldásokat javasolna. Mindkettő mérnök, miért is ne?
slash
slash 2025. 10. 03. 19:38
Szeretem a húst de ennyit? ebédre fél kiló? nem viccelj már? töpörtyű? enném de azonnal zsírrá változik ! tilos! Anyám  küld rántotthúst  3-4 napig eszem húsmérgezést kapok olyan dagadt leszek tőle mint szar.  Asszony vékonyan főz, air fryer van már azt eszem nagyrészt amit ő csak ő 55kg én a duplája.   
slash
slash 2025. 10. 03. 19:35
Előzmény: #607  N0MAD
Ez a baj. Jön a tél és már dagadtan indulok neki a télnek. Még a tavalyi téli plusz kilókat sem adtam le! :-)
Asszony totál cikiz már. Nem tudok fogyni szenvedek , semmi nem történik a mérlegen, bedühödöm bezabálok, vége. Régen futottam, már futni sem merek félek szétmegy a térdem. gyalogolok naponta 5-10000 lépés. Ördögi kör. 
z0li23
z0li23 2025. 10. 03. 19:09
Előzmény: #603  slash
Zöld tea + csalán tea - olvass utána 
N0MAD 2025. 10. 03. 18:15
Igen, három nap grafikonját kell a végtelenbe húzni, ennél jobb stratégia nincs is.
Illik hozzád, sose lehet baj az önazonossággal!
tihamer
tihamer 2025. 10. 03. 18:07
Előzmény: #607  N0MAD
"sokat enni, egy normál adag kajának a fele ha lemegy és kész."
.
Ezt tapasztaltam én is.
Szerda ebéd fél kiló darált disznóhús laposra sodorva, atsutve.
Csütörtök, fél kiló máj atsutve.
Ma, pénteken csirke falatok sütve.
Reggelire egy szelet sajt és pár töportyu 
Vacsorák nem voltak nem vagyok éhes.
3 nap alatt ugrott mínusz 4 kiló.
Kulonben 10 napot kell kibírni.
.
Meglátjuk.🙂👍
tihamer
tihamer 2025. 10. 03. 18:00
"LeírásAz emberi emésztőrendszer felépítése arra utal, hogy őseink alapvetően húsfogyasztók voltak, és csak viszonylag kevés növényi rostot kellett feldolgozniuk. Nem véletlen, hogy a legtöbb energiát és tápanyagforrást igénylő szervünk, az agy fejlődése végül lehetővé tette a bolygó meghódítását. Az embernek csak akkor kellett más táplálék után néznie, és áttérnie a vegyes táplálkozásra, amikor a nagyvadak száma csökkenni kezdett. Ma talán újra visszatérhetünk a húsalapú táplálkozáshoz.
Az úgynevezett carnivore étrend megengedi bármely állati eredetű táplálék fogyasztását, beleértve a halat, a tojást, a tejet, a vajat, a sajtokat és az állati eredetű zsiradékokat is. Dr. Shawn Baker cáfolja azokat a feltevéseket, hogy a csak húst fogyasztóknál hiánybetegség alakulna ki. Mítosz az is, hogy a húsevés köszvényhez vezet, vagy hogy a vöröshús-fogyasztás növeli a vastagbélrák kockázatát. A könyv részletesen beszámol a módszert alátámasztó evolúciós, történelmi és táplálkozástudományi ismeretekről, így érthetővé válik, miért érnek el olyan sokan kimagasló sikereket vele. Az elméleti hátteret ámulatba ejtő személyes történetek is kiegészítik.
A húsevő diéta több egyszerű étrendnél: alkalmazása az élethosszig fennállónak és súlyos lefolyásúnak ítélt betegségekre is megoldást nyújthat, s erre a szerző tudományos magyarázattal is szolgál. A carnivore étrend hatására számos panasz megszűnik vagy enyhül, sőt elhízás esetén is sikerrel alkalmazható.DR. SHAWN BAKER az Egyesült Államok légierejénél szolgálva megjárta Afganisztánt, ahol ortopéd traumás sérülések szakértőjeként dolgozott. Az elmúlt években munkájában arra összpontosít, miként lehet a táplálkozást egészségi állapotunk, teljesítményünk és általános közérzetünk javítása érdekében felhasználni. Az általa kialakított Carnivore Training System, valamint magánkonzultációi révén ezreket inspirált arra, hogy megkérdőjelezzék a táplálkozással kapcsolatos, idejétmúlt dogmákat, és válasszák a húsevő életet."
N0MAD 2025. 10. 03. 17:54
Nem rábeszélés, de ismerős nőknek nagyon beváltak az újmódi fogyókúrás szerek.
Egész egyszerűen nem vagy éhes, sőt nem is bírsz sokat enni, egy normál adag kajának a fele ha lemegy és kész.
Nekem nem volt gond soha ledobni egy tizest, de még én is elgondolkoztam rajta, leginkább a jojó megelőzésére. Mert télen mindig vissza is jött.
Persze orvosi recept, rendszeres vérkontroll, meg amit akarsz.
tihamer
tihamer 2025. 10. 03. 17:53
"Húsevő diéta a carnivore módszer Dr. Shawn Baker - Egészségmező" https://egeszsegmezo.hu/konyvek-magazinok/konyvek/husevo-dieta-a-carnivore-modszer-dr-shawn-baker
slash
slash 2025. 10. 03. 17:47
Előzmény: #598  tihamer
Túlsúlyos vagyok 182cm 100 kg. Többször nekialltam fogyni koplalni és egy szedelgo zombiva változtam. Ilyenkor egy kakaos csiga hoz vissza az eletbe. Munka rohanás stressz otthoni munka hajtás, minden. Pia cigi nincs de a cukor es szénhidrát megvonást nem bírom sajnos. 
net91 2025. 10. 03. 17:43
Kutatások bizonyítják már, hogy a ketogén diéta egészségtelen. Régen hittek benne.
tihamer
tihamer 2025. 10. 03. 15:48
Előzmény: #600  tihamer
"A  ketogén diéta igazi életmódváltást jelenthet az emberek többségének, de hatástalan és bosszantó is tud lenni, ha helytelenül végzik. A ketogén diéta egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de ez nem jelenti azt, hogy megfelelően kivitelezzük. Sőt, az egyre több elnevezés, stílus és végcél egyre csak bonyolultabbá teszi a megértését és elsajátítását. Móni a Peak vezetője, elmagyarázza és megmutatja, milyen problémák és lehetőségek merültek fel a zsírok világában gyártási oldalról. 
.
3 ÖSSZETÉTELI kritérium, ami alapján mindenhol jól választasz, katt a videóért:Ebben a pillanatban az anti-zsír propaganda már alábbhagyott és majdnem mindenki érti, hogy akkor ha zsírokat eszel, ez még nem feltétlenül tesz kövérré. A tény az, hogy inkább a magas, egészséges zsírtartalmú diéták azok, melyek betarthatóak, mert ezekkel a hormonrendszered egyensúlyban van, a vércukorszinted az ellenőrzésed alatt és a magas zsírmennyiség miatt kevésbé vagy éhes. Az alábbi 7 ZSÍROS étel abban segít, hogy szálkás maradj és tartani tudd a böjtöd hosszú időn keresztül, és az írás alján a ketogén diéta egyáb alapjait is megbeszéljük.
.
SŐT, itt kérhetsz magadnak egy ketogén étrendet is! Vidd el!Melyek a ketogén diéta alapjai?Ketózis akkor alakul ki, amikor a tested számára kevés szénhidrát áll rendelkezésére, hogy energiát biztosítson a különböző életfunkciókhoz, terhelésekhez egyszóval a testi funkciók ellátásához. Értékben számolva egy napi 50 g alatti mennyiséget jelent. Tested egy egyedülálló metabolikus állapotba lép, a májad apró szerves molekulákat, úgynevezett ketontesteket állít elő, hogy biztosítani tudja ezáltal az optimális energiaszintet az agyad, szerveid és izomzatod működéséhez. Egy átlagosra szabott diéta alatt a vér átlagos ketonszintje 0,1-0,2 mmol körüli értéket mutat. 
.
Egy 75% zsír- – 20% fehérje és 5% szénhidrát alapú ketogén diéta alkalmazása esetén ez az érték 0,5-5 mmol mennyiségre ugrik.A ketogén diéta kezdetén fáradtnak és erőtlennek érezheted magad, és mintegy 2-6 hétnek kell eltelnie, amíg szervezeted áttér az úgynevezett keto-adaptáció állapotába, azaz alkalmazkodik a ketogén táplálkozási módhoz. A keto-adaptáció egy olyan metabolikus állapot, amelyben a szervezeted szénhidrátok helyett a zsírokat és ketonokat használja energiaforrás gyanánt. Az eljárás során növekszik a tested szöveteinek azon képessége, hogy oxidálják, azaz égessék a zsírt és hasznosítsák a ketonokat. Számszerűsítve nagyjából 30 g zsírfelhasználást képzelj el egy óra edzés folyamán.
Nem jellemző azonban a fáradtság, mert ha már diétázol vagy sportolsz egy ideje, gyakori a sportolók visszajelzései alapján, hogy az alacsony szénhidrát tartalmú étrendről áttérni a magas zsírtartalmú étrendre, mindig hatalmas megkönnyebbülést és energia ugrást okoz. A legtobb férfi, kevésbé szédeleg kemény edzések után, akkor sem, ha minimális a szénhidrát fogyasztása. "

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek