Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Rincewind2 2025. 10. 05. 04:46
Előzmény: #655  Spiller

"A műtrágya az pótolja a földből hiányzó anyagokat de ezek  természetes anyagok. Régen rézgáliccal permeteztek, emberre kevésbé volt káros. Ha csórtunk szölöt és kék pettyes volt, megmostuk a nyomókutnál és jóizüen befalatoztuk. A mai anyagokban fene tudja mik vannak. "
Rézgáliccal sohasem permeteztek, mert olyan alacsony a vizes oldatának a pH-ja, hogy leperzseli a növényeket. Bordóilével permeteztek,  a pH-t oltott mésszel állították be.
Spiller 2025. 10. 05. 00:44
Előzmény: #658  Zanza2
Jaja erre találták ki az összeesküvés elmélet kifejezést. Öe. Vagy felismerés? Bárkit be lehet fenyiteni zsarolni. Lattuk már miket tettek a tudomány nevében is. Tidomany? A nagy bumm? Ez komoly?  Évente cafoljak elméleteiket a "tudosok", dicséretes az ember meg akarja ismerni a környezetet de csak a felszínt kaparassza és csak 1-1 epitokovet sikerül neki felismerni a termeszet végtelen rendjebol. 
Zanza2 2025. 10. 05. 00:17
Előzmény: #654  Spiller
Sajnos ezek az első látásra nevetségesnek tűnő hablatyok és konteók valójában rendkívül veszélyesek. Egyszerű és gyors, de leginkább hamis megoldásokat kínálnak a laikusoknak a világ bonyolult problémáira, ellentétben a tudomány rögös és fárasztó útjaival. Gyorsan terjednek a neten, közösségi felületeken, aláásva a valódi szakemberek tekintélyét, tagadják a tudomány eredményeit.
A tudomány óriásit hibázott, hogy nem fordított kellő figyelmet a megfelelő kommunikációra, a konteók cáfolatára. A téveszmék terjedése sokkal eredményesebb.
Nem tudom, visszafordítható-e még ez, vagy legalább megállítható-e...
Egyelőre nem úgy néz ki, a téveszmék már kormányzati szintekre emelkedtek, nem is akárhol, ld. Trump és hasonlók.
Szép új világ elé nézünk....
Spiller 2025. 10. 04. 23:16
Visszatérve a fötémához. . A FIRE ha jól tudom azt jelenti korai nyugdijba helyezed magad. Lébecolsz valahol, tengerpart, horgászol hajókázol... ez állati jó 1-6-12 hónapig. És utána?  Én szeretem a munkám hozza a pénzt, a stratégiai részeket nagyon élvezem.  Heti 2 napot dolgozom 5 nappal azt kezdek amit akarok. Ha kell távolbol is dolgozhatok. Az élet összetevöi a képességek az alkalmazott tudás és a szerencse. Azt gondolom megy az életed folyása, vannak elágazások, és a döntésedtöl függ a további szakasz . Amikor egyenesen mész akkor vannak benne kilométerkövek, amik jelzik az irányt.  Utána jön a következö elágazás. Nagyon érezni érzékelni kell az elágazásokat a sarokpontokat, itt dől el a további sorsod.Jó csápom van a bajszom mindig jelez. (a bajt is jelzi) Sokan visszamennek mert azt gondolják rossz az irány, de már nem lesz ott az a a másik út. Tehát ha döntöttél végig kell járnod. 
Szerintem ha nem kell olyat tenned amit nem szeretnél, nem vagy függö helyzetben,  kényelmes igényed szerinti életet élsz akkor már olyan életet élsz amit a világ embereinek a 90%-a nagyon szeretne. Ha boldoggá tesz hajts, Danny de Vito mondta a nagy likvidátorban "„Amikor meghalsz, az nyer, akinek több van.”" 
offshort
offshort 2025. 10. 04. 22:06
Előzmény: #654  Spiller
jojo, de mi van kemtréllel? 
meg az ufoemberekkel? azok már elfoglalták a földgolyot! , 
ami egyébként nem biztos h golyó alaku!, nna ugye!  :))
Spiller 2025. 10. 04. 22:05
Előzmény: #641  szieszta
A műtrágya az pótolja a földből hiányzó anyagokat de ezek  természetes anyagok. Régen rézgáliccal permeteztek, emberre kevésbé volt káros. Ha csórtunk szölöt és kék pettyes volt, megmostuk a nyomókutnál és jóizüen befalatoztuk. A mai anyagokban fene tudja mik vannak. 
Spiller 2025. 10. 04. 21:59
Előzmény: #640  szieszta
Igen, ez igaz. Itt a szándék a lényeg. Ha akarják akkor olyan anyagokat rakhatnak a felsoroltakba amik rombolják, átirják a dnst vagy bármit amit szeretnének.   Lásd pfizer problémák.  De korábbról láthatod, megjelent az AIDS, hirtelen mentek Afrikába az oltóanyagok, nagyon megemelkedett az afrikai aidsesek száma, majd vizsgálgatták azokat akik túlélték. 
szieszta 2025. 10. 04. 17:34
Előzmény: #643  FR73

Én elég hosszú ideje 100 kilót kerülgetem, 190 centis vagyok, de elég széles vállú. Ha öltönyt kell venni, a zakó mindig 2 számmal nagyobb, mint a nadrág és nem a pocakom miatt, hanem feszül a vállaimon.
Még az orvosom is azt mondta, lépjek vissza  a mérlegre, mert nem hiszi, hogy 100 kiló felett vagyok.
Az évek folyamán viszont megfigyeltem, hogy szépen átrendeződik az alkatom, az izom fogy, a zsír meg gyarapszik. Pedig minden nap megvan a minimum 10 ezer lépésem, talán 5-6 szor marad ki egy évben. Minden este gyalogolok.  Érdekes módon nem fogyok tőle, de a táplálkozásomra nem figyelek, szeretek enni és elég sokat. Igaz, a korral az is csökken. Régebben fociztam is, persze nem versenyszerűen, de rendszeresen és akkor sem fogytam.
Fiatalom az ebéd után még elkaptam egy egy rántott szeletet, csak úgy rágcsálni, most már nem fér belém.
Zanza2 2025. 10. 04. 16:06
Előzmény: #651  Zanza2
A könyv alaptézise is téves, az ember nem húsevő, hanem mindenevő (ahogy már itt mások is említették), az evolúció során vegyes állati és növényi tálplálkozás alakult ki, amit pl. a fogazata és a bélrendszer hosszúsága is bizonyít.
A könyv másik alaptézise, miszerint a vörös húsok rákkeltő hatása csak egy mítosz, nem csak egy egyszerű hazugság, hanem egy rendkívül káros téveszme.
Senki nem állítja, hogy ezeket teljesen ignoráljuk, de célszerű csökkenteni a fogyasztásukat.
.....
Mindez honnan? Táplálkozás- és élelmiszerkémiából (is) államvizsgáztam biomérnöki karon. Igaz nem ma volt, de a fenti alaptézisek nem dőltek meg, sőt az újabb kutatások inkább megerősítették őket.
Zanza2 2025. 10. 04. 15:51
Előzmény: #645  tihamer
A keto-diétával a következő problémák vannak:
1/ Megemeli a vér koleszterin szintjét, így növeli a stroke vagy szívinfarktus kockázatát.
2/ Mivel kiiktatja az étrendből a növényi rostokat, rossz irányba változtatja meg a mikrobiom (bélbaktériuomok összessége) összetételét, holott ez a bél felszívódás legfontosabb eleme, kihat a teljes anyagcserére.
....
Szóval max. rövid távú fogyási technika, de erre vannak sokkal egészségesebb, kevésbé kockázatos módszerek.
....
A linkelt könyv egyértelműen a "bulvárezotéria" kategóriájába tartozik.
N0MAD 2025. 10. 04. 11:03
Előzmény: #649  slash
Ne érts félre, nem azt mondtam ilyen vagy hanem hogy idoskorra kifuthat ide cukorbaj.
A vérkép és egyéb tesztek nem mutatják ki, már csak az ehgyomor miatt se, specifikus terheléses mérés (nagy cukorbevitel utáni ismételt mérések, de tán még mozgás is lehet, nem voltam benne) kell a felismeréshez. Ezért mondtam hogy neked kell utánamenni, pár ismerős van aki megunta hogy lepattan “semmi baja” eredménnyel a vizsgálatokról, de amúgy gáz van.
Meg van az inzulinnrezisztancia is, de nemmértek hozzá.
Pont ezért írtam hogy hamis megnyugvást ad a vérkép. És (nem tudom miért) az orvosok nem szoktak erre a vonalra ráállítani vizsgálatügyben. 
Én szóltam, de nem foglak rábészélni off vége.
slash
slash 2025. 10. 04. 10:56
Előzmény: #648  N0MAD
Köszi az aggódásod. Rendszeresen járok orvoshoz, állami és magán felváltva. 1-2 évente vérkép, UH, agyi CT,  tükrözés alul, folytassam? inkább ne. Elvagyok, tudom magam uralni. Itt hisztizek a fórumon de amúgy elvagyok. 
N0MAD 2025. 10. 04. 10:38
Előzmény: #613  slash
Te, abszolút nem bántásként, de cseréld le a cukrot / kaját valami szerre, és egy az egyben mintha függőt hallanál.
Nagyon gyorsan menj el valami komolyabb terheléses cukorvizsgálatra, inzulin intolerancia, akármi, mert fel nem ismerve őrült nagy rombolást tud csinálni hosszú távon fizikailag is és mentálisan is.
Nagyon nem vicc, van pár ismerős aki maga járt utána mert normál vizsgálatok max az éhgyomorra vércukorteszt szintjén maradtak, és kiderült bajuk van.
Meg olyan idős ismerősök is vannak/ voltak akiknél a rombolás végigment, időskori agresszióval, rendszeres kontrollálhatatlan dührohamokkal, a fizikai tüneteken túl.
A stresszérzeted se normális az elmondott háttereddel.
Nem akarok se vészmadárkodni de elviccelni se. Ne várd meg amíg baj lesz és akkor derül ki, ezt a csalántea nem oldja meg.
Josti 2025. 10. 04. 09:46
Előzmény: #646  Josti
Ja bocs, ez még lemaradt: nem voltam kövér de már a határát súroltam ~február óta kb 20%-kal csökkentettem a kalóriabevitelt és ~10-15%-ot fogytam 0 testmozgással(amire azért nem vagyok büszke:D)
Josti 2025. 10. 04. 09:41
Előzmény: #643  FR73
Így vagyok vele én is. Az a problémám a mindenféle diétával, hogy számomra tarthatatlan(talán majd ha nyugdíjas leszek) meg egy kínzásnak élem meg. Kb fél éve követem a kalóriabevitelt és az egyik legjobb tapasztalat, hogy meggondolom, hogy érdemes e megenni az aktuális szemetet. Néha igen, persze, de sokszor találok jobb és legalább akkora élvezetet nyújtó ételt fele annyi kalóriával. Pl.: múltkor nézegettem nasinak valami kekszeket, aztán fele annyi kalóriával ott volt a carte d’or jégkrém. Vagy mennyiségi példa: ~15dkg tészta helyett ~10-et eszek.
tihamer
tihamer 2025. 10. 04. 09:22
Előzmény: #610  N0MAD
Aki le akar fogyni , olvassa el ezt a könyvet.
.
És az elején míg nem jönnek az eredmények legalább kicsit higgyen benne. Anélkül nem megy..
https://egeszsegmezo.hu/konyvek-magazinok/konyvek/husevo-dieta-a-carnivore-modszer-dr-shawn-baker
thinkpositive
thinkpositive 2025. 10. 04. 08:38
Előzmény: #641  szieszta
Márpedig ha a szomszéd permetezett, akkor mindenki ugyanúgy csinálja, sőt nem is lehet másképp...
Tyúktartásról pedig videó (árakkal):
https://telex.hu/gazdasag/2025/10/03/deutsche-welle-tyuktartas-baromfi-hus-tojas
FR73 2025. 10. 04. 08:27
Előzmény: #642  Josti
Az ember mindenevő, úgy tanultuk. Na eszerint csinálom, biztos jut bele szemét is, mert azt kikerülni lehetetlen.
Változatosság a lényeg.
Mondjuk én és párom is szerencsések vagyunk plusz-minusz 2 kg sávban vagyunk hosszú évek óta, ez talán genetika is, a 20 éves öltönyt is tudom hordani.
Josti 2025. 10. 04. 08:20
Enni csak úgy érdemes mint ahogy a pénzzel bántok. Nem szabad sokat vagy akár mindet elfogyasztani egyszerre és diverzifikálni kell. 
szieszta 2025. 10. 04. 08:20
Előzmény: #638  Spiller

A szomszéd bácsika nagyon büszke volt a borára, meg a kertjére. Sokszor adott át ezt azt, volt óriásrépája, meg finom cseresznyéje. Azt viszont én láttam, hogy a szőlőjét minden eső után permetezte, szemre szórta  a műtrágyát, mikor már szépen fehérített a föld tetején, akkor volt csak elég. A fákat is többször permetezte a háti permetezővel. Ha még maradt anyag, azt még ráfújta. Lehet, méricsgélte az adagokat, de biztosan nem tudta úgy kijuttatni, mint a nagyipari precíziós permetező.
Ennyit a háztájiról, meg hogy tudod mit eszel.
Szüleim tartottak hízó csirkéket, de azok táp nélkül nem híztak. Volt egy kísérlet is, egy kettő ki lett engedve nagyanyámnál, a tojók közé, kapirgálni. Csont soványak, ritkán tojtak tojást és azok is kicsik voltak.
A nemesítés csodákra képes, de eléggé célzott. Nyugaton, ha egy tejelő marhának bika borja születik, azt helyben agyon ütik, mert nem érdemes tartani. Egyszerűen nem kifizetődő a tartása, mert nem hízik eléggé és ez akkor ráfizetés. Persze már nagy valószínűséggel ki tudják válogatni ezt is, hogy az inszeminált tehenek fiút, vagy lányt borjazzanak.
Emiatt élhetünk ilyen jól és olcsón megkaphatjuk a drágának tűnő termékeket.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek