Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
thinkpositive
thinkpositive ma, 07:49
Előzmény: #17733  XesNEMisX
De milyen időtávon? Szerinted megállás nélkül tudna még innen 40%-ot esni?
A francia helyzet miatt bennem is vannak kételyek, hogy a tartós fordulat vajon néhány hetes távon bekövetkezik-e, de egy korrekció nagyon elkellene már. Hosszú távon pedig ez mind nem fog számítani. Ha felmegy akkor azért, ha nem akkor azért.
thinkpositive
thinkpositive ma, 07:38
Előzmény: #17728  thinkpositive
"Trump-tól pedig bármi kitelik"
Nem is kellett sokáig várni, 10 perccel a poszt után jött a bejelentés:
"I have just concluded a highly successful discussion with President Vladimir Putin, of Russia, wherein it was agreed that Russia will immediately supply over 300,000 Tons of Diesel Fuel to the American and Global Marketplace, another 500,000 Tons during the month of November, and 1,000,000 Tons immediately thereafter. Additionally, based on the condition of their Diesel Refineries, Russia will then deliver, within a short period of time, 3,000,000 Tons of Diesel Fuel. Between our TOTAL CONTROL of the Strait of Hormuz, and this great announcement on Russian Energy, Diesel Prices for Americans and, indeed, the World, will be COMING DOWN, IN RECORD NUMBERS, AND FAST!"
https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/posts/117412435306815143

Na de, hogy is van ez?
"Russia's government is planning to extend its ban on diesel exports by domestic producers to the end of October 2026, according to Russian media citing people familiar with the matter. The measure, which also covers marine fuel and gasoil, has now been extended for the third time since it was first introduced in July 2026, reflecting persistent domestic fuel supply pressure rather than a single short-term disruption."
https://www.bloominglobal.com/media/detail/russia-extends-diesel-export-ban-to-end-of-october-2026
Mi lesz ebből, modern kori tervgazdaság? A 10 malac megy exportra a többit meg majd megeszik? Vagy csak egy újabb Trump kamu?

Miközben persze az ukránok sem úgy néz ki, hogy beállnak a sorba bólogatni:
"Just hours after the U.S. eased sanctions on Russian fuel exports, Ukrainian attack drones struck the NZNP Rostovsky oil products export terminal in the Russian city of Rostov-on-Don."
https://x.com/Osinttechnical/status/2108718531726524685

A WTI-t nem hatotta meg nagyon a bejelentés, kis leszúrás után a nap végét a bejelentés előtti szinten zárta.

A idő pedig nagyon szorít.
"Nagyjából október közepén bezárul az az idősáv, amikor még az amerikai elnök közvetlenül lesz érdekelt a közel-keleti feszültségek mérséklésében hiszen utána már nem lesz elegendő idő arra, hogy egy esetleges megállapodás érdemben le tudja szorítani az amerikai benzinkutakon az üzemanyagok árait."
https://www.portfolio.hu/uzlet/20261010/nem-kell-150-dollaros-olaj-ahhoz-hogy-nagyon-fajjon-867446
Stephan ma, 06:17
Előzmény: #17731  Seri

Szerinte nem. 
Nem minden negatívabb hírt kell egyformán kezelni, én egyelőre túlreakciónak látom egyébként.
Pár hónapja Eon esetében is volt ilyesmi. Ha jövőhéten visszakorrigál a DT és a többi telekom, akkor csak hirtelen pánikolás volt. Ettől függetlenül a Magyar Telekomot nem fogja érinteni.
XesNEMisX ma, 05:28
Előzmény: #17728  thinkpositive
Eutelsat.  Hmm Nekem úgy néz ki ez  most mint a hello a vége körül ahogy kinézet.  Mivel csúnya az egész így csak érzésre elemzés mifene nélkül csak számológépes osztássak én  0.84-re megyek.  Lehet extrém de meglátjuk. 
Seri péntek, 21:47
Előzmény: #17722  fosforos
Sziaaaa
Tartod még a DBK-t?🙂 
Én kipattantam belőle és 👀 a visszavételt. Hétvégén megnézem hogy áll, mert ma emelkedett valamennyit.
Seri péntek, 21:45
Előzmény: #17721  todi
Hogy látod / látjátok mennyire lehet hatása az MTelekomra? Szerintem nem igazán, de tartok attól hogy rávetítik az MTel-re is, aminek nagyon nem örülnék. 
Seri péntek, 21:38
Előzmény: #17720  tothjoco
Harding is jelezte (figyelmeztetett) hogy nem szabad egy kalap alá venni az MTelekommal. 
thinkpositive
thinkpositive péntek, 20:47
Előzmény: #17714  XesNEMisX
Némi belpolitikai fűszerezéssel. :D
Ezt a Novavax-ot te sem sztároltad itt túlságosan, pedig ez is 80%-ot hozott volna 2 hónap alatt.
Úgyhogy akinek vannak ilyen favoritjai az dobja már be a közösbe legyen kedves. Akinek meg nincs az keressen. :D
Van élet itt a Vono-n és HF-en túl is.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 20:36
Előzmény: #17416  thinkpositive
DAX és a többi
Meglett a 6-dik heti piros. Ne feledjük 2008-ban volt ilyen utoljára. 7 egymás utáni pedig talán még a kalendáriumban sem volt, de ebben az évezredben biztosan nem. A csatorna kiválóan működik, egy pár hétig még úgy vélem elevickélünk benne.
A CAC40 is megy tovább lefelé, ami nem is csoda, mert a bajok inkább csak sokasodnak francia barátainknál.
WTI-ben múlt héten a péntek volt kamu, most meg az egész hét. Kivéve csütörtököt, amikor egy elég rendeset tudott emelkedni. Mindenesetre úgy látszik nem siet visszafelé, pedig a stratgéiai készletek felszabadításán kívül nem sok pozitív hír volt ezzel kapcsolatban mostanság. Ezt pedig itt hagyom elgondolkodtatónak: "The US Strategic Petroleum Reserve held 283.0 million barrels in the week ending Oct 2, 2026, its lowest level since October 1982 — down 132.5 million barrels (32%) from 415.4 million on Mar 20, 2026."
https://worldoilmonitor.com/strategic-petroleum-reserve
Hasonló mértékű fogyást feltételezve, jövő ilyenkorra kifogy a nafta.
Ettől függetlenül chart alapon bele lehet látni egy csökkenő trendet is, úgyhogy lehet itt még akármi is. Lassan közeleg a félidős választás, Trump-tól pedig bármi kitelik.

Medios
Múlt héten nagy piros gyertya, hétfőn nagy piros forgalom. Még a múlt hét keddi napot is megfejelte egy 10%-kal. 10-11 közt ingázik, nem dőlt el még semmi.

SGL Carbon
A beharangozott javuló kilátások miatt nem sok pihenő jutott, új két éves csúcsra emelkedett (5,690) két egymás utáni napon is akkora forgalommal, mint amilyen legutóbb év elején volt. Ez rányomta a bélyegét a heti forgalmi mennyiségre is, ami így több mint 50%-al lett magasabb, mint az elmúlt két hétben, pedig azok már önmagukban is elég jól néztek ki. Ezt bizony veszik. Nagyon szép záró (5,48), karnyújtásnyira a 6. Bár az RSI lassan kiüti a plafont.

Eutelsat
Múlt héten nem adták 1,52-n, ma már nem kellett 1,38-on sem. :)
A hosszútávú elképzelésem nem változott, de ez most nem az a szint, ahol fordulnia kellene. Jövő héten viszont már jó eséllyel veszek. Remélem nem hagy faképnél, mert ez már baromi jó ár most is. Persze vehetném sávosan is, de az a gyengék fegyvere. :D

Hellofresh
Nem gondoltam volna, hogy a heti emelkedést nézve valami felülmúlja majd az SGL-t a listámon, de a Hello megcsinálta. A mai csúcson már voltam összességében nullán. Micsoda furcsa perverzió ez, befektetünk egy csomó pénzt, várunk ki tudja mennyit és örülünk, ha visszakapjuk az eredeti összeget. :D
Na de félre a tréfával, a várakozásom (wishful), hogy a heti bolli közepet megérinti legfeljebb 1-2 héten belül. Az most éppen 3,32, de jön lefelé, 3,05 és 3,20 között elkaphatná. Ez még így is csak egy korrekció lenne. Azt nem gondolom, hogy fundás támogatás nélkül a trend meg tudna fordulni, azt pedig éppen 2 hete kapott csak a rossz irányba. Persze lehet, hogy csak szegényes a fantáziám és benne van egy méretesebb korrekció is (lásd 2024 második félév).
Ez a cipőkészítő Flóris pedig nem tudom hanyadik adagot veszi, de elég sok lehet már neki. Neki persze sikerült az alján vennie. :)
https://live.deutsche-boerse.com/news/EQS-DD-HelloFresh-SE-Active-Ownership-Opportunities-SCS-buy-62b4209b-1db6-4882-b3c0-df0bc4351418

Vonovia
Annál, hogy a WTI hónapos aljra ment kedden, csak az volt meglepőbb, hogy a Vonovia mennyire nem tudott profitálni belőle. Egy gyenge kísérlet 17,17-ig és már a 17-es szint is messzire került. 14-dik piros hét egymás után és nem biztos, hogy ez volt az utolsó. 1 euróra azaz 6%-ra az ATL-től, ami jövő héten simán meglehet, ha az olaj nem dolgozik ez ellen.

Grand City Properties
Beálltam vételre, de még kicsit odébb volt. Jövő héten ez is meglehet. Bevásárlós hét lesz? :O
Ez a héten jött, nekem is ekörül lenne a targetem.
"According to Markets Insider on October 7, 2026, Kepler Cheuvreux upgraded the company from Hold to Buy and set to EUR 8.50 price target."
https://www.ad-hoc-news.de/boerse/news/nebenwerte/kepler-upgrades-grand-city-properties-stock-to-buy-at-eur-8-50/70265566

Engie
Nem siet, visszatesztelte a 23,5-et és ugyanott van most mint múlt héten.

Carl Zeiss
Hétfőn lenn nyitott 29-nél majd hirtelen el is pattant onnan. Nem először csinál ilyet. A hetet nagyon erősen zárta, de még mindig a korábbi ék alsó vonala alatt. Nem tudom mit gondoljak, inkább csak figyelem. :)

Steico
Elengedte a 18-at, megnyílt a tér lefelé. Mostanában rendre nem jönnek be a vagy-vagy szituációk, kerülöm is ezeket egy ideig.

Rheinmetall
Hétfőn megcsinálta a szép zöld gyertyát, majd kedden azzal a lendülettel vissza is adta. Tipikus bull trap. Egyre kevésbé tetszik, de még mindig nem reménytelen. Fundát kellene nézni hozzá, de azt nincs kedvem. 
Két hír a hétről, egyik jó másik nem:
https://www.portfolio.hu/uzlet/20261006/nem-tudnak-majd-elrejtozni-a-csapatok-mesterseges-intelligencias-muholdakkal-hoditja-meg-az-urt-a-rheinmetall-867808
https://www.portfolio.hu/global/20261008/osszerugta-a-port-europa-ket-nagyagyuja-most-ugy-nez-ki-komoly-bukas-lesz-a-kulcsfontossagu-projektbol-868502
oldrider péntek, 20:00
Fogadd elismerésként, hogy Te soha nem veszel semmit, de mindig mindent akarsz venni! Ez a helyes magatartás!
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 19:50
Előzmény: #17719  Seri
Csatlakozom Todi Úrhoz! :)
Azzal a különbséggel h én nem írtam meg előre sehova..én csendben mérlegeltem és cselekedtem: Főleg USA telkom cégeket lestem vételre, leginkább TMUS volt igen erősen célkeresztben, de lestem T, VZ, és CHTR is. Még tán a SPACEX IPO ja előtt rá AI-ztam h vajh ez is ha műholdazni akar távközlési jelleggel akko ottan MUSK ellenfél lesz? Kiderült: JA!  S itt engedtem el az egész telekom szotorit bolygó szinten (de főleg USA ban... kezdetben ... később úgy tűnik mégis jó h bolygó szinten szkippelem a témát)
Egyetérek azokkal a véleményekkel: nem veszek semmit ami Elon Muskkal (v Kínával) versenyez. 
Borisz péntek, 19:18
Előzmény: #17724  todi
Az biztos, hogy a wilderness közepén prefab házikóban élő navajo család örülni fog a starlink kapcsolatnak. Ahogy régebben a műholdas tv műsorszórás egyrészt kitűnően kielégítette az infrastrukturálisan elmaradott vidéki területeken az igényeket, úgy a starlink valószínűleg hasonlóan jó lesz ilyen helyeken. A vadonban meg a sivatagban meg az erdőségben a semmi helyett egy komoly, jól használható valami lesz. Meg máshol is.
Gonolom akiknek a starlink valószínűleg nem annyira fog megfelelni, azok a tőzsdézők meg az online gamerek, a válaszidők miatt. 
todi péntek, 19:03
Az Európai Bizottság szándékában áll megvizsgálni az energiaipari vállalatok váratlan többletnyereségére kivetett, uniós szintű adó lehetséges hatásait.
todi péntek, 18:44
Előzmény: #17721  todi
És a mostani hír:
 https://m.youtube.com/watch?v=Xi3pNOIdKL0&ra=m
Starlink-sokk: Elon Musk frontális támadása a Deutsche Telekom ellen
  • A bejelentés: A SpaceX (a Starlinken keresztül) országos lefedettségű, alacsony sávú (800 MHz-es) mobilfrekvenciákat vásárolt az USA-ban a Cran Managementtől (0:08). Bár a Szövetségi Távközlési Bizottság (FCC) engedélye még folyamatban van, a Starlink ezzel teljes értékű mobilszolgáltatóvá válhat(0:17).
  • Piaci reakciók:
    • A Deutsche Telekom (T-Aktie) árfolyama azonnal mintegy 7%-ot zuhant, amivel a DAX index legnagyobb vesztese lett (0:31).
    • Az amerikai leányvállalat, a T-Mobile US szintén 7-8%-os mínuszban forgott a tőzsdén kívüli kereskedésben (0:38).
    • A versenytárs AT&T részvényei is komoly eladói nyomás alá kerültek (0:51).
    • Ezzel szemben a SpaceX részvényei (amelyek a júniusi, történelmi jelentőségű IPO óta piacon vannak) nagyjából 3%-ot emelkedtek (1:01).
  • A veszély mértéke: A Deutsche Telekom profitjának jelentős része a T-Mobile US-tól származik, így az amerikai piac megtámadása közvetlenül érinti a céget (2:05). Bár a műholdak a korlátozott területi kapacitásuk miatt a nagyvárosi bázisállomásokat nem tudják azonnal helyettesíteni, a vidéki régiókban azonnali konkurenciát jelentenek (2:25). Hosszú távon ez globális árpréshez és a profit eróziójához vezethet az egész távközlési szektorban (2:47).
fosforos péntek, 18:13
Ezt a kérdést tettem fel e témában a .deepseek -nek"A telekommunikációs és műholdas vállalatok nagyon Musk befolyásos övezetébe tartoznak függőségek fedezhetők fel. Valós feltevés vagy látszat ?" Érdekes a válasz.
todi péntek, 18:13
Június 30-án írtam itt a fórumban:
“ Amiért a Deutsche Telekom esik:A SpaceX és a Charter Communications Smartphone kínálatról tárgyal, kvázi starlink előfizetés. Ez felveti a T-Mobile US jelentős bevétel visszaesését ami viszont nagyon fog fájni a Deutsche Telekomnak mert az ő bevételének jelentős része (fejből talán Ebitda 60%-a)  a US-ből származik.
Ha ez így lesz akkor ez egy nagyon kemény fundás tényező lesz ami nagyon fog fájni (megint a funda ugye).
Ki tudja, hogy hol lesz az esés vége.”
tothjoco
tothjoco péntek, 17:57
Érdekes egy papír, én kb 20 éve megjártam vele, azóta kerülöm...Biztos jó valakinek de én olvastam a történetét a cégnek és nem győzött meg.
Seri péntek, 17:49
Előzmény: #17718  todi
Húúúú, a manóba. Akkor jól elkerülte a figyelmemet és a fórumon írtak is, pedig feszt olvaslak benneteket. 😬 Mekkora mákom van😅 vételen gondolkodtam, egyedül a női megérzésem tartott vissza 😬
todi péntek, 17:27
Előzmény: #17717  Seri
Ez már 1-2 hónapja volt hír ami akkor a DT utosó mélypontját ütötte. Még beszéltünk is róla itt a fórumban. Aztán a börze úgy tett mintha a hír nem
létezne most meg megint rácsodálkozik. Ebből is látszik, hogy a piacit mennyire a manipuláció hajtja.
XesNEMisX péntek, 16:33
Előzmény: #17712  buythedip
Nekem egymás alatt van a Hellofresh és a Novavax   A Nova nyomott ma is egy +14%-ot. Dobozok föl, vakcinás cucc föl.. hmm. 
tothjoco
tothjoco péntek, 16:32
Előzmény: #17714  XesNEMisX
A magam részéről szívesen beszélnék másról is ami itt feljön. A HF-ben én is benne vagyok pl, de minek írjak úgyis látja mindenki érdemit nem tudok.
XesNEMisX péntek, 16:21
Előzmény: #17711  thinkpositive
Megértem, hogy kevés  tipp van manapság. Olyan lett a fórum mint valami a német ingatlanpiaci körkép. Csak az a baj, hogy olyanok azok a részvények, hogy minden más száguldása esetén jó esetben nem pirosak. Joggal gondolják a fórumozók, hogy   úgy se érdekelt volna senkit.😃
oxylant
oxylant péntek, 16:13
Előzmény: #17712  buythedip

1 évvel ezelőtt meg 6€ volt....😉
Diszkontálódott itt minden😪
buythedip péntek, 16:09
Előzmény: #17702  oxylant
Igen, minthogy kinéztem, hogy veri majd vissza a 20MA a 4 óráson majd a naposon is, most nehogy egyszer is igazam legyen, 8.6% pluszban van.
thinkpositive
thinkpositive péntek, 16:00
Előzmény: #17706  einstein

Ezt mondhattad volna múlt héten is mielőtt 50%-ot emelkedett. :)
Első ránézésre tetszetős még így is.
matatakakiba péntek, 15:31
Előzmény: #17693  oldrider
Tokeletesen
buythedip péntek, 15:16
Lufthansát és TUI-t vehet itt az, aki nem vak, hanem bátor.
einstein péntek, 14:00
Előzmény: #17707  einstein
tervezetten október végén jön a TKA 1:20 arányú spin off-ja és bevezetik a tőzsdére a tk accelis-t, európa legnagyobb acélipari beszállítóját, majd a korrigáltTKA árfolyamra vetített16-18eurós célár szintúgy igazán impozáns
van itt lehetőség rendesen :) 
einstein péntek, 13:52
Előzmény: #17706  einstein
jó árúsították a TKMS-t is, szintén dekoratív beszálló körül van/lesz lassan. Egy 70,xx leszúrásban én veszek.
einstein péntek, 13:48
Előzmény: #17701  Bob
ami még ígéretes a LION E Mobility , kiskapitaizációjú igazi turnaruond sztori az energiatárolás üzletágából. Dörzsölt CEO, saját zsebből finanszírozott projektek, nincs higítás. Felskálázott termelés, robbanásszerűen növekvő hatékonyság. Durva állami projektek, neves autóipari beszállítói kapcsolatok. Ha minden marad így év végéig van benne 40-60% emelkedési potenciál. 
einstein péntek, 13:32
Előzmény: #17701  Bob
én decemberre vártam, de kellemes meglepetés ha előbb beleszúr abba a tartományba
Spiller péntek, 13:06
Előzmény: #17683  oldrider
ne a saját fejeddel gondolkodj. Egy beruházó cég befalap vagy egy másik építőipari cég lehetőséget lát. Tudja a fő számokat, építési költség..hitelek kamat.. és h ez alatt van a részvényár akkor felvásárolhat vagy ajánlatot tehet egy pakk ingatlan átvételére.  Tudja mennyi a költsége az ingatlannak és kiadhatja önköltség +5% árért. Még akár csereügylet is lehet lakásból iroda oda-vissza. 
oldrider péntek, 12:45
Előzmény: #17697  tothjoco
Kezd olyan lenni, mint amikor anno Churchill olyasmit mondott, hogy annak a statisztikának hisz amit ő hamisított.
oxylant
oxylant péntek, 11:59
Előzmény: #17663  oldrider
Kezdenek éhesek lenni a nyugatiak:2,63 a HelloFresh
Bob péntek, 11:38
SAP: ha a 192 környékét megtartja nap végére akkor irány a 210-es szint. 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek