Egyiket sem. Szerintem a világ egyetlen részvényének a tőzsdei árát sem befolyásolja az, hogy mit írnak róla a kisbefektetők a közösségi fórumokon. Persze a tőzsde természeténél fogva bárkinek igaza lehet az idő végtelen horizontján. A Vonovia esetében személyes tapasztalataim vannak a német lakás, illetve ingatlan viszonyokról, a gazdasági helyzetükről, mentalitásukról. Ezért is fogadtam kétkedve és fenntartásokkal amiket itt főként Todi tollából olvastam. Amiket 30€ körüli Vonovia árnál irkált a Vonoviáról - és ha igaz, ő maga is vett belőle -, azokkal most szembesülve, láthatja bárki, hogy 20€ közelében van az ár. Ilyenkor inkább azt várnám, hogy elismerje rosszul döntöttem, beszoptam. E helyett minden nap megy a magyarázat hosszú távról, kamatokról, német fórumokról stb. Egyetlen mondat nem hangzott el arról, hogy tévedés volt venni 30€-ért, mert nem, hogy 40-re emelkedett volna, uram bocsá stagnálna, hanem 20 körül vergődik. Hogy aki most vesz az nyer vagy bukik rajta, azt nem tudhatjuk előre, de aki 30 körül vett, annak elég a számlájára nézni, az mondja meg, hogy mi a valóság és nem Todi meg a német fórumozók!
Én azt gyanítom, hogy amikor utóbb kétszer kitiltottak egy-egy hónapra személyeskedés indokkal, azt Te kezdeményezted, illetve jelentetted. Nem tehetek róla, hogy Te írod itt a mantrákat rendszeresen a Vonóviáról, amikkel én nem értek egyet, hisz a részvény ára ellentétes irányba mozog a német fórumok és általad vizionáltakkal. Másnak értelmetlen lenne kritikát írnom, mert Te terjeszted ezeket. Lehet mínuszt nem adtál, de azért sikerült félre tenned. Persze nem haragszom, sőt örülnék, ha a kitiltatásom az ára annak, hogy igazad legyen és a Vonovia emelkedjen, jó befektetés legyen!
tudtommal a Novo Nordisk nem generikus gyógyszergyártó Rosszul tudom?🤔 Vagy jól, csak ilyenkor ész nélkül adnak el az emberek minden gyógyszer részvényt?
Pl SAP mai hír:Az SAP SE új éves és 52 hetes mélypontot ért el, jelenleg 1,20%-os mínuszban, 130,46 eurón áll. Az év eleje óta eltelt időszakban a teljesítménye -36,63%.
Viszont azt is mondhatjuk, hogy az energiár-emelkedéssel és az inflációs várakozásokkal a fundamentumok is megváltoztak. (Nem csak az energia hajtja az inflációt, de mindenki ráfogja, illetve az infláció egy részét maga az inflációs várakozás hajtja) Februárban 4 hét alatt esett 30%-ot a Vonovia, ez 5 évnyi osztalék. 5 év 260 hétből áll. (Nekem is vannak osztalékfizetőim, REIT, Home Builderek (CCI, BLDR), azok se néznek ki szebben persze.)
Te és Snake is rosszul értelmezitek a szöveget.“addig egyáltalán nem érdekel, hogy a részvény rövid távon 15, 25 vagy 30 eurón forog-e. Minél alacsonyabb az ár, annál jobb és előnyösebb azok számára, akik gyűjtik a részvényeket” Leírja, hogy minél alacsonyabb a vételár annál jobb. Az áringadozásról pedig rövidtávról beszél. Magyarul: ha nekem 20€-nál megéri megvenni mert hiszem, hogy évek múlva 40€ lesz és a jelen árszinten kapok rá 6% osztalékot akkor nem zavar ha 1-2 hónapig leesik akár 15€-ra hiszen azért vettem, hogy jó osztalékot kapjak és majd ha jól felmegy az ár akkor esetleg évek múlva eladom. 15€ pedig jó alkalom, hogy még jobb osztalékhozamra vásároljak. Gyakorlatilag hasonlóan gondolkodik mint én.
Talán a legfontosabb esemény ma a SAP jelentés. Illetve az usában a munkaerőpiaci adatok, amik az elszabadult kamatszintekre hathatnak (akár felfelé is). Ezek az amerikai adatok nem olyanok, mint az európai statisztika, párezer ember telefonos megkérdezéséből állnak, teljesen szerencsejáték, mi jön ki.
Talán az, hogy fundamentálisan jó cégek árfolyama is kerülhet lejjebb és lejjebb, és ő ezeket kereste belépési pontként. Ez arra válasz, amit Snake írt hogy nem mindegy hogy €15ért vagy €30ért veszed meg ugyanazt. Szerintem aki azt mondja, hogy mindegy neki, az nem mond igazat.
:) és ott van hogy oly sokszor tévedtem :) és még oly sokszor elő is fog fordulni. A lènyeg hogy 10ből 6szor eltaláljam. ADOBE nálam minuszos, de nem fosom a szót róla éjjel- nappal, nem tukmálom, egyszerűen várom a sorom, ami vagy eljön vagy nem. De amit itt csinálsz évvel a szerencsétlen vonoviàval az GÁZ!!! Ha EKB meglöki a kamatcsokkentéssel menni fog, ha nem akkor meg esik tovàbb, ilyen qrva egyszerű. De tuti majd most belinkeled, hogy Fritz a német fórumból hogy látja :) Tudod, néha a kevesebb a több!!!!
Én is így látom, kaptál is tőlem egy pluszt! Sikeres vagyonépítést kívánok! De, tény, hogy a Vonovian kívül is vannak kincsek, és kincsnek tűnő sza.....is !
Én is így látom, kaptál is tőlem egy pluszt! Sikeres vagyonépítést kívánok! De, tény, hogy a Vonovian kívül is vannak kincsek, és kincsnek tűnő sza.....is !
Nem érdekelnek a minuszok meg plusszok. Soha senkire nem nyomtam sem ezt sem azt. Nem látom értelmét. Ha véleményem van valaki kommentjéhez akkor elmondom (akár pozitív akár negatív).
De ha már ekkora TA spíler vagy akkor beidéznék ide az usa részvények fórumból október közepéről: Einstein: ADOBE nagyon durva támaszon van. Nekem 359,26usd-ról van LONG-on 2025.09.19óta, de nem aggódom....mondjuk ezt a szintet nem kéne törni ( szerintem nem is fogja, de má oly sokszor tévedtem....) Todi: Miért tartjátok olyan olcsónak az Adobet?Marketscreener alapján számoltam rá gyorsan egy DCF-t de elég optimistán is 360 dollár köré jött ki a fair ár. Technikailag sem tetszik a kép szerintem a korrekció c hullámának 5. hulláma még hátra van és általában ez szokott a legdurvább lenni. Nálam 260 dollár alá simán lejöhet. ADOBE TA elképzelésem: https://invst.ly/1crw6v Ez volt október közepén a többit meg tudjuk azóta.
Úgy gondolom egy darabig a CSG lesz a favorit USA terjeszkedés miatt, új amerikai vezetők, nemzetközi felsővezetők érkezése, új amerikai leányvállalat, folyamatban lévő amerikai hadsereges projekt (Iowa), több új nemzetközi együttműködés és szerződés miatt. Ami szerintem szintén előny a többi hadiiparral szemben, az hogy jelentősen IPO alatt mozgott / mozog az ár. Igaz a Rheinmetall is sokat esett, de ő már nagyon túl lett húzva, míg a CSG a békuci popperje alatt volt / van. De lehet rosszul spekulálok 😬 utólag majd kiderül
Eurós részvények vitasarok