Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tothjoco
tothjoco csütörtök, 17:51
Előzmény: #14915  thinkpositive
Aki szavazott az le is zárta a pozícióját? Mert az -10% célár. Fel ha igen!
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 17:20
Előzmény: #14918  5000
Melyik jelentés volt rossz az elmúlt 1,5 évben?
5000 csütörtök, 17:05
Előzmény: #14908  Borisz
Én azt gondolom, hogy hamarabb eldőlhet a kérdés.
Ha a jelentés jó lesz, jó áron voltak értékesítve az ingatlanok, LTV csökkent, kp nőtt, a bevétel a szokásos stb., akkor nem lesz.
buythedip csütörtök, 16:40
Előzmény: #14764  Ishar
Valóban nagyon rosszul muzsikál a Hellofresh. Short interest csökken ráadásul, ami rossz jel.
lukskypoker
lukskypoker csütörtök, 13:40
Előzmény: #14910  lukskypoker
Első swing visszavétel meg is van 66,20-as eladás után, következő vétel 60,5-61 körül (ha és amennyiben).
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 12:46
### Szavazás ###

Vonovia
2026.06.09-én több éves lokális minimumon járt 19.53-on. Lesz-e Q3 végéig (09.30) ennél lentebb?

Fel: Nem megy 19.53 alá addig.
Le: Lesz újabb minimum.

(én arra szavazok, hogy lesz új minimum)
thinkpositive
thinkpositive csütörtök, 12:37
Ha folytatódik az eddigi sorminta, akkor szeptemberben már 17-17,5 körül is lehet.
https://forum.portfolio.hu/prev/39216/9877143
Ott már egy jelentősebb támasz szint is van.
TheSnake2020 csütörtök, 12:21
Nekem is van ilyen forgatókönyv.  Népia megfigyelés,  hogy amit az opció kifutas napja után megcsináltak  az egyik irányba,  azt pont megcsinaljak a másikba is. Az 18,5 körülbelül. 
todi csütörtök, 12:20
Az SAP elkerülte a fenyegető EU-s bírságot azzal, hogy kötelezettségeket vállalt a karbantartási és támogatási feltételekre vonatkozóan, beleértve azt is, hogy az ügyfelek különböző szolgáltatókat választhatnak, és bizonyos szolgáltatásokat lemondhatnak. Az Európai Bizottság elfogadta a kötelezettségvállalásokat, amelyeket az SAP-nak tíz évig globálisan be kell tartania; a jogsértések a globális éves bevétel akár 10%-át is kitevő bírságot vagy napi büntetést vonhatnak maguk után.
todi csütörtök, 11:52
Előzmény: #14910  lukskypoker
A 7,3% 5,4% lesz mire megkapod.
lukskypoker
lukskypoker csütörtök, 11:30
PERP
0,9 P/B
jó osztalék, 7,3%
évente 2x fizet (most jön az első részlet, 07.22.,  aztán novemberben megint)
Vonovia mellé fájdalomcsillapítónak és diverzifikációs céllal is kitűnő kísérő lehet!
Goldstein17 csütörtök, 10:31
Eddig a pesszimista forgatókönyvek valósultak meg, úgyhogy simán lehet hogy igazad lesz. Díjazom, hogy minden hókuszpókusz nélkül tippelsz:) Ha igazad lesz, koccintok rád a fülescsészémmel. 
Borisz csütörtök, 10:26
Vonovia tekintetében én azt vizionálom, hogy szeptember elejére a 10J Bundesanleihe 3,20-at el fogja érni vagy meg fogja haladni, a VNA viszont 18,50 ... 19,50 EUR körül lesz kapható.
Személyes vízió, todományos alapokat nélkülöz :-)
Azért majd kíváncsi leszek, szeptemberben meglátjuk.
todi csütörtök, 10:10
Előzmény: #14905  simonzoli13
Novoról korábban elmondtam nár a véleményem. A cég jó de az árfolyamvárakozásban sokan még a csoda hatása alatt vannak. Az már elmúlt. A hatóanyag ismert mindenki gyártja.
Aki reális képet akar a cégről az számoljon egy DCF értéket de reális várakozásokkal és az megmutatja a fair értéket. Akkor tudsz viszonyítani, hogy mi a reális ár. Ne az elmúlt időszak árfolyamához viszonyíts mert az egy óriási peak volt. Így csapdáva viszed magad. Ha rövid felpattra játszol az trade. Ahhoz nem értek.
todi csütörtök, 10:03
Előzmény: #14904  Zoltanovitsch
Az AstraZeneca részvényei meredeken, éves mélypontra estek a korai kereskedésben, miután a Wainua a III. fázisú vizsgálatban a placebóhoz képest nem érte el elsődleges végpontját. Jefferies meglepő visszaesésnek nevezte ezt, míg a JPMorgan a konszenzusos becslések enyhe lefelé irányuló módosítására számít.
AstraZeneca PLC151,30 €-8,16%6 perccel ezelőttRövid hírek: Az MWB RESEARCH leminősítette a Rheinmetall részvényeit a vételről a tartásra, és 1400 euróról 1150 euróra csökkentette a célárfolyamát.
simonzoli13 csütörtök, 09:59
Előzmény: #14900  todi
A Novo Nordiskról is ezt gondolod?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 09:58
Előzmény: #14900  todi
Igen a MBY és AZN nekem mind 2 túl magasan van. Mélye bele kellene néznem a "csőbe" h vegyek is gyógy-t. Én azt tartom ha egy cég remek de elpatkol egyik másik gyógyszerjelölt az olyan rizikó h akkor vételi oldalon vagy esetleg beszálló lehet de csak a fentiek mellett, nem ész nélkül. Merck em volt ott nem is tudom majdnem sacc 40 % + osztalékok -után remegő kézzel adtam szűk 1,5 év után . (első sikeres külfüldi trédem) NVO-t tartom. Sanofit meg pont csak egy agyatlan rövid  tech trédre figyelem  szép sávban jön le de még nem adja az árat ahol beszállnék...most 70 lehetne az majd 75 felett dobnám is de csak azért h ezt is gyakoroljam mert sosem csináltam. Aztán ha ott lesz 70 nél lehet akkor sem merek... :D 
todi csütörtök, 09:54
HAMBURG (dpa-AFX Analyser) - A Berenberg magánbank fenntartotta a Vonovia "Vétel" ajánlását 34,50 eurós célárral. A vállalat teljesítménye aláhúzza a német lakóingatlan-piac vonzerejét - írta Kai Klose szerdán. Még ha a bérleti díjak egyes befektetők szemszögéből túl lassan is emelkednek, az a tény, hogy a meglévő bérleti díjak soha nem csökkentek, biztosítja a hozamok jó kiszámíthatóságát. Összességében Klose jó lehetőségeket lát az ágazatban a hullámvasút után. /edh/ag Az eredeti tanulmány közzététele: 2026.07.08. / 16:26 / GMT
tothjoco
tothjoco csütörtök, 09:49
Előzmény: #14893  Goldstein17
"Én 5 éves időtávban gondolkodom és nagyon egyszerű szempontok miatt választottam a Vonoviát:
1. Állampapírhoz mérthető biztonság, ha jól tudom most BBB-
2. Eur kötvényeket messze meghaladó hozam osztalék formájában
3. 5 éves időtávon belül reális esély egy 50 %-os árfolyamnyereség realizálására 
Ez egy magas eszközfedezetű, investment grade, kamatérzékeny ingatlanrészvény, amelynél a jelenlegi diszkont mellett reális a nagymértékű középtávú felértékelődés, csak ki kell tudni várni. Árfolyamcsökkenés esetén tovább veszem." Kb ugyanez, annyival kiegészítve h  magyar ingatlan kitettségem van, és azt nem akarom tovább növelni. 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 09:44
Előzmény: #14869  Seri
Szia Seri! 
Nos én telekom szektort nem annyira követem. Előző években az Mtel emelkedésést végignéztem full OTP ben ülve.. :D Most ha már telekom akkor én ..tán emlékszel .. USA oldalon a TMUS-t nézem ...de jóó h nem vettem bele fomo val! Mert most nagyon zavarni kezdett Elon Muskotály és a SpaceX. még akkor is ha nem a TMUST öli meg először hanem a kisebbeket  T, VZ -t asszem mert nekik épít konkurenciát... DE AI asszondja h idén még jó a TMUS nak a a SPACEX tán valami partnerség által de utána ennek is kokurr -t állít ..meg úgy global nem bízom Muskotályban! :D veszélyes ellenérdekű fél lenne nekem TMUS ban.  Ja meg h a DTE felvásárolná a TMUST???? WAT?? :D 
(Ma ahogy látom még olcsóbb a DTE... s lefelé tredet látok benne de közelebbről nem követem még a DTE-t  :) 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek