Én nem tudom eldönteni, hogy ezek most nagyon jó vételek, vagy csak nagyon jól néznek ki pillanatnyilag. Ha innen lefordul a piac mit csinálsz? Használsz stop-ot? Ha igen, minden pozícióra, vagy csak némelyekre?
Az elmúlt hetekben sok jó hír volt. Dél körül beálltam 2.09-re venni. Jött a szokásos lemez, első voltam a könyvben, 2.10-re pakoltak be eladói oldalra utána, de aztán inkább felfelé mocorgott. Nagyon emlékeztetett a helyzet a múltkori SGL vételre, így inkább kivettem az ajánlatot. Így utólag jól tettem, mert egy 2,05 körüli szűk stopot raktam volna be és az már ki is ütött volna. Az, hogy most egy viszonylag jó hangulatú napon 6%-ot esik miközben kiesik a csatornából (vagy nagyon közel van hozzá) nem túl bíztató. Most már 2 alatti vételre készülök.
Thyssenkrupp-ba is vissza száltam, lassan jön a Jindal deal bejelentése, az rendesen átmozgathatja az árfolyamot vétel 9,5 target 16-17 ....és elfogyott a cash :) csak akkor lesz vétel, ha valami kimegy
Még nem. Ellenben most már harmadszor nem adtam el kényelmes 6-8%-ban és vettem vissza ugyanott vagy olcsóbban. Szóval tartom, egyelőre kivárok, bár most éppen megint jó lehetőség lenne a sáv alján 2.10 körül.
az eredmény gyakorlatilag az elvártat hozta, talán picivel jobb. Ami a legfontosabb Adidas esetében: Pénzügyi és operatív mutatók
Gross Margin (Bruttó árrés): A mutató 51,6% ( cél nagyobb mint 51,5) emelkedett (2024: 50,8%), ami történelmi csúcsnak számít a Yeezy-készletek nélkül. A javulást az alacsonyabb szállítási és termékköltségek, a kedvező értékesítési mix és a teljes áron történő eladások magas aránya hajtotta, ellensúlyozva a devizaárfolyamok és az amerikai vámok negatív hatásait.
Kínai növekedési dinamika: Nagy-Kína (Greater China) devizasemleges alapon 13%-a ( cél 10-15%) árbevétel-növekedést ért el 2025-ben. A régióban a "Kínában, Kínának" stratégia részeként sikeresek a lokalizált termékek és együttműködések.
EBIT (Üzemi eredmény): Az üzemi nyereség jelentősen, 2,06 (cél nagyobb mint 1,2-1,5) milliárd euróra nőtt a megelőző évi 1,34 milliárd euróról. Ez 8,3%-os üzemi marzsot jelent, ami meghaladta a korábbi, 1,7-1,8 milliárd eurós várakozásokat.
Készletszint és tisztaság: A készletek állománya az év során kontrollált maradt; a 2025-ös növekedés elsősorban a jövőbeli kereslet kiszolgálását és a folyamatosan érkező új kollekciókat támogatta. A vezetőség szerint sikerült fenntartani az alacsony készletkisöprési (diszkontálási) igényt, ami tiszta készletállományt jelez.
Innovációs Pipeline: A növekedést olyan innovatív sorozatok hajtják, mint az Adizero (különösen az Evo SL modell, amely a futócipő-szegmens növekedésének 30%-át adta) és az Eredetiek kategória (például a Samba, Gazelle és Spezial modellek népszerűsége).
...mit reagál a piac? lassan vég lehet a lejtmenetnek és fordulhat a szentiment? kiderül
Eurós részvények vitasarok