...és még csak a gondolattal se játszunk el, mi lenne ha Kina igényét Tajvanra fizikai tettel is megtámogatná, és kifejezésre juttatná, hogy Peking Tajvant saját „renegát tartományának” tekinti, és az „egy Kína” elv alapján vallja, hogy a sziget az ország elválaszthatatlan része. Hszi Csin-ping elnök többször kijelentette, hogy az „újraegyesítés” elkerülhetetlen na akkor beb@szott SOSE LEGYEN ILYEN ESEMÉNY
25éve kereskedek aktívan, ezek a pillanatok mindig összerántják a gyomrom a mai napig, és hidd el ez egy igazi vérengzéshez képest semmi, ha rákeresel a black swan events kifejezésre és visszatekintesz mi volt a 2toronynál, vagy a dot com lufinál, a Lehman Brothers csődnél akkor rádöbbensz, hogy gyakorlatilag nem történt semmi (...még)és az hogy lesz vagy nem lesz nehéz megmondani, csak találgatják, bárki bármit mond az csak a jövőfürkészés és találgatásDE egy dolog ami tán pozitív, ez nem feltétlen váratlan dolog, ez egy forrongó katlan, ami most kilöttyent a szépen megterített tőzsde asztalra, nem nagyon vannak csontvázak, és geopolitikai közös érdek a mielőbbi megoldás. Senki nem akarja az elszálló nyersanyagárat, mert visszaköszönhet az infláció, aminek letörésén annyit dolgoztak. A közös érdek tán felgyorsítja a megoldást. Plusz Irán a létező legamatőrebb módon intézte ezt a támadjunk meg mindenkit sztorit, így még könnyebb lesz. ( Akkor lett volna igazán baj, ha az arab világot összefogják és egy közös nagy ellenségképet generálnak, de nem ez történt )A komplett gazdaságot nehéz összeburítani, és tán most sem fog megtörténni. Aki évente csak 1-2szer csip el ilyen beszállókat és valóban helyreáll a világ, hatalmasat kaszál. Aki bent ragad és pont borula bili az jó időre csak üldögél. NAgyon nehéz kérdés, nincs is rá válasz. Keresd meg a magad B és C tervét arra az esetre, ha tényleg elszaródik a dolog (maradjon pénz, ne befolyásolja az életminőségedet). Legyen diverzifikáció, védd a tőkét mert az dolgozik. .... szóval erre: " mentsem-e a menthetőt, és realizáljam a veszteséget (mert lehet hogy több lesz) vagy gyakoroljam a türelmet és a kiülést" csak te tudod, tudhatod a választ, dönts okosan!!!!
Most jön el az a pillanat amikor vásárolni kell, persze ha van miből. De látva a már befektetett tőkém csökkenését, nem tudom eldönteni mentsem-e a menthetőt, és realizáljam a veszteséget (mert lehet hogy több lesz) vagy gyakoroljam a türelmet és a kiülést. Nekem nem volt még ilyen helyzetben részem, így amennyiben megosztanátok a véleményeteket, hálás lennék. Persze tudom, hogy nem tudni mit hoz a jövő és hogy meddig tart ez a háború, de ha valakinek van tapasztalata, örömmel olvasnám.
vettem egy kis Volkswagent ebben a leárazásban :) vétel 93,60 - target 112 , kb 20%ra innen STOPot nem teszek be (egyenlőre) plusz ha már extrémitás visszavettem WizzAir-t 1095ön, na ott a cél messze fent van, mert ha elmúlik a para, repülni fog, ...bayer várakozik, Infineon szintúgy
A múlt heti újabb swing zárás(383.5) után, Allianz megint a zsákban. Sajnos a VONO & NOVO duó (IS) tovább szenved. A háború eszkalálodik, elhúzódik. (olajosaim MOL, OMV, OXY kárpótolnak bőséggel)
Eurós részvények vitasarok