Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby szerda, 14:14
Előzmény: #46697  GajdicsNemErti
"Értem, szóval a megváltást várod, felülről. "
Nem,nem érted. Én nem várok megváltást sehonnan. Én a rendszerváltás óta önállóan vállalkozóként dolgozom. Azt viszont elvárnám a politikusoktól,hogy ne a pofájukat járassák,hanem dolgozzanak ők is,és teremtsék meg annak a lehetőségét, hogy Magyarországon normális körülmények között lehessen és legyen érdemes vállakozni. És ez nem a vállalkozók önös érdeke,hanem a minimányugdíjasoké is. Mert csak a sikeres magyar vállalkozásokból lehet, tartósan magasabb minimálnyugdíjakat és egyebeket fizetni.
GajdicsNemErti szerda, 14:07
Előzmény: #46698  Angelo
Áh, szóval nem abba a 100ezerbe álltál bele, hanem belelátsz a rendszerbe, és így a kormány patkányságába. Ebben az esetben respekt!
Angelo szerda, 14:06
Előzmény: #46695  Boby

Miért van? 
Mert imádott fidesz kormányod úgy alkotta meg a rendszert, hogy a soförök napi díj és üzemanyag visszatérítés címén kaphatják meg a bérüket, ami viszont nincs benne a hivatalos bérükbe. 
Ettől függetlenül teljesen hivatalos ennek a kifizetése a gépjárművezetők felé csak az adóalapba nem szerepel. 
Tehát itt nem a munkáltatók a trógerek, hanem maga a kormány volt tróger, hogy ilyen rendszert épített. 
Az üzemanyag megtakarítást pedig úgy értsd, hogy a vállalkozóknak el kell számolniuk a KPM-felé a megtett kilóméterek után, de itt a KPM-normája olyan magas, hogy bőven keletkezik megtakarítás. 
Tehát ha egy gépkocsivezető nem takarít meg semmit, akkor is üzemanyag megtakarítás címén kapja a fizetése egy részét mert a magyar bérszabályokat a fidesz így alkotta meg.
GajdicsNemErti szerda, 14:03
Előzmény: #46693  Boby
Értem, szóval a megváltást várod, felülről. Előbb-utóbb elő fognak ezzel állni, de egyelőre Kapitány az energiakérdésekkel van elfoglalva, Kármán András meg izzad, hogy rendbetegye a költségvetést. Közben meg az uniós pénzek elköltését kell megtervezni, meg el kell számoltatni a sok tolvajt. Nincs végtelen kapacitása a kormánynak. Még ha tervezik is, szembejönnek a költségvetési korlátok. Amíg ezeket nem meccselik le belül, addig nem jöhetnek elő nyíltan világmegváltó tervekkel.
GajdicsNemErti szerda, 13:54
Előzmény: #46694  Angelo
Pont emiatt már a minimálbér is adózik. A nyugdíjuk sz@r lesz, de pl a 120 ezer pont kijönne belőle. Mit akarsz még tenni ez ellen?  Sokadrangú probléma. Persze megértem, hogy ebben az irigy magyar társadalomban még ezen megy a hiszti.
Boby
Boby szerda, 13:51
Előzmény: #46694  Angelo
És ha ez igaz,az miért van? Rossz emberek a magyar gépkocsivezetők? Rossz emberek a magyar fuvarozó cégek tulajdonosai? Rossz a magyar rendszer?
Angelo szerda, 13:43
Előzmény: #46690  GajdicsNemErti

Több mint 100 000 gépkocsivezető most is borítékba kapja a fizetése többségét. Ezek a dolgozók, szinte kivétel nélkül a minimálbérre vannak bejelentve. 
Csak, hogy 1 példát említsek, de a gazdaság több ágazatában is vannak ilyen esetek.
Boby
Boby szerda, 13:43
Előzmény: #46689  GajdicsNemErti
"És milyen gazdaságszerkezeti változásra gondolsz? "
Nem az a lényeg, hogy én milyenre gondolok,hanem hogy a kormány semmit nem lépett ezügyben. Még csak igazi megvalósítási tervek sincsenek. Az nem terv,hogy kijelenti valaki, hogy tudás alapú gazdaságot akarunk. A terv az,amikor valaki lépéseket vázol fel ennek eléréséhez.
GajdicsNemErti szerda, 13:39
Azt is kérdezhetném, miből számoltad ki ezt a 3x-os fizetést? Csak beböfögöd minden alap nélkül, siralmas.
Boby
Boby szerda, 13:39
Előzmény: #46688  Dollarama

Ezt a hiteles konvergenciapályát látta már valaki?"A kedvező fordulat mögött több tényező áll. Balogh ezek közül kiemelte
  • az eurócsatlakozáshoz kapcsolódó hiteles konvergenciapályát,"
GajdicsNemErti szerda, 13:39
Előzmény: #46686  Tapasz01
Kétlem, h ilyen szélsőséges esetből túl sok lenne. Aki borítékba kapta a fizetését, az vszeg annyival kapott többet, amennyivel a kevesebbet adózott. És kétlem, h a borítékba kapós emberek általában nem a legjobban keresők közt voltak... ez kb olyan érvelés, mint amikor a szegényektől sajnálják a támogatást, merthogy azt úgyis csak elisszák. Senkitől nem sajnálok havi 100ezret, attól se, aki nem fizetett nyugdíjjárulékot. ÁFA-t, jövedéki adót ő is fizette. Ez a nettó minimálbér kb 50%-a... nem sajnálom tőlük.
GajdicsNemErti szerda, 13:35
Előzmény: #46683  Boby
És milyen gazdaságszerkezeti változásra gondolsz? Minden valamirevaló közgazdász egyetért azzal, hogy tudásintenzív gazdaságra van szükség. Ahhoz viszont tanult, értelmezhető tudással rendelkező emberek kellenek. Azok meg nem teremnek egyik napról a másokra. Vagy azt szeretnéd, ha a kkv-kat kitömné pénzzel a kormány, hogy exportképesek legyenek? :)
Dollarama szerda, 13:28
Előzmény: #46670  ktamask
Irán helyzete relative csak egy aprócska zörej az infláció ciklikus emelkedésében a G20 országok gazdaságában, ráadásul nem az iráni háború okozta,  csak felerősitette azt. Ez a koma alább már kapisgálja, hogy egyre több pénzbe kerül a populáris, napi politika finanszirozása, s azért egyre több hozamot várnak el a finanszirozók. Véleményem, hogy M.országon sem lesz az másképpen, bármi mást is gondoljon úgyVarga  vagy Kármán. https://www.portfolio.hu/befektetes/20260923/uj-allampapirokon-dolgozik-az-akk-veget-ert-az-olcso-penzek-kora-864696
Tapasz01 szerda, 13:28
Előzmény: #46685  Boby
:-)
Tapasz01 szerda, 13:27
Előzmény: #46678  GajdicsNemErti
Nem azokkal van a probléma, akik önhibájukon kívül kaptak ennyit, hanem azokkal, akik a 90-es években a pofánkba röhögtek, amikor 2-4 órás minimál bérrel, vagy anélkül bejelentett munka utáni, 3 szoros fizetést.kaptak borítékba azokhoz képest, akik normális bejelentett munkahelyen dolgoztak.
Boby
Boby szerda, 13:26
Előzmény: #46682  Tapasz01
"hogy régebben finomabban fogalmaztad meg a véleményed"
Olyan voltam mint kezdő b*zi a gőzfürdőben. Mára viszont már bemelegedtem én is.😊
signal2
signal2 szerda, 13:25
Előzmény: #46676  Boby

Annyi, hogy valószímüleg 90+%-ban elköltésre kerül ez a plusz összeg, azaz lesz némi gazdaságpörgetö hatása. 
A fejlödés szempontjából valóban fontosabbak a bejelentett vasútépítések, hálózatfejlesztések, szélerömüvek, tárolóépítések, a korrupció visszanyesése, a KKV-k elötérbe helyezése a kínai multikkal szemben, a közktatás megreformálása, plusz én várok erös lépéseket a technilógiai minisztertöl, amivel SOKKAL hatékonyabbá teszik az államot.
Boby
Boby szerda, 13:23
Előzmény: #46679  GajdicsNemErti
A pénz önmagában sz@rt sem ér,ha nem történik gazdasági szerkezetváltas. A Tiszába is hiába jön majd a télen átmenetileg több víz,ha ugyanúgy hagyjuk elfolyni.
Tapasz01 szerda, 13:23
Előzmény: #46673  Boby
Nem az említett hozzászólásod alapján írtam ezt. Mivel kb. 15 éve olvasgatlak különböző gazdasági fórumokon, azt vettem észre, hogy régebben finomabban fogalmaztad meg a véleményed 
GajdicsNemErti szerda, 13:21
Előzmény: #46680  Boby
Egyébként milyen intézkedéseket vársz tőlük, ami elősegítené, hogy kitörjön a magyar gazdaság, és utolérjük Ausztriát? Vannak konkrét elképzeléseid? A szélerőművek tervezett építésének örülsz például?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek