Mi történt volna egy Fidesz győzelem esetén a forinttal? Racionális döntés volt mindent egy lapra feltéve full forintban várni a választás napját? Nekem a fele tőkém forintban van és úgy érzem így is extrém kockázatot vállaltam.
Én is hasonló szolgalelkű ketrecharcos vagyok. Minden nap csinálok valami hasznosat. Mondjuk a nyarat május-szept vége között már kivenném. Ő dolga sokan vannak már így.
Persze hogy nem a pénzről szól az élet, de ez egy olyan fórum, ahol az életnek ez a kis szelete a fő téma. Az viszont biztos, hogy a pénz megléte nem korlátoz, hiánya viszont annál inkább. Számomra a pénz szabadság, amit már a jelenlegi vagyonom is biztosít, ha ezerszer ennyi lenne ebben nem valtozna semmi. Nekem ennél nem kell több.
Az elet nem csak a penzrol szol. En megdoglenek ha nem lenne valamilyen celom, feladatom es csak "ugy" lennek a hetvegen felirt kamatokat lesnem. A semmitteves nem mindenkinek adatik meg, de akinak megadatik az sem biztos, hogy el vele.
Nézd, valahol igaza van. Úgy adta ki a gép hogy megteheti. Nincs felelősség, így könnyű. Sajnos én ezt nem tehetem meg de ha megtehetném se biztos. Idegesítene hogy fekszem a napon és olvad a vagyonom. De neki jó. Meglátjuk.
Szabad választás van. Szabadság, vagy ketrec. Lehetett választani Orbánt vagy Magyart, azt is megtette a nép. Demokrácia van, szabad választás. Nrm kell ezen mindig fennakadni
El kell adni mindent, berakni az összes pénzt álompapírokba és a kamatokból a lakhatást albérlettel bérléssel megoldani. És egyébként nem csinálni semmit csak "úgy" élni és utazgatni. Ez itt egyeseknek a helyes életvitel.
Minek itt drága forinttal drága lakást venni, mikor eddig is negyed áron tudtam venni külföldön, most pláne. Hol tudsz venni külföldön ingatlant negyed áron? A harmadik világban. Az EUban biztos nem.
A chartod rossz.2025.-január 7-én még a 416-ot is átvitte a forint árfolyama. Az erősödés onnan indult, ekkor már elindultak a várakozások arra, hogy egy olyan erős ellenzék épülhet, aminek reális esélye lehet egy kormányváltásra, ez indította el a forint menetelését. Egyébként ha egy picikét nagyobb ismereteid lennének a technikai elemzésekkel kapcsolatban, akkor magad is észrevennéd, hogy a trendtörés az már a választások közelében történt. (Az MNB közép árfolyam 2025 január 7-én 415.71 volt.) https://www.mnb.hu/arfolyam-tablazat?deviza=rbCurrencySelect&devizaSelected=EUR&datefrom=2025.01.01.&datetill=2025.+12.+31.&order=1
Senki nem jós, de örülök, hogy megpróbálsz az lenni. Simán letne az ellenkezője is. A történetben az a szép, hogy minden szépen átárazódott a 400-as feletti szintekre. A legtöbbet ezek alapján megint a magyar ingatlannal lehetett keresni...
2022óta erősödik Huf. https://kepkuldes.com/image/te2TlsA Senki nem értette miért jött le 2023ig 370re, de azt tudta onnan jön 450feletti dollár/euro, nem lett. Mert maradt 320körüli dollár és 386körüli euro váladztás előtt.Onnan adott még le 20HUFot.Azt lehet ráfogni a Tiszára. Itt már rég letört egy 10éves gyengülő trend, nem Tiszatól
egyet kell hogy értsek, pusztán SZerencse kérdése volt hogy 2 éve Magyar Péter jelenség megszületett, és hogy 2/3 al nyernek, tehát abszolút lotto kategória volt hogy a ft 355-re fog erősödni...
Magyar Péternek és a kormányváltásnak köszönd, hogy 350-re jött a forint. Hithű fideszesként vártad 350-re, azzal együtt, hogy a fidesz tovább marad hatalmon. Szerencsédre ez nem jött be neked, bukott a fidesz és így a befektetők már bíznak a magyar befektetéseik megtérülésében. Amennyiben bejött volna a várakozásod és tovább marad hatalmon a fidesz, nemhogy a 350, de még a 400-as eurót is vágyálom lett volna. Azt meg, hogy hosszabb távon mi történik azt még nem tudhatjuk, nem elég a 350/-es euró a forint értékét itt is kellene tartani, stabilizálni. Az országot elég jól eladósította a fidesz, csak az MNB. 6-7000 milliárd hiányt görget már maga előtt, erre még rájön, hogy közel 4000 milliárdos hiánnyal adták át az országot és ez is tovább fog növekedni. Államadósságunk így jelentős növekedés előtt áll, kérdés, hogy ez milyen reakciót fog kiváltani a befektetőkből.
Azt azért elmondom pont ide vártam mindkettő devizát. 300as dollar, 350es euro. Kb pipa. Én itt tovább nem nézem most le, de minden forint ajándék lefele
Találtam ma egy remek szösszenetet. https://kepkuldes.com/image/te2Ubkg Ez tetszik nekem. Annak tudatában hogy 400feketti dollár és euro mellett eladasra ajánlottak itt a lebeszélők az akkor 19%ot fizető Állampapírokat, hogy abból devizát vegyünk inkább Én mondtam forint erősödés jön Minek itt drága forinttal drága lakást venni, mikor eddig is negyed áron tudtam venni külföldön, mpst pláne. Közben ezek mellé jött az utóbbi időkben 50%körüli kamat, mióta itt vagyok Állampapírban Tudom dupla, tripla, négyszeres, ötszörös tőzsdei nyerőkkel nem vetekszik, de amúgy nekem megfelel kockázat nélkül nagy tőkére
Magyar Állampapír tulajok