A taxisok is mindenért sírnak és panaszkodnak úgy h 4 éve a katát kizárólag nekik hagyták meg miközben az átalányadózás lenne az igazságos hiszen milyen alapon kapnak kedvezőbb adózást mint a fodrászok futárok és őstermelők?
Pánik elült, megy visszafelé minden. Majd beáll valamilyen új egyensúly. A volatilitásnak akkor is ára van, mert a gazdasági szereplők egy biztonsági tartalékot rátesznek a kalkulációra.
Ne haragudjatok, de nincs rá jobb szó, hogy a f@szfej politikusok majd kiállnak tündökölni, hogy megsapkázták a népnyomorító extraprofitot kereső benzin vertikumot, és megvédték a népet a háborútól. Ez lesz a következő.
Ilyen helyzetekben 5% HUF elmozdulás simán benne van. Amit az olajár változáshoz adjunk még hozzá. 16 év 2/3 után is nekünk még forint kell, mert akkor lehetünk fegyelmezetlenek. Hja, hogy ez eleve pénzbe kerül, mert export és import oldalon is fedezni kell a vállalkozásoknak a devizakockázatot? Az mit számít. Szlovákia, Horváto, Bulgária, azok mind hülyék, amíg náluk pl 10%-kal drágul az üzemanyag, mi akkor is nyerünk majd, mert itt 15%-kal fog. Gazdadágpolitikai dilettantizmus, a főnökkel az élen.
Anno éveken át gyengítették a forintot, már csak az ebből fakadó %-os érték is támogatta a gazdaságot, ami most gátolja. Így tehát kb. 375-375 év-év alapon "STOP" jelzés. Az év eleji ÁKK 2-3 MRD EUR is ott volt az MNB zsebében, nem nyúltak hozzá. Hülyék lettek volna 375-380 körül beváltani, ha jön egy 392 is talán. 10-15 ft. nem kevés eltérés.
Meg én.. 375 meglett, tovább is várnám le, háboru beleszolt. Benne volt, Tőkepiacon is tudtam jönni fog, ezzel nem kerülhette el sorsát. Meglátjuk folytatatást. Egyelőre minden halad jól
"Eur HUF379? 375 stoppokat kiszedték ma? 392?" . Ebből nem sokat értek. Viszont a stoppok emlegetése miatt nekem úgy tűnik mintha azt gondolnád, hogy a devizapiacon is csak kereskedők és befektetők tevékenykednek mint egy részvénypiacon. Pedig itt zajlik a gazdaság devizaváltása.
Ha tőzsdézel tudod. Dax még az iráni nap előtt 25300. Ma volt 23580. Nq 25400. Ma 24300. Tipikus short cumiztató. Eur HUF379? 375 stoppokat kiszedték ma? 392?
Magyar Állampapír tulajok