Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ktamask kedd, 16:03

Én úgy kezdtem a tőzsdézést, mit sem értve hozzá
CHF HUF TS certifikát, a svájci aranykor kellős közepén.
Hogy majd én megváltom a világot. TS, mert hiszek a forint erőben, ami nem jött:DDDD
ALL-IN! Aztán 2 hét múlva svájc beállította az 1.2-es árfolyamgátat. kb. 25-30%-ot markoltam 1 óra alatt.
Én mint a tőzsdék királya, fogtam magam: BUDA CASH: rommá keresem magam.
A nagy tervekből atom bukó lett.
Így talán már értitek miért nem tőzsdézek nagyban, csak kicsiben, ami nem fáj, ha bukik.
ktamask kedd, 16:01
Előzmény: #41176  N0MAD

Ti szoktátok írni, teljesen más élethelyzetben van, amikor a 7% is annyi, hogy bőven elengedő a családi életre + utazásokra, akármire.
Te neked nem elég? Válaszolhatsz őszintén, nem kukacoskodás.
Nekem nem elég a 7%, mert lássuk be, kevés, de több, mint a párnaciha.
Nem vagyunk zsé-huszárok a feleségemmel, de a mi életszínvonalunkhoz képest a 7% kamat ~5-6db 3 éjszakás wellnessre futná, nem mondom, hogy 5 csillagos meg tengerpart, mert nem. Belföld.
Ha tőzsdéznék lehet 15-re futná, de az is lehet, hogy elbukom a felét, és akkor repkednek a vaslapátok felém. Így jobb ma a 7%, mint a vaslapát holnap.
:D
ktamask kedd, 15:57
Előzmény: #41176  N0MAD

Nézd.
Még innen is elképzelhető az áremelkedés.
De ha a Tisza nyer, és eltöröl minden "családbarát" támogatást, akkor jajj az ingatlanáraknak.
Így értsd Hathort: eladta, mert ATH-n volt, lehet nem ATH-n adta el, akkor is bőven túlárazottan.
Ami lehet, hogy az alja még most is, és nem a teteje.
Mint a tőzsdék: "esni fog", csak nem tudni mikor és mire. Majd akkor legyen az ő gondjuk, azért nem sajnálom őket, +300%. legalább.
Mi 10M-ért vettük a kecót, most ér 40-45-öt? irreális, mégis megveszik.
slash2 kedd, 15:47
Előzmény: #41172  kkv14
Semmi bajom Hathorral, az ő dolga mit csinál. De nem biztos hogy pont ma amikor a HUF zuhan akkor kell örvendezni a PMAP-al az ingatlanokkal szemben.  Szívunk mindannyian. 
N0MAD kedd, 15:42
Előzmény: #41174  ktamask
Azért lehet mosolyt csaltál Hathor arcára aki eladta az eladható ingatlanját(jait?) és nem bánja hogy nem kell egy szerény 30%os engedménnyel operálnia.
N0MAD kedd, 15:41
Előzmény: #41171  ktamask
a rejtélyes közvetítő érdeke aki az oroszoktól ársapkás áron megveszi majd továbbadja magyarország felé, nos, világpiaci áron(remélhetőleg).
Nem tudni ki lehet az de amekkora rikácsolást csap szijjártó és a főni hogy nekünk pedig orosz olaj kell brühühühü, nos, nem kevés befolyása lehet.
Szerénységem tiltja a tippelgetést.
ktamask kedd, 14:58
Előzmény: #41173  kkv14

Aki tartja az ingatlant, pl. 2010-2018-as vételek, most érnek 2,5-3x annyit. Az állampapír meg hozott azóta ? Mennyit? 70%-ot?
Essen az ingatlanok ára 30%-ot, még akkor is 1,5-2x áron el tudják adni, "ÁRON ALUL ELADÓ", viszik mint a cukrot.
Nemrég adtak el bátyámék mellett egy ingatlant ,105 M Ft-ért + odaállt egy új merci.
Szegénység van.
Ekkora szegénység.
kkv14 kedd, 14:30
Előzmény: #41161  Hathor
Amit írtál, nagyon fáj sokaknak. 
kkv14 kedd, 14:28
Előzmény: #41168  slash2
Igazad van. Jól gondolkodol!
ktamask kedd, 13:36
Előzmény: #41170  N0MAD

Biztosan:).
Szerintem is már rég átállhattak volna.
Ez az állam, vagy a MOL érdeke?
Beruházás? Miért nem segített az állam? Erre is volt ez a REPowerEU hitel, talán kaptunk is belőle.
Zsebrevágták, na ezért 7%! a fix is.
N0MAD kedd, 13:28
Előzmény: #41169  ktamask
mitől változott volna ha azon dolgoztak hogy ne változzon?
Már rég átállhattak volna ha akarnak, de túl nagyot kaszálhattak hozzá. (nem mi, ők) Majd meglátjuk ha muszáj milyen gyors tud lenni az átállás. A paksi csakazértisorosz sárgödörnél alighanem gyorsabb.
ktamask kedd, 13:18
Előzmény: #41167  N0MAD

AI írta:
A MOL százhalombattai Dunai Finomítója (Dufi) 3-4 éven belül (a 2023-as tervek szerint) képes lesz 100%-ban orosztól eltérő kőolaj feldolgozására, jelenleg még kb. 60% orosz kőolajat használ. A beruházások célja az alternatív, Adria vezetéken érkező olaj arányának növelése az ellátásbiztonság garantálása érdekében. A technológiai átállás főbb részletei:
  • Idővonal: A teljes diverzifikáció (orosz olajról való leválás) elérése technológiailag 3-4 évet vesz igénybe.

Gyakorlatilag nem változott semmi.
slash2 kedd, 13:03
Hova lépegetsz? Romlik a HUF mint az állat. Olvad a tőke, olvad a kamat.  Egy hét múlva 400. 
Pont a "nép"-nek köszönheted hogy aranyáron eladtad a nyaralót aminek az ára most PMAPban van. 
Semmiféle rezsi nem megy fel az már megvolt 2022ben. Gázlimit és áramlimit be vagyunk állva. 
A beton mindig beton marad.  Olcsóbb már nem lesz semmi. Vedd meg újra, amit eladtál. 
Én is imádom az állampapir kamatot de a kecók maradnak! Legutóbbi kamatot meg minden szart múlt héten átváltottuk euróba  380 körül és visszük ki euró övezetbe nyaraló felújításba betonba újra. 
Ugrándozni kell a kettő között. 
N0MAD kedd, 12:50
Előzmény: #41166  ktamask
csodálkoznék ha horvátoktól nem jönne olaj, folyamatosan azt mondták tudnak eleget szállítani. Mondjuk nem orosz olajat, azt is megmondták.
ktamask kedd, 12:22
Előzmény: #41164  N0MAD

375 előző év alj.
Ez alá nem vártam, mert nem volt értelme.
Majd ráfogják a világra, felemelt kézzel: mi ismét nem tehetünk róla, és valahogy igazuk is van.
Barátság kőolaj vezetéken jöhetne az olcsó olaj: jön? Nem jön.
Miért nem jön? Horvátok miért nem pumpálják? Le van papírozva. Akkor sem jön, mert nem. Mert miért nem?
NYOMOM A PROPAGANDÁT, hát nyomom, meg a fixmápot a 7%-al, mindenki törölgesse a saját sebét.
Addig jó míg Iránt bombázzák, kitart a fixmáp 7%, március 14-ig remélem.
A többi nem érdekel, bombázzák egymást, várható. 
ktamask kedd, 12:18
Előzmény: #41159  Hathor

dax -4,2% is volt.
nyaldossák a sebeiket.
N0MAD kedd, 10:31
ez igy is van.
árfolyammal meg csak akkor kell foglalkozni ha erősödik, különben elég a mindennap ath.
Freeshark kedd, 10:29
Igazad van és belátható h igazságos h megérdemlik, tolják be a pénzt a túlárazott ingatlanokba állampapír helyett!
Hathor
Hathor kedd, 10:17
Lassan jöhet az energia válság.
A nép kitömte magát drága ingatlanokkal, hitelből 5szörös áron ingatlanok, majd jól felmegy a rezsi, jön egy ingatlanadó, elszálló árak, nemfizetes, beragadás, esés..
A kapzsiságnak minfig ára van, amit meg kell fizetni.
Állampapírral lassan de biztosan lépegetünk minden nap előre, sok dolog nincs, minden este kiírna felírt kamatot, hétvégén a 3napis kamatot, és gondolkodni merre utazzunk, mire költsük

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek