Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Angelo csütörtök, 07:10
Előzmény: #40379  ktamask

Szerintem is ez már egy jó beszálló. 
A választásokig én nem várom a kamatok csökkentését így itt oldalazhat még egy darabig. 
Hatalmas carry épült ki a forinton és az a kérdés, hogy mikor kezdik el a zárásokat. 
Amint egy nagyobb pozit lezár egy bank vagy intézményi, lavina indulhat el. 
Varga is észnél van és ezért óvatos a csökkentéssel. 
A múltkori MNB. nyilatkozat, amikor utaltak a kamat csökkentésének lehetőségére az is a carry reakciók tesztelése miatt történhetett. 
Gyorsan tudott gyengülni több mint 10-forintot az árfolyam úgy, hogy még nem is csökkentették a kamatot.
(Meg is ijedtek az MNB.-ben.) 
Nagy kockázatot jelentenek a hitelminősítők is, keresztbe tehetnek a kamatcsökkentési álmoknak. 
Az biztos, hogy az ország pénzügyileg nagyon rosszul áll jelenleg és ha ez nem változik pozitív irányba, akkor még nagyon komoly bajba is kerülhetünk a saját devizánkkal. 
Varga tökéletesen látja ezt, aminek hangot is adott azzal, hogy Magyarországnak is meg kell fontolni az euró bevezetését. 
Én is ezt az irányt tartom helyesnek, mert azt látjuk, hogy a szándékos leértékelés nem vezetett eredményre, inkább negatív hatásai voltak. 
Rengeteg hitelt vett fel a magyar állam és hiába adta oda alacsony kamatokkal a gazdaságnak, (átvállalva a kockázatokat, mert ha itt újra elszáll az infláció, akkor nagyon mélyen bele kell nyúlni a zsebünkbe)  semmit nem növekedett és ilyen magas kamatokkal nem is fogunk tudni növekedni. 
A kamatot mindenképpen csökkenteni kell, hogy a gazdaság beinduljon, abban vannak kételyeim, hogy ezt forintban meg tudják-e tenni. 
Most tényleg jó lenne ha eurónk lenne, alacsony kamatot és kiszámíthatóságot adna, amire tudnának építkezni a vállalkozások és a fogyasztók is. 
Forintban maradva egyre nehezebb helyzetbe leszünk, nekem ez a  véleményem erről.
ktamask csütörtök, 06:30
Előzmény: #40378  Angelo

az előző hetes 380: RSI 27
a mostani hetes 379-380: RSI 32
erre írtam korábban, hogy nem várnám RSI 30 alá, elkezdett építkezni.
Kinek az érdeke 379 alá menni? Senkinek.
Szerintem itt kőkemény VIP beszálló van.
Angelo csütörtök, 05:21
Előzmény: #40377  fej váll

Napos gyertya 375 alatt zár akkor további forint erő jöhet. 
Hetes gyertyának kell 410 fölött zárni ahhoz, hogy egy nagyobb gyengülés elinduljon. 
Jelenleg az árfolyam oldalazik, de már nem sok kell ahhoz, hogy elinduljon. 
Indikátoraim 400-405-re mutatnak júniusra, de ez még nem azt jelenti, hogy gyengülésnek indult, inkább ebben a sávban mozoghat.
Gyengülésre 410 fölött kell felkészülni.
Ez egy pártállástól és választások kimenetelétől független várakozás, erre lehet számítani a következő hetekben, hónapokban.
z0li23
z0li23 szerda, 21:04
Előzmény: #40375  ktamask
ktamask szerda, 20:58
Előzmény: #40374  z0li23
Belinkeled?
z0li23
z0li23 szerda, 20:25
Előzmény: #40358  ktamask
Tegnap belefutottam egy érdekes videóba.... Pogátsa Zoltán a Dellában. Láttad esetleg? Politikamentesen kérdezem, amit a kamatokról említ, hogy mi várható szerinte. 
kkv14 szerda, 17:33
Előzmény: #40366  Angelo
Nem vitás , gyengül vele a forint, a nagysága függ az időzítéstől és a vágás nagyságától , majd az azt követő jegybanki megszólalástól.
kkv14 szerda, 17:30
Előzmény: #40369  Angelo
Nem vitás, de helyetted nem tolja be a pénzt.
kkv14 szerda, 17:29
Előzmény: #40370  Zanza2
igen , egyértelmű.
Zanza2 szerda, 17:27
Előzmény: #40359  kkv14
A BMÁP a 3 havi DKJ-t követi közvetlenül, nem a BUBOR-t.
Persze közvetve összefüggenek.
Angelo szerda, 16:50
Előzmény: #40365  kkv14

Még annyit elárulok, hogy ma már elég könnyű dolgom van a kereskedéssel. 
Több indikátort használok és ezek alapján már az AL- számolja ki nekem az irányokat. 
A történelem egyik legnagyobb találmánya szerintem csak tudni kell jól használni.
Csiszarg szerda, 16:35
Előzmény: #40364  Angelo
Ha még csak ez lenne az ára. Sajnos ennél sokkal, de sokkal nagyobb a kár. 
Angelo szerda, 16:29
Előzmény: #40365  kkv14
Sok éve játszom, rengeteg instrumentomot kereskedem nap mint nap.
Angelo szerda, 16:25
Előzmény: #40363  kkv14

Ez nem hirtelen reakció. 
Amikor bekötöd a pozit a forintba kapod a napi kamatot. (swap)
Ilyenkor még érdeked is, hogy a forint erősödjön mert így nem csak a kamatkülönbözeten, de még az árfolyam erősödéséből is keresel. 
Amikor elindul egy kamatcsökkentési periódus, akkor az árfolyam is hektikusabbá válik és mivel a kamat már alacsonyabb és a volatilitás növekedik, ezért a kockázatok is sokkal magasabbak. 
Amikor elkezdik zárni a carry-ket, ami akár egy apró kamatcsökkentés is elő idézhet, ott a forint a kis kamat csökkentés ellenére is, nagyobbat gyengülhet mert a megnövekedett volatilitás miatt, nagyot nőnek a kockázatok és akár a teljes nyereséget is elviheti.
Az biztos, hogy ezek a pozik záródni fognak és az is biztos, hogy ott a forint egy nagyobbat fog gyengülni.
kkv14 szerda, 16:15
Előzmény: #40364  Angelo
Ha ilyen biztos vagy játszd meg , sokat nyerhetsz vele.
Én másképp látom, az idő eldönti.
Viszont én le is kereskedem.
Angelo szerda, 16:09
Előzmény: #40363  kkv14

Azt gondolom, hogy ez az ára a fidesznek. 
Azt gondolom, hogy ha maradnak akkor még bőven mehet felfelé is.
kkv14 szerda, 15:54
Előzmény: #40362  Angelo
Minden eseben van hirtelen reakció,  aztán szépen beáll a helyére .
   Talán azt gondolod ez örökös kamat?    Vagy innen csak fel van?
Angelo szerda, 15:43
Előzmény: #40360  kkv14

Csak céloztak rá, hogy indulhat a kamatvágás a forint már indult is 391-392-re, több mint 10-forontos gyengülés volt ez.
Ha tényleg vágnak akkor a carry-pozikat elkezdik lezárni és a forint elindul gyengülésnek. 
Addig éri meg tartani ezeket ameddig nagy a kamat előny, erre játszanak és ilyenkor az is érdekük, hogy a forint is erősödjön. 
kkv14 szerda, 15:42
Előzmény: #40360  kkv14
Főleg ha az EKB az új inflációs adatok ismeretében várhatóan csökkent.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek