Illetve a DKJ maradna az intézményiknek, mint ahogy az is lenne a fő célja. A lakosság néhány hónapra pedig használná a klasszikus bankbetétet, amit sikerült teljesen eltüntetni az elmúlt 10 év ámokfutásával.
A 2031/I-t azt már május végén átváltottuk bónuszra és fixre. Szerintem a +1%-ost most még inkább érdemes lesz átváltani, a KSH infláció 2029 végéig nem hiszem, hogy átlagosan 6% vagy fölötte lesz.
Kiemelten
kedvező befektetési lehetőséget kínál a Kincstár az önkormányzatoknak: "Október 1-jétől az önkormányzatok új, versenyképes, a jegybanki alapkamattal megegyező havi kamatozású állampapírba, az új Önkormányzati Magyar Államkötvénybe (ÖMÁK) tudják fektetni szabad forrásaikat." --- Ahogy lentebb is írták, ha ez elérhető lenne a lakosság számára, akkor pl. a Diszkont Kincstárjegy teljesen elveszítené az értelmét.
Önkormányzati
Magyar Államkötvény: "Az Önkormányzati Magyar Államkötvényeket a forgalomba hozatal során (elsődleges piacon) és a forgalomba hozatalt követően (másodlagos piacon) a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szerinti helyi önkormányzatok, mint jogi személyek szerezhetik meg és ruházhatják át egymás között."
Ha ez elérhető akkor már semmi értelme a dkj-nak ez tény, gyakorlatilag megtakarítási számlaként lehet majd használni ezt a kötvényt, legjobb eszköz likviditás kezelésére.
A 2027/Z szerepel a webkincstárban viszont csak az adatokra klikkelve van vételi gomb de aztán a választható mápok közül eltűnik. Ha elérhető lenne mindenki számára ez messze a legjobb lenne hiszen nincs visszaváltási árfolyam, akár néhány napra kiváló megoldás. Ezt nem lehet megtenni a fix és bmápal hiszen aki pár napra beteszi majd visszaváltja azonnal veszít 1%-ot.
4-5 hónapja kemény” terelés megy a fix felé, és lám semmi nem történt( Mo jobban teljesít) és emelkednek a hozamok, de megint csak a fixek felé . A 2025 vételű máp+ dobom 30.-án, és okt1 becserélem az újra. A pmáp 2030-asok tuti maradnak, a bmáp csapat is, már régebben is írtam én ebben bízom. A gazdaság szarban , elkezdődnek a választási osztogatások lesz itt baj. Van egy szemmel látható összegű 2028/I-m , ezen agyalok. Ki mit tenne vele ?
Jó lenne, de nekem ez valahogy túl jónak tűnik, hogy tényleg így legyen. A cikkből valami 6,5% kamatra emlékszem, ami nagyjából a lakosságiak szintjén van, ráadásul visszaváltási díj nélkül. Figyelni fogom, októberben majd valószínűleg be is telefonálok pontosítani.
Októbertől jön egy új önk kötvény, ha csak vételi árfolyam van és magánszemélyek is vehetik akkor ez látra szóló kamatot jelent tehát akár néhány napra is érdemes megvenni hiszen veszteség nélkül el lehet adni azonnal.
Vajon a lakosság számára is elérhető (lesz) az új önkormányzati kötvény, a cikkben leírt kondíciókkal? Nekem nagyon megfelelne. Nem tartom valószínűleg, mert akkor az lepipálná az összes lakosságit....
Már most elérhető egy 2023 végén kibocsátott önkormányzati kötvény a 2027/Z amelynek csak vételi árfolyama van, a neten nemrég tettek közzé egy cikket h van egy új kötvény amelyet akár néhány napra is érdemes tartani ezek szerint ez lenne az?
Ezzel kapcsolatban a többiek véleménye, álláspontja is érdekelne. Nekem ~75% körül van a portfoliomban még PMÁP. Több a +1,5%-os, de bőven van +1%-os is. (57-43% arányban)
Magyar Állampapír tulajok