Lenne egy paraméter, amelyben igazán
javulhatna a jelenlegi kínálat, és én például nagyon örülnék neki. A valódi, rövid
lejáratú papírok teljesen hiányoznak a palettáról. Intézményi papírokkal lehetett csak valamennyire
operálni, de két éve, mióta 2 hetes helyett havi kibocsátások vannak a DKJ-nál,
ez sem megoldás már. Augusztus végén/szeptember elején is csak D251126-os DKJ-t
lehetett kapni, gyakorlatilag 3 hónapos az időtáv, és a magas spread miatt kb. 2,5
hét után van csak nullán az ember. (A MÁP+ a 0,5%-os visszaváltási költséggel
még ennél is rosszabb, az 1 %-os papírokról ne is beszéljünk.) Sokan inkább be
sem rakják akkor. Euróban még ennyi opció sincs. A cikkek alapján látják, hogy egyre több
természetes személy vesz DKJ-t. Folyamatosan, 3 hónapra előre megvéve lehet
elérni, hogy tudjon venni az ember biztosan, de legyen is egy éppen abban a
hónapban lejáró adagja. (Vagy szarásig kell lenni negyedévente/évente kamatot
fizető papírokkal.) A megélhetési és vészhelyzeti 6 havi
tartalékot; autó/ingatlan/részvény/stb. vásárlása esetén a vételárat nem tudja
az ember hova tenni rövid távon (már akinél nem már valamilyen állampapírban
áll, és aznap adja csak el). A banki betéti kamatok, látra szóló kamatok (az
adókkal együtt) nevetségesek. Egy 1 vagy max 2 hetes, lakossági papír
csodákat tenne. Persze megkérdezhetik, miért feküdjenek rá
ezekre a gyorsan bejövő és sokszor kimenő összegekre.https://www.portfolio.hu/befektetes/20250818/mutatjuk-mennyi-penze-van-a-magyaroknak-csak-sikerult-lenyomni-az-allampapirt-780659 A cikkek alapján 12 ezer milliárd körül van a
számlákon lévő lekötetlen pénzek, illetve a minimális kamatú bankbetétek/folyószámla
betétek összege. Készpénz, egyéb betétek ebben nincsenek is benne. Ha ennek
csak a 10 vagy 20%-a bekerülne, máris 1-2000 millárddal beljebb vannak a
kincstárnál is. Kb. le is menne 31-32%-ról a deviza arány a megcélzott 30-ra.
És mivel az önkormányzatoknak is előírták ősztől a kincstári számlán tartást,
megy gőzerővel a választási osztogatás, biztosan szükségük van minden pénzre.
Ha pártpolitikát nyomnék,akkor kellene, hogy folyton ajánlgassak egy pártot orbánék helyett,de ilyet sose teszek. Orbánék lépései azok amik befolyásolják ma a kötvénypiac jövőjét, ezért muszáj vagyok róluk beszélni. Bár ne kéne!
"A 6 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción az ÁKK 20,0 milliárd forintért vitt piacra állampapírt. . Az elsődleges forgalmazók 25,3 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK 20,0 milliárdot fogadott el. . Az aukciós átlaghozam 6,09 százalék volt, 4 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál."
Ismét megkérdezem, mert választ ezidáig nem kaptam. A nyáron itt többen is írtak egy szeptemberben érkező új konstrukcióról. Mit lehet erről tudni, pontosan mikor érkezik? Vagy biztos ez egyáltalán? Azóta nekem DKJ-ban összegyűlt egy összeg, ezzel várnám ezt az újat.
Annyi hazugság után,amit ez a szereplő gárda már lenyomott,nem tudom mennyi gyermeki naívság szükséges ahhoz, hogy marci szavainak valaki hitelt adjon? Addig ok, hogy gyurcsány is hazudott reggel,délben,meg este, de orbánék nem hazudnak,hanem komplett meséket írnak a zemberek megtévesztésére. Itt van ez az osztrák mentős sztori is! https://24.hu/kulfold/2025/09/09/takacs-peter-burgenlandi-mentok-leszolas-tartomanyfonok-reakcio/ 'Takács Péter a minap a Harcosok órájában azt állította, hogy „amikor egy osztrák mentős beszáll egy magyar mentőautóba, azt hiszi, hogy mobil intenzív osztályon jár”,"
szerintem megvárják a folyósítással a választásokat. Majd kérnek be kiegészítéseket a "nagy tervekhez" aztán elmolyolgatnak rajta. - ha van eszük......
Az a terv, hogy már megtörtént beruházásokra elírják a védelmi hitelt így rengeteg szabadon felhasználható forrás keletkezik, kérdés megengedi-e az EU ezt a kreatív felhasználást. Ha utólagos finanszírozás lesz akkor meg tudják gátolni könnyen.
Magyar Állampapír tulajok