Véletlenül mert esni a tőzsde 4%-ot, és már agyvérzést kapott. Kb. olyan adatokat vár, ami neki jó a "long" pozijához. Itt ugyanez folyik, csak a lakásárakkal. Bezsákoltak olcsón, most meg piacra lehet dobni 2-3x-os áron őket.
Egyelőre tovább fosztogatnak,közben meg a költségvetés terhére,az adófizetők nagy "örömére",mérték nélkül osztogatják az adó forintokat.Könnyű más f......l verni a csalánt.Egyelőre
Bírom ezt,hogy az állam nagyot kockáztat,ja igen az adófizetők pénzén hazárdírozik egyébként,és nem máson.Az uniós pénzeket is elbaltázta,annak is reszeltek, rövid távon egyelőre.
Kötvényeknél a magas hozam miatt magasabb kockázat áll, hiszen ha egy állam 10%-on tudja magát finanszírozni akkor annak magas a kockázata. Az állampapírok esetén pedig az 1% spread költség ami visszaváltás esetén csökkenti a hozamot, kell egy idő amíg a hozam ezt kitermeli.
A válasz helyesen: állampapírt csak a számla tulajdonos, vagy az értékpapír számlán megjelölt meghatalmazott vehet. Tehát ha nem vagy meghatalmazott a számlán, nem is tudsz ÉP venni, befizetni, stb. A kérdésed az esetben (lenne) értelmezhető, ha értékpapír átvezetésre kérdeztél volna rá. Ebben az esetben javasolt legalább egy ajándékozási szerződés elkészítése (nem kell ügyvéd, stb). Szívesen
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ha családtagnak veszek állampapírt akkor az ajándékozásnak minősül és kell adózni vagy egyéb dolgot fizetni utána? Köszönöm!
15% kamat van-plusz minden bank többet ir ki -itt meg adnak 6.5 % ot -jo nagy szemét egy eljárások ezek -nem véletlen a devizások és a többi eladosodás -meg az országok.itt legalább nincs adozás.
PMÁP utólag fizetése 2024-ben és 2025-ben volt csak. még 2023 elején-közepén be lehetett volna szállni, ha más nem a 2033i-be, az csak 2023 augusztusában jött ki, még ha nem is +1,5%-os. addigra kifutott a 2051G/2035A árfolyam-spekuláció. Utólag könnyű látni a legjobb befektetéseket. Én most tőzsdézek, kis téttel, örülök a mostani kezdeti nagy rottynak, mert ha ennek vége, akkor számítanék egy "aranykor"-ra, idővel. Csak türelmesnek kell lenni, és kivárni az "alját". 1x úgyis eljön, addig meg élvezzük a short adta lehetőséget:D.
Teljesen jogos, de amikor 1%-t beraktam mindenki PMÁPOzott vagy DKJ-zett. Simán történhetett volna valami, ami miatt elszáll a hozam vagy a forint árfolyam, akkor az 1% nem izgat. Összesen kb. 15% van ilyen 0.5-2% megtakarítás arányos akár jó is lehet befektetésben. Ezek hozzák a hozam javát, úgy hogy van olyan közte amelyik nullázott. Persze mellette ott az állampapír kb. 35%-al.
Ez a baj, ez olyan, mintha nem is raktál volna bele. Én a tőke 3-4%ával tőzsdézek :D (daytrade főleg, vagy ha jónak látom az irányt, akkor több napra is), idővel az a terv, hogy utolérni a tőke 100%át... ebből a 3-4%-ból.....tudom nagy szavak.. Időm van, türelmem is.
Magyar Állampapír tulajok