És ha nem áll meg 10,9%-nál? Persze megállt, utólag könnyű belátni. És ha jött volna a török út? Nem jött, értem én. Ez kb, mint a BTC, hogy 20.000 >100.000 5x, utólag könnyű belátni ezt is. Pár hónap alatt 30-40%, utána meg gyorsan átpattantak PMÁP-ba, amíg lehetett, 30-40+ 2*16-18%, nem rossz. Szerencse.
22ben a 10yr teteje 10,9% volt, ott màr nem csak alapok vették, de pb ugyfeleket is ezzel hivogattak a bankok. Kerestek is vele 30-40% par honap alatt. Hosszu kotveny inkabb trade
ne adjatok mínuszt, de fokukac majdnem jól mondta. 2022.10.13-án volt a legmagasabb a 2051/G hozama: eladási netto: 46,4000 , eladási brutto: 48,2400 , eladási hozam: 9,50%
feltenném ide a kedvenc lemezem:)...idei ÁKK finanszírozás a devizakötvényekkel (4MRD+panda) megoldottnak látszik, ezért némi csökkenés várható DKJ/FIXMÁP fronton...a jövő, különösen az eleje viszont brutális lehet, mert mindent pénzre szükség lesz a szavazatvásárláshoz, ( a deviza kitettség 30%ról való növelése drámai módon korlátos a hitelminősítők miatt) így AKKOR vonzóbb (=magasabb kamatozású) lakossági papirokra is szükség lesz (Új vagy régi)...persze ez csak egy scenarió, sok minden más mellett.....
10%-nál jóval negatívabb lenne a kép mint most 7-8 között. Forintgyengülést és masszívabb kamatemelést hozhatna el. Valószínűleg bóvliban lennénk, ill. az is lehetne az egyik okozója a 10%-nak.
Bizony, nemrég a 8% körüli hozam tetszett Neked. Írtam is rá, hogy annak persze valamilyen negatív helyzet lesz az oka ami miatt el fogsz bizonytalanodni és majd még nagyobb hozamnál képzeled el a beszállót. 10-11%-nál már összeomlásról fognak irkálni, akkor meg az fog elbizonytalanítani. Én veszek majd egy picike 2051/G adagot, ha az éves kifizetett kamat eléri a 6.5%-ot, azaz a FixMÁP-ot. Ez nincs messze, ma éppen 6.38%-ot számoltam. 0.6153-ás nettó árfolyamnál lesz 6.5%.
"És ez csak egy ingatlan a sok (17) közül." --- Gondolom a sok garázsod ára is rakétázik. A napokban jött hír valami nyugdíj emelésről. Majd ne felejts el szólni a bérlőidnek, hogy jövőre hónap elején plusz kétezer forintot tegyenek bele a borítékba, amikor mész a bérleti díjért. Bár lehet boríték nem is kell, mehet egyenesen a hasitasiba. 🤡
"Nagyon jó! 3-4 eddig 90-95 milliós lakás árát ma reggelre 112-115 millióra emelték :-DD" ☝️ Elkezdődött ... Ezzel meg is van a 20 % emelés , ill ingatlan ár növekedés , mert ez gyönyörűen ki fog gyűrűzni pár hét alatt. Én szóltam júliusban, hogy aki megteheti , azonnal foglalózzon . Ezzel megfogva a 2025. Júliusi ingatlanárat . . És még nincs vége a közeljövőben eljövendő további osztogatásoknak. Hol van még április . Pl ez az 1 milliós évente járó ingyen pénz a torlesztore a köztisztviselő rétegnek is brutális kerozin a magyar ingatlan raketának. Idei januári lakás vételem árnövekedése már most többet hozott havonta, mint egy felsővezető bére (nettó 1 Milla / hó ). Plusz a bérleti díjak. És ez csak egy ingatlan a sok (17) közül .
A jelenlegi FIXMÁP-ok helyett tökéletes választás lenne a 10-11% hozamú 51G, kivéve ha utána török út jön, és a 10-11% hozamból 25 meg 30 lesz. 10-11%nál a tőke 20%-át beletolom. Ha felmegy 20%-ra, akkor a 40%-át:D mondom most, aztán úgyis fosnék.
Aki duplán szívna, az marad a megfizethetetlen albérlet mellett, mert ilyen lufiként emelkedő ingatlanárak mellett a törlesztőt sem fogják tudni fizetni. Akinek meg van tőkéje, az vesz egy lakást 10% önrész mellett. Ismét az állami dolgozókat tömik, nem volt elég a 30%-os béremelés, még kapnak ilyen 1M-s megafalatot 2026 január1től. szintén január 1től élesedik a családi adókedvezmény maradéka + 2 gyermekes anyák SZJA kedvezménye. jó lesz szép lesz. el fog törpülni ez az adókedvezmény a költségek mellett. barátságos világ fele haladunk.
Magyar Állampapír tulajok