a 30k még kis nyugdíjas esetében sem igazán segít, afelett meg hatása minimális...de nem is azért adják....a szokásos recept működik ebben az esetben is: "nem az a lényeg, mi történik, hanem mit kommunikálnak róla"...folyamatosan, minden létező csatornájukon nyomni fogják ezt a nagyszerű dolgot, és még csak nem is ez legnagyobb baj, hanem az, hogy van egy a tömegbázisuk akik ezt el is hiszik és hálásak...
Arbitrázs lehetőség.Már az RTL klub híradó is ezzel foglalkozik. A 3 százalékos , 50 milliós hitel. Visszafizetés : 71 millió Magyar állampapír kamat: 228 millió Azaz 157 millió forint különbözetet lehet csinálni 25 év alatt. Ez az arbitrázs sok befektetőt elgondolkoztat, mert ez egy speciális lehetőség.
Bocs, összekevertem hirtelen a fidesz hazugsággyár intézményeit :). Mindegy, nem ők tehetnek róla, hogy a kereszténykommunista irányítás alatt csak szépeket lehet mondani ha másnap is szeretnének még ugyanahhoz az iróasztalhoz leülni :)
Értettem, és szerintem teljesen kicsúszott a kezükből az irányítás, most a semmi se számít csak nyerni kell mindenáron időszak van. Már kétségbeesett kapkodásban vannak, ha nem így lenne nem akarnának hirtelen nagy béremeléseket adni újabb és újabb közalkalmazotti körnek miközben tolják a családosokat, fiatalokat pénzzel és megfejelik avval, hogy kivonnak embertömegeket egy életre a rendes adófizetés alól, mindezt üres zsebből. A lenézett románok mindeközben pont most kezdik sorra bevezetni a megszorításokat, mert muszáj, ha tetszik ha nem, ugyhogy ha így folytatódnak a dolgok akkor bulgária után 1-2 éven belül románia és leköröz minket a jelenlegi hátrányból.
Utalványt le kell gyártani egy neres cégnek. Ezért. Keress rá, hogy az utalványok gyártási költsége mennyi lesz, persze jól túlárazva. Döbbenet az összeg!!!!!
Még egy utolsó válasz mára. Úgy értve fedezi, hogy ne csússzanak újabb mínuszba, márminthogy a -4/-5%-ot tartani tudják. Így értve. Hogy ne kelljen egy -6% miatt újabb MRD-okat felvenni.
Nem. Minek papírozni, utalványozgatni, ha utalhatták/kp-ban odaadhatták volna? Értem, hogy így csak élelmiszerre tudják elkölteni, de akkor is. + költség.
Ha felszalad a kamat, a BMÁP-pal sokkal jobban jársz, mint a DKJ-val, akkor minek felár? Azért van felár, mert hosszabb távra tervezel vele, nem úgy, mint a DKJ-vel. Ha a 3hó DKJ lefikázik, a prémium kompenzál egy ideig a sima DKJ-hez képest. 1% kamatprémium nekem már nem korrekt, 7,1% vs. 6,5% nálam már pont az a határ, ami miatt már inkább a FIXMÁP mellett döntök, friss tőkével, hosszútávon. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a BMÁP nem jó. A 2029N/2028P/2029R/2030N +1,5-1,25%, szerintem ezek még korrektek, korrektebbek, ha úgy tetszik. Ha a PMÁP-ot nézem, írtam +0,5%, na az nagyon nem korrekt, látva ezt az erőlködést, amit művelnek. PMÁP állomány még mindig közel 50%-os, nem tudom mi a mostani PMÁP célja, ki a célközönség ezzel a +6,5%-os 1 éves kamattal, majd utána +0,5% (2025: 4,7+0,5% = 5,2%)
Magyar Állampapír tulajok