Biztosan igazad van. Én a %os értékre céloztam, hogy az emelkedik. Akkor hozam, sry:). A lényeg, hogy Mindenki jól teljesít, mi különképpen. Tolják alánk az egyre magasabb kamatot és inflációt, amire Magyarország még jobban ráül, mi repülhetünk ismét a legnagyobbat.
"10 éves USA kötvények araszolnak északra 4,43 a május eleji 4,14-ről. A tőzsdék nem szeretik az emelkedő kötvényárakat, mégis rally van a vámos hírekre. Közeledünk a rotty fele, így látom. Ahogy USA áll, nem lennék meglepődve, ha 5% fölé ugrana a kamat." ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ igen, ez nagyon érdekes, de az 5% azért még messze van nekünk is érdekes, mert sokszor korrelál a magyar hozam az amerikai tízéveshez, azaz sokszor ha az amcsi hozam emelkedik, a magyar is
"Április végéig a költségvetés 1 916,5 milliárd forint kamatkifizetést teljesített, ami 408,7 milliárd forinttal magasabb az előző évi azonos időszaki teljesítésnél. A minisztérium ennek kapcsán részletezi: az államadósság eltérő szerkezete és az egyes lejáratok eltérő kamatfizetési időpontja miatt adódik."
Úgy látom mindenki kiragadott 1-2 fontos infót: Nekem ez tetszik: ...a kifizetett összeg az országban maradt, a fogyasztáson és a megtakarításokon keresztül élénkítette a gazdaságot. A GDP a béka segge alatt, a tájképen a háttérben az akkugyárakkal. Honnan tudják, hogy az országban maradt a pénz? A gazdaságot valóban élénkítették? https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250512/aprilisban-is-jelentos-lett-a-koltsegvetes-hianya-760425 A tervezettnek megfelelően alakulnak a költségvetés bevételei Hát gratulálok, ha ez a tervezett, hogy -376 MRD.
"Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter is arról beszélt, hogy a legfontosabb az adósság minél olcsóbb finanszírozása, nem pedig a hatalmas lakossági kamatok kifizetése." Én h*lye meg azt hittem eddig, hogy ez evidencia! Amúgy meg ócska egy duma ez. Nem azért adtak relatív magas kamatot a lakosságnak, hogy jót tegyenek az emberekkel,hanem mert kényszer helyzet volt. Most meg nem azért farolnak ki a lakossági piac mögül,mert ez túl drága,hanem mert elfogyott a lakossági piacról a kereslet. Ennyike,nem bonyi!
ja, nyilván minden állam legszívesebben 0-ért finanszírozná magát (sőt, még mínuszért is lehetett a nem túl távoli múltban adósságot eladni, sőt, még magyar diszkont kincstárjegyek is keltek el folyamatosan negatív hozamért), ez lenne a legideálisabb helyzet az állam szempontjából
"Én nem kergetnék senkit sem devizába." ---------------------------------------------------------------- én sem. Javaslom, olvasd el még egyszer (figyelmesebben), amit ezzel kapcsolatban írtam. És kamatemelést vársz itthon, amikor jelenleg mindenhol kamatot csökkentenek?! Trump szándékosan gyengíti a dollárt (ahogy a japánok hosszú évek óta teszik, ahogy a svájci jegybank hosszú idő óta ebbe az irányba manipulál a devizapiacon), mert versenyképesebb lesz az export. A magyar gazdaságpolitika is kicsiben szívesen csinálná, amit évtizedeken át csinált, hogy leértékelt, csúszóleértékelt, mert azzal javítja az exportot, anélkül, hogy a termelékenység kényes kérdését meg kellene oldania, de ezt a mostanában látható forintárfolyamoknál nem lehet, mert a forint elszállhat és nagyon sokba kerülne visszafordítani.
Magyar Állampapír tulajok