Ezért is kellene a többi állami alapítványoknál is vizsgálódni,de a kormány 2/3 -ad többsége miatt ez szinte lehetetlen.Ezért is tünik el 1-2 ezer milliárd a költségvetésből kormányzati ciklusonként.
Betyár egy cég hálót hozták létre az MNB alapítványon keresztül történő pénzek kitalicskázásához,és természetesen nem utolsó sorban egyébként kormány hathatós közreműködésével.De egyébként az összes állami alapítványoknál így történnek a tolvajlások.
"Sok éven keresztül hamisítottak állami szinten statisztikai adatokat, beleértve a költségvetést és államadóságot" Nálunk ugyanez megy, csak szerintem nagyobban.
Én inkább a szálak elvarrásának tekintem. Nem gondolom, hogy a több száz milliárd visszakerülne az mnb-be, ezzel is csökkentve az mnb néhány ezer milliárdos veszteségét.
Ezt nem mondod komolyan. Ha nem követted az akkori eseményeket, akkor olvass utána. Sok éven keresztül hamisítottak állami szinten statisztikai adatokat, beleértve a költségvetést és államadóságot, a nagybankokat is bevonva. Ebből olyan adóságválság lett ami az egész eurózónát évekre megrengette. A görög tőzsde ma is a 2007-es érték hatodán-hetedén áll.
Szerintem a görög kozmetika a magyar közelébe sem ért. Volt olyan hír Görögországból, hogy a jegybankelnök több száz millárdot lopott el? Nem. Volt olyan hír, hogy a görög miniszterelnök a faluja mellett építtette újra az Akropolist? Nem. Volt olyan hír, hogy a görög miniszterelnök veje lett az ország egyik leggazdagabb embere? Nem. Volt olyan, hogy bármelyik görög kormány akadályozta volna a demokratikus választást? Nem.
Közben megnéztem, és valóban, állampapírcsere keretében keddi értéknappal jutnék a FixMÁP-hoz. De az eladás részére csütörtöki értéknapot ír, de, ha igazad van, akkor ez, ugye, nem fogja érinteni a csütörtöktől keddig (a kamatfordulóig) tartó kamatot, azt hiánytalanul megkapom akkor is, ha már csütörtökön eladom az állampapírcserével, ugye?
OK, köszönöm.Ha most (csütörtökön) cserélek, akkor keddi árfolyamon veszem a FixMÁP-ot, és nem szerdaival? Vagy úgy veszi a Webkincstár a cserénél is, hogy kedden áll majd rendelkezésre az összeg, tehát szerdai árfolyammal veszi a FixMÁP-ot?
Mindegyik Banknak érdeke hogy résztvegyen az állampapír cserében. Jelenleg az AKK nem veszi vissza tőlük a lakossági papírokat, így azok a bankok mérlegét nyomja (fel vannak amúgy is tankolva idén ezerrel a bankadó felezése miatt). Ezzel az új metódussal az AKK jól jár (papírt ad papírért), de a bank is, mert olyan állampapírt kap amit értékesíteni tud, így nem marad nála. Vagyis az OTP is fogja ezt csinálni.
A négy nap már elveszett, már most is április 22-i árfolyammal (100,9129% = 50 nap felhalmozott kamat) adja a Webkincstár a FixMÁP-ot, hiszen csütörtök után a kedd a kövi munkanap.
A 2032/I kamata már összeg szerűen eltűnt a pirtfóliódból és ha megnézed már 99%-on van. A papírt már eladhatod, cserélheted akár most is, a kamatot hiánytalanul megkapod kedd reggel
Tetszik a megfogalmazás:"Az új sorozatok hosszabb futamidőt, MÓDOSÍTOTT KAMATPRÉMIUMOKAT és fix hozamú alternatívát is kínálnak" Azt nem merték leírni hogy csökkentik a kamatprémiumot :)
"Újdonság: állampapírcsere a forgalmazóknálEgy másik fontos, bár a kisbefektetőket csak közvetve érintő változás, hogy az ÁKK – a Magyar Bankszövetséggel egyeztetve – 2025 áprilisától (várhatóan az új sorozatok indulásával egyidőben) állampapírcsere lehetőséget biztosít a forgalmazóknak (pl. bankoknak)."
Magyar Állampapír tulajok