Latom megjottek s tulkepzettek. Azon kellene elgondolkodni miota mondogatjatok azt amit nyomtok és mi jott be belole. Persze azt hallottuk soha nem vennétek pmapokat nem finanszirozzatok ezeket, meg elveszik meg eur meg allamcsod.. aztan erdekes modon utólag mar mindenkinek volt. Erős a kamuszag. Persze szar erzes lemaradni.
Mar megint itt orjongsz. Nincs sajat allampapir topikod? Arrol beszélj miket josoltal 1 éve es mi jött be belőle. Egy csomo embert bepaliztal. Legyen már egy hatara a pofátlanságnak. Persze mindenki hulye a hitelminositok is meg azok is akiknel ketyegnek pmap kamatok. Talan el kellene gondolkodni kicsit ki a luzer az asztalnal. Vagy páran egy dolog zavar benneteket a tenyek.
Nem növekedett a dollár kitettsegem lényegesen. Az sem kötvény, hanem inkább tradeltem vele. De nekem is van ismerosom, aki azt mondta, hogy a 6 százalékos dollár hozammal megvett kötvény jobb lesz, mint a forint kötvény. Eddig nem jött be. Azonban lehet egy dollár hiány, ha leall a kereskedelem. Márpedig az eladósodás dollárban a legnagyobb. Nekem a dollár jelenleg neutrális. Mivel ebben a legkönnyebb kereskedni ezért szükséges is. A magyar kötvény piacon, a lakossagi finanszirozas idén nem lesz pozitív. Erre jobb felkeszulni.
Az idei PMAP kamatfizetések idején vett USA dollár kötvényeket nem lehet egy napon sem említeni a magyar FixMÁP kötvényekkel. A 400 Ft felett vett dollár eleve oltári nagyot zakózott, és már csak 360 Ft-ot ér. Mellette még a dollár kötvények árfolyama is zuhant egy jó nagyot. (durationtól függően) Ezzel szemben a FixMÁP-ban szépen ketyeg a kamatadómentes 6,5% hozam. Persze nekem az sincs, inkább BMAP-ot vettem. PMÁP kamatot a tőzsdére befektetők is nagyot szoptak egyelőre.
Azért akit betegedtek a FIX allampapirba, azok nem biztos, hogy ügyesek voltak.....Én csokkentettem a az állampapír kitettseget jelentősen. Ami maradt az mind BMAP lett. Sajnos a dollara is tettem, de szerintem ott már adódnak kérdések. Persze minden viszonylagos, mert van egy két másik deviza ahova ki lehet menekülni belőle. Ha különben deviza kosarat nézünk a forint brutal erős. Az Euro meg megerosebb. Lehet, hogy az Eurónak ez a túlzott ereje változni fog.
"Jó hírt kapott Magyarország Amerikából" :D "Magyarország pénzügyi helyzete stabil, hazánk továbbra is befektetésre ajánlott célpont." :D Inkább nem kommentálom ezeket az elmeroggyantakat....
S&P döntésére, azt mondják ezek a sosem hibázó "de legalább kormányozni tudók", ez siker mert továbbra is befekteteésre ajánlott kategóriában vagyunk. :D Amúgy szerintem az esetleges bóvliba vágásra is megvan előre a magyarázat. Valami olyasmi lesz, hogy a magyar gazdaság világraszóló sikerei ellenére, a csúnya Prüsszel sutyiban lefizette a hitelminősítőket, hogy a negatív döntéseikkel befolyásolják a jövő évi választásokat. :) Hitelminősítők tervezett felülvizsgálatai 2025-ben. S&P: április 11., október 10. Moody's: május 30., november 28. Fitch: június 06., december 5.
Mondjuk ilyen hazugságokat rezzenéstelen arccal előadni, ahhoz tényleg pofa kell... De mi sem mutatja jobban, hogy milyen remek színészek, tömegekkel képesek elhitetni ezeket az orbitális és nyilvánvaló hazugságokat... Még itt a fórumon is vannak olyanok akik még mindig bedőlnek nekik... Igaz, rájuk az is jellemző, hogy a legalapvetőbb gazdasági összefüggésekkel is bajban vannak...
Ezeknek vagy az agyukat kell lobotomizálni vagy a nyelvüket kell kivágni, mert az azért mégsem járja, hogy a hatalomvágyból elkövetett hazugságaikkal évtizedekre előre determinálják az ország jövőjét, ellehetetlenítsék bármiféle párbeszéd alapját és lehetetlenné tegyék az edukációt.Ilyen mértékű tényhamisítás,amit ezek művelnek,nem hiszem,hogy volt már valaha a történelmeben. Már eddig is hatalmas károkat okoztak ennek az országnak,de ha ez így marad,még nudli,tucsok,meg kkv ükunokái is a fidesz hazugságait fogja tényként fújni, megakadályozva ennek az országnak a bármilyen előrelépését is.
Az MNB. 500.-milliárdjáról sem ők tehetnek... (ebben is ártatlanok...) "Az Európai Központi Bank (EKB) tehet róla, hogy nem születhetett meg az a
törvény, amely megakadályozta volna az MNB alapítványában lévő pénzek
átláthatatlan kezelését." https://telex.hu/gazdasag/2025/04/12/mnb-alapitvany-ekb-matolcsy-euro-jegybank
A forint elindult... Vagy végig nézik a gyengülését vagy emelik a kamatot... Jelenleg egyik sem jó megoldás lenne... De majd ráfogják ezt is Prüsszelre, hogy tönkre akarják tenni a magyar gazdaságot, ahogy tették azt a felfüggesztett pénzekkel is... Ezek a pénzek most már az ellenzék miatt nem jönnek... Ők meg feltartott kézzel semmiben sem hibásak, semmiről nem tehetnek... és ezt még mindig nagyon sokakkal meg is etetik... Ez még mindig nem a legalja, lesz itt még mélyebben is... A 2026-os választások sok mindent el fognak dönteni, utána hatalmas változások lesznek, bárki is kerüljön hatalomra... Rengeteg embernek van elege, és ha a fidesz nyer 2026.-ban, akkor tömegek fogják elhagyni az országot... Ha pedig az ellenzék, akkor is irdatlan vállalkozói pénzek fognak megmozdulni és kimenni az országból a vállalkozókkal együtt... Tehát mindenképpen a kisemberek fognak szívni és cipelni a rájuk rakott adósságterheket...
Magyar Állampapír tulajok