Nem favorizálni akartam,, félreértés ne essék. a Babakötvényt emelik a magasba, az égbe, hogy húhhhhhhhhhhh 6,7-et ad....... hát na... szép:D Teljesen jogosan írjátok, hogy a 10 éves E fölött ad, még a babakötvény FELETT is. Ennyit az infla +3%-ról. Bár ettől még nem annyira szar a babakötvény. Ettől függetlenül túl nagy fantáziát nem látok benne , így sem. Én a gyerekeknek utalom azt a minimálisat (120k), 1 évben 1x (februárban), amire az állam még támogatást ad, felette 1 forintot sem. 1,2M szerintem elinflálódik mire a gyerek felveszi. Természetesen ezen logikával a 120k-nak sincs értelme, de több, mint a semmi.
Aki a kormányváltást segíteni akarja, az a következö pár hónapban kiveszi a pénzt és KP-ben tartja, vagy átrakja külföldi befektetésbe, illetve ha teheti, külföldön vásárol. Aki komolyan gondolja a kormányváltást, az ennyit meg tud tenni.
"A friss számok alapján a legtöbb prémium állampapír kamata az idei 18-19%-os kamatfizetés után 4-5% körüli szintre esik vissza, mutatunk azonban egy olyan állampapírt is, amely 6,7%-ot fog fizetni. " Itt jegyezném meg,hogy a 10 éves piaci állampapír hozama időközben 7% felett van. Úgyhogy aki hozamot akar magának 10 évre rögzíteni, hajrá!
Nagyon arra számítanak, hogy mindenki újrabefektetni meg cserélni akar majd házon belül. Hát ahhoz olyan ajánlat is kellene, különben azt gondolom nagy pofára esés lesz nekik.
Tehát szerinted a KSH jó útra tért? Kb mindegy volt, hogy 4,9-ig mit mutatnak ki, mert nem befolyásolta volna a 3,7% éves átlagos inflát. Ebből az egy hónapból én nem vonnék le olyan konzekvenciát, hogy a KSH visszatért a korábbi útra. Majd talán fél év múlva már igen, de addig az összes pmáp már rég fordul, tehát számomra már késő lesz a "megjavulásuk".
https://www.investing.com/indices/hang-sen-40 TA "mágusként", mit látsz? Visszatöltött 2 GAP-et, a 3.-at megtartotta. Azért ennyire nincs gáz. Én DAX-nál, USA-nál is fordulót vártam, bár 20700-ről. (nasdaq)
Magyar Állampapír tulajok