Köszi. És vajon mi értelme van annak, hogy ilyenkor nem választhatok bármit. Érdekesnek találom. Meddig rendelkezhetek? Az a helyzet, hogy most transzferáltam át, eddig más bankban volt.
A pénzszámlára kerül majd a kamat akkor is, ha nem csinálsz semmit. Nem kell minden áron előre rendelkezni. Marc 27-én ott lesz a kamat, abba fekteted, amibe szeretnéd.
Sziasztok! Még új vagyok, kérdezni szeretnék. A PMÁP 25/K -nak 03.27-én van a kamatfordulója. A Webkincstárban vagyok. Rendelkeznem kell, a kamatról. Szeretném újra befektetni, de csak háromféle lehetőséget ajánl fel erre, mindhárom fix kamatozású. 3 vagy hathónapos diszkont, egyéves állampapír, vagy MÁP plusz. Én más papírt szeretnék venni rajta. Ebben az esetben a pénzszámlát kell választanom, és akkor tudok majd azt venni, amit szeretnék? Előre is köszönöm a segítséget.
A 250 millió értékesítési korlát sorozatonként értendő. . https://www.allampapir.hu/dokumentumok/d767c252-df6d-41eb-9b66-4942db88dd44.pdf Forgalmazóra vonatkozó Értékesítési Korlát A Prémium Magyar Állampapír ezen sorozatából az adott Forgalmazó egy befektető részére a forgalomba hozatali
időszak alatt, a forgalomba hozatal során (elsődleges piacon) összesen legfeljebb 250.000.000 darab, azaz
Kettőszázötvenmillió darab (egyben 250.000.000,- Ft, azaz Kettőszázötvenmillió forint együttes névértékű)
mennyiséget értékesíthet (továbbiakban: Értékesítési Korlát). Félreértések elkerülése végett a Kibocsátó, illetőleg
az ÁKK Zrt. rögzíti, hogy az adott befektető részére értékesített mennyiségből a forgalomba hozatali időszak alatt
bármilyen jogcímen átruházásra, eltranszferálásra, stb. kerülő mennyiség(ek) az Értékesítési Korlát szerinti
mennyiséget nem csökkenti(k).
Vélelmezem, hogy ez korlát meghatározás a Kincstáron belüli értékpapírszámlára vonatkozik. Mert DKJ esetén a Forgalmazó nem határoz meg értékesítési korlátot, mint PMÁP esetén. https://www.allampapir.hu/ismerteto/DKJ/DKJ_Ismerteto_20220701.pdf Befektetői célpiac A Kibocsátó a jogszabályok által előírt befektetői célpiac és azon belül a befektetői célcsoport
meghatározásnak a Diszkont Kincstárjegyek vásárlására jogosultak körének fenti
meghatározásával kíván megfelelni, összhangban azzal, hogy a Diszkont Kincstárjegyek
kondícióinak kidolgozása során a rövidtávú, a Kibocsátó személyéből fakadóan alacsony
kockázatú befektetések, adott esetben likviditáskezelési célú, az aktuális pénzügyi piaci
folyamatokhoz igazodó eszközök iránt érdeklődő befektetők elérését célozta meg minél
szélesebb körben, korlátozás nélkül.
DKJ-ből napi 100 millió limit van (szerintem darabonként). ez az árfolyamtábla alján van rajta. - . de amúgy össz-mennyiség limit csak a PMÁP-ra van. AZ jó kérdés, amúgy, hogy ott csk egy papírra vonatkozik a 250 M, vagy összesen.
pontosan, nem is értem a fanyalgókat. 1, nem kell megvenni a felhalmozott kamatot, ami jó. 2, a következő két évben egy hónappal tovább fizetik a magas kamatot... ami szintén jó. közben meg már a DKJ is 14,25%-ot fizet. A buboros kötvényeimet nem is merem megnézni :D de azt láttam, hogy a bubor 16,31%, változatlanul. Araszolhatna még picit feljebb...
Nem az a lényeg. Hanem hogy a 30/J egy hónappal tovább fog magas kamatot fizetni, a 2022-es és a 2023-as infla után. (Igaz, várni kell rá egy hetet.) Az évesített hozam kit érdekel?
Magyar Állampapír tulajok