A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Nem teljes körű a felhatalmazása vannak korlátozások. Jogkörben, szerződéskötésben, rendeletalkotásban, kinevezésekben stb… *** Amit rosszul írtam az az OGY. Az új OGY alakuló üléséig tart az előző megbízatása… S ebből lehet ez+az. Szóval az eredeti állításod valid lehet. Tévedtem.
"A választással a régi OGY megbízatása/felhatalmazása automatikusan megszűnik." Nem, nem, ezt rosszul tudod. Ügyvezető kormányként az addigi, teljes körű meghatalmazással mennek tovább.
“Tisza kétharmad esetén a fidesz átírja az alkotmányt..,” Dehogy írja. Csak az OGY írhatja át az alkotmányt. A választással a régi OGY megbízatása/felhatalmazása automatikusan megszűnik. Új OGY a választási eredmény kihirdetése után(NVB) a mandátum igazolással egybekötve alakul meg mondjuk május 18ai vagy 25-ei héten… Rendeleteket hozhatnak, melyeket eddig is az OGY utólag megszavazott, ha tv-i módosítást érintett. Az új OGY ezeket majd szépen kilövi.
Olajosokon kívül már semmim sincs. De azokat nagyon hosszúra vettem. Most kiélvezem a jó időt túrázással, bringázással, a piaccal nem akarok foglalkozni nagyon.
Nagyon nehéz megmondani. A zászló lehet, hogy nem jó. Túl mélyen lejott. Ugyanakkor a negyedéves gyertyát nézve, fekete, EURHUF, USDHUF, fehér CHFHUF, JPYHUF. Investing.com alapján. Jelenleg abszolút neutrális vagyok. Igaz nagy a deviza arány. Fundasan szerintem a forint túl erős. Inkább gyengülni kellene, de lehet egy eufória. Ha a MP re május végéig nem megy új aljat, akkor valószínűleg itt lesz valahol a vége 380 alatt kicsivel. Az is kérdés, hogy dead cat van a piacokon (szerintem igen, de lehet még 1-2 hét is), vagy új ATH.
Mármint az átadás előtt átírja még áprilisban? Sztem sajnos az bőven elég káoszt fog okozni, hogy a TISZA lecsúszik a 2/3-ról és szinte mindent meg tudnak akasztani a káderek. Sok esetben patthelyzet lenne hónapokig.
Tisza kétharmad esetén a fidesz átírja az alkotmányt, hogy a kétharmados törvények pl négyötödösek legyenek. Ez alkotmányos válságot okozna, ami nagyon nem lenne jó a forintnak. Ezt a verziót nem veszi figyelembe senki.
No window dressing, vagy? Forint az bika. 20 hetes, visszaforditja? Szerintem lejon a stooq.com gapert. 378 körül. Tisza 2/3 ad 350 alá hozza. Hónaposon is megjott a jel akár a trend valtasra. Tudom, hogy hülyeségnek hangzik, de a jel ott van a rendszerem szerint.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!