Topiknyitó: chart-trader 2022. 10. 08. 20:25

EURHUF és minden más  

A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TheSnake2020 2026. 03. 08. 21:19
Előzmény: #5958  Bodegue
Ma utoljára az egyik legnagyobb független elemző/szakértő/brokerhaz podcastjaban. 5% ot adnak neki. Sajnos egyre több helyről. Gondold végig a scenariokat. Én nagyobb esélyt adok neki, ha a Fidesz úgy  látja,  hogy súlyos vereséget szenvedhet. Már pedig ezt csak szerintem ők tudják, hogy mi a valóság.  Lehet,  hogy nagyon szarul állnak. Nagyon nehéz megítélni,  hogy mi a valós erőviszony. Túl sok változós lett a játék hirtelen. 
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 03. 08. 21:13
Előzmény: #5957  TheSnake2020
408 kornyeke idealis d pont lenne. Atmeneti megallo. EoY rip meg mindig benne van a pakliban us indikben. Ha igy lesz, akkor megno az eselye, hogy a huf is marad a haromszogben egy ideig meg. 
https://x.com/brikka_trading/status/2023071995751976998?s=46&t=xPozLWAVhDSw9YLqRGF_Ew
Bodegue 2026. 03. 08. 20:38
Ezt most komolyan kérdezem, azt honnan vettétek, hogy el akarja bárki halasztani a választásokat? Mi utal rá, kitől ered ez?  Őszintén kiváncsi vagyok rá.
TheSnake2020 2026. 03. 08. 11:02
Előzmény: #5956  short_circuit
No a gap az EUR/PLN árfolyamban van, hetes gap , 4,5 körül.  Nekem azért érdekes,  mert a nagy kereskedő házak azért általában együtt kezelik a régiót.  Azaz a PLN gyengules vélhetőleg további forint gyengulest is hozhat. Az egy jó kérdés,  hogy a forint milyen helyzetben lenne felül,  illetve alul teljesítő a PLNhez viszonyítva.  Ami tény: a Magyarország sokkal gyorsabban került nyomás alá mint a környező országok.  Sokkal nagyobb a sérülékenyseg.  Forint árfolyam,  hozamok, gáz ár,  olaj ellátás.  Választások.  Brikka 408 körül látja a tetejét.  Max. Én pesszimistabb vagyok. Ezt pont a PLN gapra alapozom. Ha azt most betolti,  akkor mi sokkal magasabban leszünk mint 408.
short_circuit 2026. 03. 07. 20:00
Illetve egy gondolatébresztő: sokan arra számítanak, hogy ha itthon kormányváltás lesz, akkor egy PLN-rally megy majd végbe a Ft-ban is, merthát nálunk is az EU-ellenes korrupt kormányt zavarják el. Nagyon lényeges különbség viszont, hogy a lengyeleknél egy Donald Tusk alakított kormányt, aki azért a Tanácsot, a Néppártot meg hasonló gittegyleteket vezetett korábban / egy olyan párt élén aminek nem kevés politikai tapasztalata van. Ezzel szemben itthon egy volt miniszter jóképű férje indul pár menedzserlapban már megjelent névvel meg nagyon sok kezdővel és ismeretlennel. Ezt nem értékítéletnek szánom, abszolút jól is elsülhet, viszont nem könnyű nagy tételben erre a csapatban fogadni, ha a JPM vagy a GS középeurópia desk-nél ülsz :)
short_circuit 2026. 03. 07. 19:56
Előzmény: #5954  TheSnake2020
PLN 4.5 milyen gap van, milyen pár? Illetve szerinted az miért hat a Ft-ra? 
Abban szerintem igazad van, hogy (már jó ideje) a politikai vetületnek van a legnagyobb szerepe - főleg mióta Trump megint elnök. Mivel nincs konzekvens "politikai irány", konkrét kitűzött és elérhető célok, láthatóan sokkal jobban reagálnak a piacok Trump fellángolásaira. Nem véletlen, hogy USA indexek elég gyérül teljesítettek, szerintem ebben nagyobb szerepe van a bizonytalanságnak, semmint a mainstream magas értékeltségnek. Utóbbi szempontból azonban már nagyon elkél egy korrekció, én szvsz nehezen találok részvényeket amikbe szívesen beszállnék, a mostani eséssel azért bővül a lista rendesen.
Illetve fontosnak tartom, hogy itthon kicsit más elbírálás alatt van a politikai tér, nyugati gazdasági/befektetői szemmel OV hozza amit eddig, most kicsit feltekerte a hangerőt. Még ezzel együtt is ő az ismert tényező. Ha új kormány, vagy esetleg kormányalakítási tárgyalás jön az az igazi kockázat. Mivel alapvetően nem működő tőke beáramlásról beszélgetünk, hanem tőzsdei meg deviza kereskedőkről és befektetőkről egyetlen dolog számít a külföldnek: hozam / kockázat * bigdodó. Amíg ez az arány jó, addig venni fognak kötvényt, ft-ot stb. Ebben a játékban ha kormányváltás lesz egyaránt növeli a kockázatot meg amúgy a hozam lehetőségét is. 
TheSnake2020 2026. 03. 07. 11:17
Ami engem aggaszt az PLN 4,5 körül hagyott gapja.  Ha azt betolti, akkor a forintnak valamiért elég hosszú időre kakukk. A jelenlegi politikai történesek sajnos a Fidesznek kedveznek.  Bár MP ügyesen próbál kijonni belőle.  Továbbra is úgy gondolom,  ha OV  nem tudja a jelenlegi gapet csökkenteni,  és az igaz is, akkor elhalasztja a választásokat. Nagyon súlyos tavasz is lehet. Azért írok ennyit politikáról,  mert a politikai vetulet most legalább annyira fontos szerintem . A gazdasági oldalról a likviditásnak kell eltunnie. Lassan, de mintha az is változna.  Egy komolyabb tozsdei esés, pl. a SP500 hetes gap betoltese ott is elindulhat szerintem. Naposon már vannak jelek. 
short_circuit 2026. 03. 07. 09:44
Előzmény: #5952  chart-trader
Hát ugye emiatt mondják, hogy a kereskedés faék egyszerű és gyorsan tanulható, de sajnos a sikeresség a pszichológián múlik, nem a tudáson :) Én 10 éve csinálom és a mai napig 1-2 évente belekeveredek valami ősbarom trade-be, amin kinullázok egy jelentős profitot. Sajnos bármennyire tisztában vagyok vele, a mai napig nem sikerült teljesen kiiktatni - de javuló tendencia azért van :)
chart-trader
chart-trader 2026. 03. 07. 02:45
Előzmény: #5951  short_circuit
Én egy kirándulás közben csináltam 338-340 usdhuf longot, pár napi kaja kijött belőle :))
Amúgy én ezért nem tartok rossz pozit, mert ha beleragadsz, szívsz. Főleg, ha te fizeted a kamatot. Ki kell stopolni a francba egy adott szinten, nálam ez alapelv. Persze ilyenkor szokott jönni, hogy utána meg nyerővel ki lehetett szállni, csak várni kellett volna - na, ez az, amit el kell felejteni. 
short_circuit 2026. 03. 06. 22:31
Előzmény: #5947  TheSnake2020
Hát én ennek a kiszámíthatatlanságnak most nagyon örültem, egy rettenet pozíciót amit tavaly óta nyögök UsdHuf-ban sikerült 338-341 között zárni, úgyhogy nem kis bukóval de az elmúlt egy évet nullázva kezdhetek mindent előről :) 
Technikai alapon nagyon durva a kép Forint párokban, én ezt abszolút az olajnak tudom be, úgyhogy nem merek következtetéseket levonni. Úgy éreztem jó beszálló van Forint mellett úgyhogy 394en beálltam EurHuf shortba 380 körüli célárral. Látok kockázatot, hogy a 400 mágnes lesz, de R/R szempontból rövid-középtávú tradenek szerintem ez most elég kecsegtető - ha kicsit lenyugszik a piac akár korrekciós szinten is meglehet. 
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 03. 06. 14:30
Előzmény: #5949  Matthias_Fo_Rex
háromszög, igen
Matthias_Fo_Rex 2026. 03. 06. 13:41
Előzmény: #5948  Moka_Brikka
Bocsi a "hsz lesz" mit jelent? A D után még akkor vársz egy lefelé kört? Köszi előre is!
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 03. 06. 13:28
Előzmény: #5947  TheSnake2020
Nekem egy kicsit előbb jött, mint vártam. Ez a háború katalizálta a dolgokat. Így könnyen benne van a pakliban, hogy a 402-408, mint ideális D hullám végpont (ha egyáltalán hsz lesz) nem 2026q3-ban lesz meg.
TheSnake2020 2026. 03. 06. 13:03
Előzmény: #5942  TheSnake2020
Hát lehet, hogy ezt beneztem. Kiszámíthatatlan dolgok történnek. Jövő hét kritikus,  mert a hetes impulzus baromi komoly.  Ha Jövő héten nincs forint erő,  akkor ez a mozgás elég messzire is mutathat.  Nem gondoltam volna. Ráadásul a dollár még mindig gyenge oldalon...
short_circuit 2026. 03. 04. 11:05
UsdHuf órás nálam:
https://keptarhely.eu/view.php?file=20260304v00z4b3k7.png
Egyelőre 0.382-es Fibo-ig nem mentünk de erősen célozza, épp kilépett lefelé a háromszögből, sikertelen visszateszt után pedig le is tört. RSI bement 50 alá, jó eséllyel meglehet a 330. Ha tartja viszont a Fibo-t akkor ez még bőven korrekciós állapot, alatta viszont a 0.5-ös Fibo a cél.
Ahogy írom meg is nyalta a 0.382-es szintet, majd most pattan
Matthias_Fo_Rex 2026. 03. 04. 11:04
Iránban sztem káosz jön, ami hónapokig tartó bizonytalanságot eredményez. A Forradalmi Gárda nem látszik hajlandónak a megadásra. Közben már a kurdokat próbálják felfegyeverezni az amcsik, ami meg a törököknek nem tetszik megint. Irán feldarabolása is szóba került, mint lehetőség: külön kurd régió stb.
short_circuit 2026. 03. 04. 10:55
Én eléggé szomorú lennék ha nem lenne még egy felszúrás, de reálisan nézve nagyobb esély van arra amit mondasz. Ami kifejezetten furcsa, hogy most vagyunk azon a szinten (jan. eleje), ahol a grönlandi balhé kirobbanása előtt álltunk utána jött UsdHuf-nál a 332-314-es esés. Egyelőre én látok esélyt rá, hogy visszatérünk egy 332-340-es sávba, de ha lebukunk akkor jöhet a 322-332 oszcilláció. Kívülről ami erősen befolyásolni fog, az a FED kamatpolitika, az utóbbi 1 év csökkentései az én olvasatomban kevésbé voltak indokolhatók a magas infláció miatt (akkor is, ha a munkaerőpiac nagyon behűlt). Jövő héten pedig az itthoni inflációs adat fog sokat számítani, a mostani olajáremelkedésnek lesz hatása később, de eddig nem durvult el az olajár, illetve a fűtési szezonnak is már a végén vagyunk, úgyhogy talán a gázár sem dob többet márciusi adatokban mint pár tizedpont.
short_circuit 2026. 03. 04. 10:50
Előzmény: #5941  Matthias_Fo_Rex
TheSnake2020 2026. 03. 04. 10:31
Szerintem a forint egyelőre megcsinálta, amit kellett. Választásokig nem nagyon várnám feljebb. Ott MP rally, akár új aljat ütve 367-375 között,  es utana kiderul,  hogy szar van a palacsintában.  Szép lassan.  További eszkalaciot Iránban nem várok.  Kivaras jön,  mert Kína elkezdett nyafogni..az pedig nem jó senkinek. 
Matthias_Fo_Rex 2026. 03. 04. 10:21
Előzmény: #5940  short_circuit
Azt írja a kép nincs az adatbázisban

Topik gazda

chart-trader
chart-trader
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek